Апартаментите в "Младост" догониха тези в центъра

Южните райони на София стават все по-търсени
22 сеп 2022 12:40, Росен Стойчев
118
Апартаментите в "Младост" догониха тези в центъра
Снимка: БГНЕС

Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и квартали като "Манастирски ливади" и "Витоша" вече не спадат в категорията "бюджетни", съобщи Imoti.net.

Традиционно "Дружба" се смята за квартал, в миналото предназначен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове.

Още по темата
С времето обаче районът започва да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои огромни офис сгради, с близостта до метрото и летището,  кварталът стана привлекателен за ново строителство. Но и има голям избор между сгради от тип ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в "Дружба" е около 1425 евро.

Метрото, което обхвана много големи части от "Младост", изстреля цените до конкурентни с кварталите около центъра - достигат 2 000  евро за кв.м.


С 200 евро по-ниски са цените в другия край на София - "Обеля". Предлагането на имоти там е малко по-плахо, в сравнение с други северни райони. В квартала преобладават панелни блокове, но има и много свободни пространства, които инвеститорите припознаха като възможност за строителство през последните 3-4 години.

В "Надежда" цените варират между 1400 и 1600 евро. Кварталът има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния транспорт е така организирана, че да води до метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: Софияимотиквартали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
колко сте жалки преди 3 месеца
Сградите са грозни, порутени и на високи цени, а простите селяни повишават цените и се бият в гърдите, че са граждани...Жалки сте като стара и грозна панелка...Грозни, посивели, но на космически цени...
96
2
 
1
 
! Отговори
До Несправедливо е! преди 1 година
Прав си , но какаво да се прави ? Цяла България се пресели в Софето. "Бедните" и наистина бедни родители от провинцията си продават и последните *** за да купят апартаменти на челядта си в София.... От официално 2 милиона жители на София ( а те са много повече ) едва ли са останали 200 - 300 хил. кореняци !
95
8
 
0
 
! Отговори
Несправедливо е! преди 1 година
До АнонименЦялата страна поема мастрафа на софиянци. От къде накъде? В София хората са с високи заплати. От едно време са свикнали да се имат за повече от останалите в страната, защото им се изсипват едни пари и лапат на готово от държавата. Крайно време е някой да спре тази порочна и несправедлива практика. При Герб нещата си бяха направо брутални. Директно се нареждаха едни пари към общината. Безобразие!
94
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдавам пазара преди 1 година
До АнонименОт доста време брокерите се държат като препили. Определени политици с поведението си, подтиквано от алчност и лична изгода създадоха ситуация, която изстреля цените на имоти там, където нормалните хора не могат да стигнат. Брокерите се възползваха, а сега усещат че магията изчезва и стават агресивни. Лични впечатления.
93
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да предпочете гета като "Младост" и "Дружба" пред центъра може само някой слязъл в града от много висок баир...
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От де на къде уа? Не мой тъкъ! В центъра сега трябва да се вдигнат!
91
2
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 година
А кога ще съобщите, че от 2020 и в София населението започна да намалява и то откъм най-платежоспособните, които се износоха и продължават да се изнасят по вили в провинцията. А вечер се вижда как половината апартаменти са тъмни и необитаеми. Или ще изчакаме да им го съобщят официално по телевизията :)
90
4
 
10
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 1 година
Цените в София стигнаха тези в Ню Йорк
89
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младост е по близо до Пазарджик отколкото до София.Купуват си там за да им е по близо до мамини..
88
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само селски невежа може да си купи апартамент в квартали които миришат на септични ями и нямат улици и тротоари!
87
3
 
13
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Вчера гледам, един млад апартамент от квартал младост се затича към центъра на столицата и си изпотроши стъклата. После се оказа по медиите, че дилерката го била със сопа за да си вдига цената, а той не искал да и се продава и избегал от нея към центъра и се изпотрошил!
86
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който цените в Сф не му харесват, има богат избор - или в провинциалния град, или на село, или да си купи жилище в Г-я примерно. Въпрос на свободен избор.
85
9
 
26
 
! Отговори
отдавна преди 1 година
Аз отдавна повтарям ,че програмистите изкривавят имотният пазар и е добре да се обложат с допълнителни данъци.
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато поляните там доколкото са останали изобщо са окосени като в Братиславската Петржалка, всички панелки са санирани и няма улични кучета ми се обадете.
83
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа, така си е. София е "Барселона на Балканите". То красота, то инфраструктура, то чистота, то финансови центрове, то модерен транспорт, то високи заплати - почти колкото в Испания и най-вече всяка година милиони туристи отсядат в София да се докоснат до нейната непреходна красота!
82
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високи цени а строителството не струва - всичко с гипсокартони и ниски тавани по 2.50 метра
81
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените спряха да нарстват от 4 месеца ,следва срив и спад ,това е за който е в час с пазара ,който не е ще плаче много.Тази инфлация ще се смаже само с високи лихви ,безработица и стагнация ,запоменте добре това
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално високите цени са изкуствени но те са гарант че никой няма да купува а ще взима под наем.То от наеми се печели вече има много чужденци в София не е проблем да ги доиш с наеми.Кой се е уредил се е еуредил още навремето с баба и дядо партизани с по 5 апартамента за без пари
79
3
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
До Анонимен А сега прочети какво си написал. Леверкузен и Кьолн са като Перник и София. Та сравни цената с тази в Кьолн.
78
11
 
8
 
! Отговори
Столична мафия преди 1 година
До Нереални цени верноШопите концентрираха всичко в София ... ,а Бойко обеща да разпредели министерствата из цела България ,но софиянци му скочиха и даде назаден.