КЗП и СДВР ще проверяват продавачи на балони в столични паркове

Проверката ще е от 23 до 25 май включително
Обновена: 23 май 2023 10:26 | 23 май 2023 10:20, Анисия Иванова
11
КЗП и СДВР ще проверяват продавачи на балони в столични паркове
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите е санкционирала продавач на балон с неясно съдържание. КЗП заедно със СДВР започва проверки по парковете на продавачите на балони.

Във връзка с постъпила жалба в Комисия за защита на потребителите /КЗП/, касаеща продажба на детски балон, пълен с неясно съдържание, закупен в Парк Овча Купел, гр. София, длъжностни лица на Регионална дирекция София при КЗП, извършиха проверка.

В хода на проверката е установен търговецът, извършващ продажбата на балоните, на който е съставен АУАН за извършени нарушения на ЗЗП, както следва: липсва информация за производител и вносител и липсват обявени цени на предлаганите за продажба стоки.

Предвид това, че предлаганите за продажба стоки са предназначени за най-малките и рискови потребители – децата, КЗП организира съвместни проверки със СДВР на търговците, предлагащи за продажба балони в парковете на територията на град София, считано от 23.05.2023 г. до 25.05.2023 г. включително.

Ще бъде осъществен контрол на търговците, предлагащи за продажба балони в следните паркове: Парк Борисова градина, Южен парк, Парк Заимов, Парк Възраждане, Северен парк, Западен парк. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Смехурко преди 10 месеца
Преди година и нещо балон с водород се изгърмя и се запали в къщи. Малката ми дъщеря беше наблизо. Добре че се размина само с уплаха И оттогава ме загубиха като клиент!!!!!! Предлагам пълна забрана. Тотални печалбари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До хаха 5 Скоро имаше случай на дете обгоряло след игра с балон, затова е тази акция. Когато в балона има лесно запалим водород се създава опасност. Ако има хелий няма опасност.
8
0
 
4
 
! Отговори
ППЛГДБТ+ : преди 10 месеца
"Долу ръцете от балоните ни!!! Те са за победата ни на изборите,ще празнуваме заедно с новите си коалиционни партньори ГРЕБ-ДЪПЪСЪ и малкото ДъПъСъ на славчу" Евролибера3тията победи... Бог да пази България!
7
1
 
7
 
! Отговори
БЕЗСРАМИЕ! преди 10 месеца
ВМЕСТО ДА ПРОВЕРЯВАТ ЛУКОЙЛ И ЛИДЪЛ!
6
0
 
9
 
! Отговори
Ооо преди 10 месеца
А продавачите на балони в дискотеките? Там балоните с ясно съдържание ли са ? Напълно легални???
5
2
 
7
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
Да, продавачите на балони са изключително опасни. Те,за едно с продавачите на царевица са по-опасни и от дилърите.С оглед на това смятам, че е нужно увеличение на заплатите на служителите на СДВР поне двойно. И пенсиониране не по-късно от 40 годишна възраст!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи няма да проверяват ментетата на парфюми, инструменти и какво ли не, които се продават навсякъде, за въздуха в балоните се хванали, тунеядци, имитатори на дейност!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом в Овча Купел, ясно
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да,да много ще проверят те пълна с райски газ до като ги открия въобще няма да си направят и труд да проверят
1
1
 
5
 
! Отговори
IT преди 10 месеца
Само да не попаднат на клоуна от ТО.