Тормоз, кражби... Махат незаконно гето в "Лозенец"

Настанили са се в недовършени сгради
16 май 2023 11:48, Александър Попов
29
Тормоз, кражби... Махат незаконно гето в "Лозенец"
Снимка: БГНЕС

Граждани сигнализираха Столична община, че в няколко недовършени жилищни сгради са се самонастанили обитатели, които създават редица проблеми на живеещите в съседство.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от района.

"Гражданите, с които се срещнах, се оплакаха от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от новите им съседи, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация сгради и живеят в тях без електричество и течаща вода. Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че проблемът е много по-голям. Незаконни обитатели има в още 7 сгради в комплекса. С гражданите и представители на МВР направихме оглед на изоставените жилищни сгради. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с опасни шахти и агресивни бездомни кучета. Представителите на МВР, с които обърнахме внимание на проблема, си влязоха в ролята и извършиха проверки на самонастанилите се лица, които са превърнали незавършения комплекс в гето“, коментира Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Шефът на градския парламент изиска незабавна проверка на собствеността на сградите от районния кмет на Лозенец Константин Павлов, който има правомощия да направи проверки, да разпореди обезопасяване на сградите и да глоби собствениците за проявената от тях безотговорност.

„Очаквам спешна реакция от кмета на района. Не мога да си обясня бездействието му до този момент. По разпореждане на заместник-кмета по екология Десислава Билева ОП "Екоравновесие" направиха проверка за бездомните кучета в района, които са притеснявали децата и техните родители“, посочи още Георги Георгиев.

"Благодаря на гражданите, които се обърнаха към нас, исканията им са разумни и затова реагирахме веднага с МВР. Ние правим всичко по силите си, за да е ясно, че общината няма да позволи такова безобразие в 21 век", допълни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Сопа преди 11 месеца
В Люлин немаме "цветарки" от прованса...........П.С. Юрданка нема представа къде се намира.
24
0
 
3
 
! Отговори
Герпеераси преди 11 месеца
Кой раздаде разрешителните за строеж за незаконните сгради в софия това правят всичко възможно фъкдупкова и сие. Сега реагират.. Съд и затвор за всички герпеераси
23
1
 
4
 
! Отговори
предложени е. преди 11 месеца
Така и така са влезна ли в недовършена сграда. Да се загради с висока ограда . Да се сложи бариера . Да се знае кои са поименно вътре. И културно да си живеят и подържат държавния имот. Все пак за тях се харчат пари от разни Европейски фондове. Имаше едно време и в Елин Пелин . Дядо Иван му казваха. Настани деца
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А на бул. Константин Величков в Центъра на София си простират гащето на тротуара, колят животни на тротуара ,маси,бараки,съборетини,мръсотия и Никой Нищо не вижда ,неи "доктора" георг,ни фандуркова
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе не се занимавайте да ги гоните, направо събаряне на сградите.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направо викайте онези служби първо да изпръскат с един тон инсектицид и други препарати против biohazard. И после карайте от онези машини с топката и събаряйте.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То гетото се простира в цялото Софийско поле. Заобикалям го по околовръстното. вътре влизам само при крайна необходимост!
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре,че идват местни избори,иначе знаем как бързо действате.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 11 месеца
А пък на тоз вашто прукурор Гошуф нещо му скроиха шапката от ГЕРБ и ДПС.
16
0
 
29
 
! Отговори
FSF преди 11 месеца
Община Лозенец е, а не квартал Лозенец. Това е в ливадите под околовръстното, кв.Витоша. Има изоставен цял град.
15
0
 
25
 
! Отговори
Заключение преди 11 месеца
Действия, защото е в "Лозенец". А в други квартали и градове властите не смеят да пипнат римляните. Нали са избиратели!
14
6
 
23
 
! Отговори
леля чичо преди 11 месеца
нормален американски начин на живот, това в момента е модна тенденция в целия цивилизован запад, наричат се Squatters, нали вземаме всичко напредничаво от запада, ето ви демокрация
13
0
 
21
 
! Отговори
Лозенчанин преди 11 месеца
Това така като го гледам хич не е в Лозенец, а някъде у Вадата към Околовръстното.
12
2
 
33
 
! Отговори
Апартаменти над 200К преди 11 месеца
Това е проблема с пустеещите сгради. Рано или късно се нанася някой, на който му е все тази за закона. Парадокс а? Лозенец се води елитен квартал, апартаментите в района се продават над 200 000 Евро, но масово хората не могат да си ги позволи и тези същите апартаменти си седят така с години рушащи се, докато накрая там се заселят клошари и започват да обитават пустеещите постройки.
11
0
 
22
 
! Отговори
да ама не преди 11 месеца
не пишат на коя улица е това да искаме намаляване на цената
10
1
 
45
 
! Отговори
Здрасти преди 11 месеца
Те гражданите от Пенджаб редовно ходят по голяма нужда на поляната до къщата а по малка в лигена до кревата. Оножзает се с братовчеди и сестри и се налягат с лопати след всяко празненство.
9
2
 
44
 
! Отговори
Мумюн преди 11 месеца
Юруш напред брачеди!Днеска Лозенец...утре жълтите плочки!Напред!)))
8
8
 
51
 
! Отговори
Ром от ФИРОМ преди 11 месеца
Бугарите Tъпацu теглят кредит и плащат цял живот за панелка в Обеля 2, а ромите тарикати живеят за без пари в Лозенец. Хахахаха!
7
1
 
40
 
! Отговори
Териториален преди 11 месеца
Като нежелаят ние българите да влезем в Шенген, пуснете ромите те граници така и така не спазват барем палнат каруцата и отпрашат на запад да се цивилизоват.
6
0
 
32
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Там цените на жилищата са космос.