13 000 нарушения за месец засекли камерите на "Сливница"

Най-бързият автомобил преминал със 148 км/ч
10 май 2023 12:31, Стела Стоянова
28
13 000 нарушения за месец засекли камерите на "Сливница"
Снимка БГНЕС

Само за месец Столичната община е засякла на бул. "Сливница" 13 000 нарушения на скоростта. Това обяви председателят на СОС Георги Георгиев пред Нова тв. Най-бързо преминалият автомобил се е движел със 148 км/ч. 

На този булевард преди два дни бяха убити 22-годишния Явор Стоянов и приятелката му 24-годишната Ана Мария Милчева. Те бяха пометени от 18 годишен шофьор с два месеца шофьорски стаж.

Още по темата

Полицията да излезе по улиците в София, поиска още Георгиев.

"Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда при положение, че в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка", каза той и добави, че София е раздирана от гонки.

„От 7 юли миналата година досега при всякакви поводи обясняваме и искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. От катастрофата на бул. „Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита общинарят.

По думите му не може навсякъде да се сложат гърбици, особено по трасетата на градския транспорт. Георгиев обясни, че от инцидента на бул. „Черни връх" до днес няма нито една нова стационарна камера в София.

„Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, за да могат да глобяват през тях”, каза Георгиев.

Вече два дни поред жителите на столичния район "Илинден" се събират на символичен протест на мястото, на което младата двойка изгуби живота си. Техните искания са за повече мерки на пътя. Инцидентът предизвика и свикването на извънредно заседание на Столичния общински съвет този четвъртък, на заседанието е поканен и вътрешният министър. Днес Софийският градски съд решава дали да остави в ареста 18-годишния шофьор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 11 месеца
15 патрулки. В столична община има 800 хиляди автомобила плащащи данък. От тях 650 хиляди са в град София. От тези 650 хиляди едновременно се движат най-много 30 хиляди, а останалите са паркирани. Това прави по 2000 автомобила на патрулка.
22
0
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 11 месеца
Не всички патрулки са КАТ. Работата им не е само патрулиране. Отстрани никога не се вижда цялата картина.
21
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Вчера от Метро 2 до Подуяне се разминах с 3 патрулки в движение, а други 4 бяха спрени по пътищата и проверяваха. Ако само тук са 7, то значи в София са поне 100, а не 15. Лошото е, че само се крият, а не работят! Някой да е видял патрулка при задръстване или при неработещ светофар? Крият се, като мишки, а после ги уважавай!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви 15 патрулки бе, пълно е с патрулки по улиците а това, че не вършат никаква работа, а само симулират дейност, за да прибират заплати е друга работа.
19
3
 
6
 
! Отговори
Истанбул преди 11 месеца
Примерно ограничението е 50. Решава някой нереализиран във Формула 1, че ще кара с 95 да речем. Хоп 9500 лв. глоба и при следващото плащане на ток, вода и телефони в сметката. Докато не плати спират телефоните. За месец тия ще се "излекуват". Не сега 50 лв., ама дом10 дни ако платиш 20.
18
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 11 месеца
Зелената вълна е смятана до 50 км, и аз последно с леко проблемна кола от Сточна гара до Орион не спрях на нито един светофар, ако караш по бързо, минаваш два, на третия изпреварваш зеленото
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това означава че ограничението е ненужно ниско и не само там
16
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
А изпратихте ли 13000 фиша за по 100лв. примерно? Два месеца така и на третия ще паднат нарушенията с 90%. А за второ нарушение да се вдигнат на 500лв. За трето на 2500лв. и т.н.
15
1
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 11 месеца
В Лондон няма как да караш бързо. Винаги е задръстено. Ако пък случайно е в малките часове, по малкото прави и широки улици има камери и то от тези които засичат средна скорост за отсечка
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Смях в залата. София била задръстена. В Лондон са 10+ милиона човека, без да броим туристите и спазват правилата, движейки се с 32км. в час. Там, не е задръстено. Градския е на 5 минути, автобус след автобус, метро, денонощни линии.
13
0
 
10
 
! Отговори
Шофьор преди 11 месеца
От тези нарушители колко са санкционирани? Нарушението се установява и санкцията се връчва веднага и на место. Патрулките са 15 ама друг път, страната е пълна с полиция. На първо място сме по брой полицаи на човек и патрулки към автомобилен парк.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези 600 камери няма как да се използват за глоба за превишена скорост, защото не са произведени с това предназначение. И 15 законопроекта да направите съдът ще уважи всяка жалба срещу тях. Те не са способни да покажат реална скорост в допустимо ниво на грешка. Направете както в чужбина. Общината купува и поддръжка камери за превишена скорост и прибира глоби, като съобщава на КАТ за нарушението за да взимат точки. Полицията няма парите и хората да огрее на всякъде.
11
0
 
8
 
! Отговори
София преди 11 месеца
Георгиев, не се прави на умряла лисица. Сигурно над 10 пъти съм виждал паркирани патрулни автомобили и пред тях се правят стотици нарушения. И никой не ги гони, никой не ги спира, никой не ги санкционира, щото униформените са заети да пушат цигарки, да пият кафенца, да нагъват дюнери и прочее глупости, само не и да си вършат работата. И после като се случи нещо се правите на ни лук яли, ни лук мирисали. Сбирщина безполезни мързеливци с големи претенции.
10
5
 
2
 
! Отговори
До До 5 преди 11 месеца
Това ти казвам, където може да се кара със 100, да се кара със 100. И без друго София е задръстена. Да направим ограничението навсякъде по 40км/ч да хакнем камера на всеки светофар и ще има задръстване от Януари до Декември. Никой, никъде няма да стигне защото не могат да оправят кръстовищата. А ако си по обяд и хванеш зелена светлина можеш да минеш от Сточна Гара до Константин Величков само на зелен светофар без да спираш, ако караш със 75-80км/ч и го правя през ден.
9
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 11 месеца
Ти не си в час, Сливница е пълна със светофари, кви 100 км, да не говорим че през деня само на няколко места можеш да караш с 60, след тва те хваща трафика, и между другото на Сливница има зелена вълна и ако караш с 50 почти не те хваща червено, пробвано е преди години, сега дали е така не знам
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Една патрулка на седемдесет хиляди автомобила. По едно стотаче седем милиона на пърдулка,кеш пара без данъци . Сега разбирате защо за едно свободно място за КАТеричок със заплата 1500 кинта се явяват сто кандидата,а за десет места за учители има двама желаещи. Това обяснява и от къде са парите за ипотеки по милион, петте коли записани на близки роднини,маниерите на владеещи галактиката играчи. Само ако можеха да си ги и харчат спокойно, нямаше да карат тройка дизел с издънени дпф-и.
7
2
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 11 месеца
5: Направо да направят в цяла София да се кара със 100 км/ч, какво издребняваме. Тъкмо *** ще станат в пъти по-малко...
6
0
 
10
 
! Отговори
А Ушев преди 11 месеца
Си бърка в носа. За чий хикс столична община инвестира парите ни в камери за скорост следкато не може да упражнява контрол, само за да папкат комисионни или има някаква рационална причина
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предизвиквам някой да намери и да снима табела за ораничение на скоростта на бул. Сливница. Никъде на булеварда и в двете посоки няма 1 табела за ограничение на скоростта. Това означава, че ограничението, понеже е в град, е 50км/ч. КОЙ НОРМАЛЕН ще кара на булевард с 3 платна, по който се движат над 1 млн коли дневно с 50км/ч? Дори да искаш няма да ти дадат другите шофьори щото ще слязат да те набият! Ограничението трябва да е 100км/ч на всички големи булеварди в софия. България, Цариградско итн!
4
0
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Туй са 1 300 000 лева глоби :)))