Заснеха пак как работник чупи жълти павета

Изпълнителят вече бе глобен със 100 000 лв.
28 яну 2023 19:10, Александър Попов
75
Заснеха пак как работник чупи жълти павета
Снимка: БГНЕС

Работник е заснет да чупи с чук на малки парчета жълти павета. Те са част от тези, които са на площад "Свети Александър Невски". Кадрите, разпространени от агенция "Булфото", са направени днес следобед.

През октомври миналата година също се разпространяваше видео, което показваше как здрави павета се удрят с чук, за да се начупят и след това да бъдат напаснати вече малките парчета от тях.

Преди дни от Столичната община съобщиха, че изпълнителят на ремонта на паважната настилка е глобен със 100 000 лева за увреждане на културно наследство.

Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5% от общия обем на проекта. Проектът продължава да се изпълнява и в момента, той е разделен на етапи. Зоната, в която се ремонтират жълтите павета, е само в пътните платна, това е зоната, в която бяха безобразно пренаредени. Стойността на ремонта е 206 хил. лв. и до този момент не само няма Акт 15, но не е платен нито един лев по обясними причини. Разбира се, че категорично не са се справили. По Закона за недвижимо културно наследство изпълнителят е глобен със 100 хил. лв. за наранени жълти павета, която е в сила, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че е поискала специална експертна намеса, затова са поканени водещи експерти. „Целта е да не се допуска след пренареждането ново разместване", обясни Фандъкова и уточни, че в момента се прави тестов участък на площадката, на която се съхраняват паветата и когато експертите са готови, заедно със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще отидат да видят резултата. Тя подчерта, че нейно е било предложението жълтите павета да станат културна ценност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: софияжълти павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
4
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 1 година
Добре де, като е толкова голЕм зора с тез павета, махнете ги, асфалтирайте и после вапцайте в жълто!
8
2
 
19
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Спечелилият поръчката вероятно връща 20-30% като рушвет и от там тръгват проблемите.Няма гербаджийската мизерия.
7
2
 
20
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
От евророми "майстори".......толкоз!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те тия касапи така са научени. Те не са скулптори или художници все пак.
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги чупат, то иначе как се редят павета, проблема е в този който е решил, че трябва да се редят без да се чупят, а това няма как да стане и е добре да си го избият от главата.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аве ще ви таковам паветата сложете един асфлат кат хората
3
1
 
25
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Докато подизпълнителите наемат на работа полуграмотни хора... така ще е!
2
1
 
22
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
Не може да ги възстанови, но може да ги счупи. Такива "майстори", трябва да се бият през ръцете с дрянова пръчка.
1
1
 
25
 
! Отговори
Ей за това преди 1 година
Барото от маалата е събрало няколко брачеда да бачкат за 20 кинта а многото пари ги дели с някой от общината дето е дал работата на фирмата му!Брачедите много ти разбират от жълти павета камо ли как се редят!