Правят нови навеси на 100 спирки на градския транспорт в София

До месец се очаква единен стандарт за спирконавесите
8 ное 2022 14:40, Петя Славова
13
Правят нови навеси на 100 спирки на градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

Поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт в столицата поискаха председателят на градския парламент Георги Георгиев и съветницитеЗафир Зарков и Карлос Контрера. Предложението се гласува от Комисията по транспорт на СОС, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

"След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така по конкретни сигнали на хората определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух", коментира Георгиев.

На територията на столицата има 1 094 са с навеси, а 593 са собственост на ЦГМ. С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 места със собствени средства, предава БГНЕС.

"В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.", коментира още Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано сложите навес и та улица Капитан Димитър Списаревски в Дружба 1 откъм Ромпетрол че зимата и когато вали е лошо
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този път да се стараят въпросните навесчета да бъдат още по-малки,по-тесни,от още по-чуплива пластмаса!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважаеми председател на градския парламент Георги Георгиев и съветницитеЗафир Зарков и Карлос Контрера,да не забравите за временните спирки без никакви навеси,табла,пейки в Горубляне. Направихте удобни? спирки за Лидл,изместихте спирката на ул.Георги Белов с обещанията за довършване,но досега НИЩО! Някой от Вас чакал ли е автобус по 20-30 мин.на спирка на 30-35 градуса жега,на вятър,дъжд,студ? Засрамете се вече и си вършете работата за най-елементарни удобства на гражданите,които са задължителни
7
1
 
8
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Забравиха да кажат, коя е "нашата фирма", която ще спечели поръчката. Те така изведнъж са се сетили да слагат навеси...да бе да
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде Фандупкова нищо да не прави. Селската даскалица. Да дойде Бонев за кмет и да строи в 2 редици нашите фирми и провинциалните навлеци, заради които заможните кореняци избягахме от собствения си град и на които си даваме апартаментите под наем.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цели сто колко много уау. Общината не може да се оправи с едни спирки, жалка картинка. Сещам се за поне няколко вида навеси и е добре да се спрат на един и да го поддържат а останалите да ги сменят и да са еднакви.
4
0
 
4
 
! Отговори
gg преди 1 година
а така, и сигурно ваши хора ще ги правят/поставят?: ) как ще изглежда и колко ще са здрави няма значение, важното е, че ще има навеси(мотото на българина) на цена пак най-вероятно от скромните 4000-5000лв/за бр., колкото и за таблата към спирките, все пак да няма разлика в цената, за да не бие на очи : )
3
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На всяка спирка трябва да има пейка, навес, голямо кошче за ***, информационно табло за визуална и звукова индикация, списък с номерата на автобусите, както и карта на автобусните линии. А също така машина за закупуване на билет.
2
0
 
10
 
! Отговори
aнонимен преди 1 година
Ако са като тези на снимката, хич и не започвайте. Който го е измислил въобще налагало ло му се да иползва такъв
1
0
 
10
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 1 година
Идете и вижте спирки в Южна Корея...с плъзгащи врати,климатик...не навес в който вали и отвън ако не...и минавайки колите го пълнят с вода и кал