26 столични медици са били жертва на агресия през 2022 г.

Обаче се забелязва спад на фалшивите сигнали към служители на Спешна помощ
13 яну 2023 20:08, Йоана Цонева
35
26 столични медици са били жертва на агресия през 2022 г.
Снимка: БГНЕС

26 са случаите на агресия срещу екипи на Спешната помощ в София през 2022 г., съобщава Нова телевизия.

Спешните медици посочват, че през годините са имали и немалко случаи, в които са били обвинявани в неадекватно състояние без причина.

Още по темата
"Преди 6-7 години всеки човек, който беше натрупал агресия, първото нещо, което правеше, беше да обвини екипите, че са употребили алкохол. Директорът се принуди да сложи дрегер на вратата. Нито веднъж не сме имали случай на положителен резултат", обясни говорителят на ЦСМП - София Катя Сунгарска.

Според нея добрата новина е, че има спад на фалшивите сигнали към спешните медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще, внимавайте какво говорим, не увеличавайте злото като го преувеличавате в злобата си. Не накърнявайте добрите и добронамерени в бели престилки, защото отдавна са в дефицит и всички ние само ще загубим от това
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои забравят, че всеки роден предстои неминуемо да умре и редовно сочат като причинители на смъртта тези, които са до нас в последните ни мигове, белите престилки. Никой не брои колко е тежко работата ти да е винаги близо до смъртта и да трябва да се бориш с нея и все някой непрекъснато да се съмнява и да упреква, когато не успееш. Как мислите ще останат свестни и искрени, които да желаят да ни спасяват, когато това е възможно. Заради добрите и заради доброто трябва да внимаваме какво говорим
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора починаха, защото според лекарите са били "неспасяем" случай. Но истината е лекарски грешки и некадърност. Колко му е да ви излъжат, нали им се кланяте до земята, ръкопляскате им, носите им уиски и пари в плик.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите не искат само пари. Искат власт но няма да я получат. Трябва да им се забрани да стават депутати и кметове и също да им забранят да напускат страната. Освен това всички да получават еднаква лекарска заплата.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо дават пари за зъби на пенсионерите а има млади хора които нямаме зъби и съответно сме без работа защото кой взема на работа учител без зъби. Но като нямам работа нямам и пари да си направя свестни зъби. В беда съм мразя ви безплатно. Мразя ви.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самите сорросоидни закони доведоха нещата до това печално състояние.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тая мода и защо е позволено не медицински лица да работят към лекарите като охрана ли като какви се явяват тея машинописки ли какви са.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на лекарите всички малцинства си живеят много добре лекарите подсигуриха малцинствата. Затова малцинствата имат право да ги бият. Защото лекарите като плужаци лазят на малцинствата в краката, не знам защо но ритат българите особено интелигенцията. Парите нямат значение. Затриват човека и го тъпчат колкото и да си плаща. Долна пасмина са. И зъболекарите също дори са по лоши и от лекарите дори. И медицинските сестри лаборантките и акушерките и те същите. Отрицателни. Самите закони са
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат пари. Проблемът е, че и да им дадеш, пак могат да те затрият и да си скрият грешките. Безнаказано. Някой да познава наказан медик, предизвикал смърт поради грешка? Няма такива ли? Пълно е!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Написах си огорчението два пъти. Лекарите искат уважение но те защо не уважават другите хора поне образованите. Не мога да ви обясня какво изпитвам към лекарите и зъболекарите не е омраза. Презрение изпитвам но това е меко казано. Те ми разбиха живота ей така за удоволствие мразят интелигенцията. Но например правят всичко за малцинствата ! Егати Сорросоидната демокрация. Лекарите видят ли интелигентен човек го мачкат като куче.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафия са си. Доказаха го и с ковидизмамата. И аз ги мразя. И бих набил с удоволствие един млад лекар от Лом. Такава корупция и наглост няма и в МС
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вчера бях на преглед. Получих рецепта но не получих амбулаторен лист и не знам каква ми е диагнозата. Подписах се на 1 бр. амбулаторен лист и очаквах да дадат и на мен второто копие. Но не ми дадоха въпреки всичко че гии попитах за мен да ми дадат екземпляр високомерно заявиха че не ми трябва. Мина един ден и не мога да се успокоя. Човек с висше образование съм но ме пренебрегнаха. Възмутен съм до дъното на душата ми. Мразя лекарите. Това изпитвам. Омраза !!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вчера бях на преглед. Получих рецепта но не получих амбулаторен лист и не знам каква ми е диагнозата. Подписах се на 1 бр. амбулаторен лист и очаквах да дадат и на мен второто копие. Но не ми дадоха въпреки всичко че попитаха високомерно заявиха че не ми трябва. Мина един ден и не мога да се успокоя. Човек с висше образование съм но ме пренебрегнаха. Възмутена съм до дъното на душата ми. Мразя лекарите. Това изпитвам.
11
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
То май едно 10% от всички болници в България наистина могат да си оправдаят съществуването.. Другите дори са опасни защото създават лъжливо впечатление за здравна грижа...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен11 Малиййй некъф сака да не лаже на 112! Тоа е жендар! Да знайте!
9
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Хвалят ли се :)))
8
1
 
1
 
! Отговори
АСАН! преди 1 година
Мараба шашавляци!Млого сте умни и Красиви!Я да ви вида за к'во стаате!Да каете как да оди линейкята да ви събира коги не стаате за *** за зейе! Оти сте са напиле куту мотики!
7
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Най продажните и корумпирани доктори са в Кюстендил. Няма да ги кажа поименно за да не застраша живота на близките си хора,но дойде ли времето ще им кажа имената и фактите на бруталната Кюстендилска лекарска корупция. Това са престъпници в бели престилки.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист Пожелавам ти да се запознаеш поне малко с работата на докторите. Не могат да те направят Умен! Вервай Ми!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не кажете от коя социална група са насилниците? Обикновено са поми, които са решили, че докторите са магьосници, които трябва да съживяват пияни, застреляни, намушкани, с инфаркрти и инсулти след катоса пили хранителни добавки и други ТАКИВА! Обикновено не са с образование над 3-ти клас и са безработни използвачи.