Пияна ли е била лекарката от Враца и надежден ли е дрегера?

Тя твърди, че не знае как има положителна проба
12 яну 2023 08:29, Александър Попов
52
Пияна ли е била лекарката от Враца и надежден ли е дрегера?
Снимка: БГНЕС

Лекарката от Спешна помощ във Враца д-р Диана Димова бе уличена, че е била употребила алкохол докато е оказвала помо след катастрофата,при която загина тригодишно дете.

"Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Вече бях с хипертонична криза и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане", разказа пред bTV д-р Димова.

Близки на детето твърдят, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна. От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

"Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби", добави д-р Димова.

Още по темата
От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

"Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита", обясни пред Нова тв Диляна Йорданова, колежка на обвиняваната лекарка.

Геновева Георгиева също присъствала на мястото. Тя обясни, че детето вече е било загинало.

"Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката. Моята работа е да й включа монитора, тя да провери има ли сърдечна дейност детето. Това правеше", обясни Диляна Йорданова.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.

"Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден вдигна кръвно", обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селянина трябва да помпа за друго дете. Ако го опандизят, няма да може да се реализира.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарката каза, че изобщо не употребява алкохол. Има вероятност положителната проба да е заради някакви медикаменти, това ще се докаже. Иначе, съвсем ясно е кой е виновен за смъртта на детенцето. Дори не е било обезопасено.
38
1
 
6
 
! Отговори
Захо преди 1 година
Не плащат здравни осигуровки,но дружинно се изучили да викат срещу свестните доктори.Птеди 40 години ги гонеха от всякъде,сега заплашват .От километри мирише на набеждаване на друг човек!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд за всички, които използват тези фалшиви дрегери и тестове за наркотици, с които набеждават населението в употреба на дрога и алкохол. Това е голямо престъпление и умишлено преследване на невинни хора за икономическа изгода. Или дрегерите са фалшиви и полицаите и лекарите да се осъдят за използванетоо им за набеждаване, или да се съдят като всеки друг от населението.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За полицаите и лекарите дрегерите и тестовете за дрога са винаги фалшиви. Осъдете ги за използване на фалшиви дрегери и тестове срещу населението.
35
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Лекарствата не може да са причина за положителна проба.Дрегерът регистрира алкохолни изпарения.Евентуално може да реагира на вода за уста или дъвка,но не толкова,че да покаже 1,4 промила.Най-вероятно лекарката е употребила,след като отказва кръвна проба.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарката каза, че изобщо не употребява алкохол. Не е ли възможно от някакви лекарства да отчете дрегерът положителна стойност или по друга причина? И, да, оляха се журналистите. Лекарката я показаха, написаха име, всичко. Гледам в друга медия пуснали снимки с крадец на колело, който се търси и очите му замазани, като на малко дете. Много интересно, толкоЗ ли е чуФствителен крадецът или целта е да не се намери?
33
1
 
17
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Неграмотния *** е блъснал и преобърнал автомобила с което е виновен за смъртта на детето! Иска да се измъкне от наказателна отговорност и хвърля вината върху лекарката! А медиите се нахвърлиха върху Спешна помощ, като жадни за сензация хиени! Такава подлост трябва да се накаже !
32
1
 
16
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Не се вложи толкова енергия и ефирно време за убития мъж от Видинско за шише ракия или изнасилената и убита 82 год жена от Русенско
31
1
 
7
 
! Отговори
много чудно преди 1 година
Дядото върди,че той е извадил детето. Екипът дошъл след това и видял,че детео е било под колата.Е,добре,под колата ли го е сложил,след като го е извадил?
30
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава въпроса ЗАЩО нашите медии вчера съобщиха ИМЕТО и показаха ЛИЦЕТО на лекарката пред цяла България, а за бащата причинил смъртта знаем само, че е К.Й. на 20г.?!?! Докога ще ги крием и пазим братята роми?!? Или ни е страх БХК да не ни се скара за човешките пардон ромските права?!?! Сбъркана държава, дано скоро народа се вдигне и има отново Катуница 2!!!! Друг вариант няма-държавата е абдикирала от задълженията си да пази БЪЛГАРСКИЯ народ
29
0
 
20
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Никой не обръща внимание на заканите на младия индивид от репортажа,бабата да изучи децата си за лекари и да ги прати в спешното
28
1
 
19
 
! Отговори
Анониме преди 1 година
Сутринта по НОВА свидетели разказваха, че когато лекарите отиват на място вече имало и други хора и всички повтаряли "детето е мъртво"!!!! Детето е било затиснато ПОД колата, ха сега познайте защо е виновна лекарката?!? Щото 20годишния е карал с над 110км/ч по лош,тъмен и мокър път, или лекарката е виновна,че Банго Васил не е сложил столче с колан и детето е изхвърчало като тапа извън колата и тя го е смачкала?С тази лиллллава наглост за съжаление не ми е жал за детето.
27
0
 
4
 
! Отговори
Taню преди 1 година
В репортажа на нова акцентираха здраво на един потрошен джам на отделение. Някой разбра ли, какво са визирали?
26
2
 
15
 
! Отговори
Полагат се преди 1 година
неистови усилия за ликвидиране на спешната помощ - системно недофинасиране, скапана техника, нахални шофьори по улиците, побой на лекарите, тормоз и унижение да ду..т дрегера...
25
1
 
13
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Пореден весел ден в Абсурдистан. Тате-мaнгay тепа еното чaвe от завишен пътен промискуитет. Идва лекарка, дето взела че измуцала една стъкленица пиени вишни, надушИли я, дрегерот изписукал и на другио дан зарад сензацята нова телевизя праща ена бaбичкa с прочуфствени коментрии и контролирани вопроси, сакън нещо лошо стане с лекарицата... А тате-мангa много вероятно е още много пеян и ще кара братовата тapaтайка нощес. Евала герб, евала Слаи, евала Възраждане!!!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той дрегера е виновен за всичко, махайте го. Искаме да има само кръвни проби и за Алкохол и наркотици,дотегнахте с тия фалшиви тестове за полицай а за нас са Истински
23
0
 
9
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
След всички тези писания и коментари, не знам дали ви стана ясно, защо в Русия търсят онзи български журналист?
22
1
 
12
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Да ви кажа, като знам какви лекаства пия, де що има дрегери и тестове за наркотици ще ме огреят в червено. А за родните ни дрегери изобщо не ми се коментира като взеха да отчитат по 4.7 промила, че и по 5.1. В световната практика няма оцелял човек с повече от 3.3 промила. Кръвните проби в България са също недадеждни. Опит на в-к 24 часа от преди време го доказа. Две водки на контролно лице, три лаборатории дават три различни резултата. От 0 до 1.2 - нещо такова беше.
21
1
 
3
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Ли Е дрегерЪТ!!! Нeгpa...мoтници...