Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо

26 хиляди нарушения на "Сливница" само за две седмици
Обновена: 12 юни 2023 08:31 | 12 юни 2023 08:30, Камелия Цветанова
167
Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. След 35 дни протести на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората твърдят, че направеното до момента не е достатъчно.

„Имаме острови, мантинела, допълнително осветление, а светофарите работят и през нощта. Предстои поставянето на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този участък. Отчитаме сериозни нарушения на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост“, каза пред bTV Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Още по темата

Той отчете, че превишение на скоростта има и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден бул. „Сливница“.

„За един месец имаме 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни превозни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хил. коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, добави Барбалов.

„Скоростите са големи. Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места“, каза Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да контролират всички опасни участъци и добави, че от предходното ръководство на МВР е отхвърлено увеличаване на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем и да се вижда, че се работи особено нощно време. Това е въпрос на организация“, Посочи Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Ако в тая страна ако има ред, няма да говорим въобще за дефицит в бюджета. Ако тези с превишена скорост си платят нарушението, това ще бъдат огромни суми. Наблюдавах в София улица със знак"Забранено влизането". В рамките на един час в нея влязоха 7 коли. А колко улици има в София и страната с този знак. трудно ли е да бъдат наказани нарушителите. Безхаберие цари навсякъде. А пари нямало?
135
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много летящи има тука, докато не се надъните в някой ТИР пред който всички сме равни, честно казано се чудя как още сте живи повечето.
134
6
 
1
 
! Отговори
химика преди 10 месеца
До ТошоКакто писах по-долу дали за скорост или средна скорост, за камерите си има решение и е много елементарно. Не могат да ме бутнат тези "технологии" ;)
133
18
 
2
 
! Отговори
химика преди 10 месеца
До =Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие - аксиома. За всичко има "лек", така и за камерите. Който търси и се интересува, намира как. Взимам Сф - Вн за ок. 4ч. в петък следобед редовно и нямам нито един фиш от години. Последния ми е за неправилно паркиране :)
132
3
 
9
 
! Отговори
химика преди 10 месеца
Само с едно ще се съглася, че скоростта наистина убива. Но за се случи това са наеобходими съпътстващи фактори - неадекватни шофьори, лоши пътища и т.н.. Скоростта сама по себе си не убива. Тя е просто физическа величина.
131
9
 
4
 
! Отговори
химика преди 10 месеца
Този уикенд, Бяла (Русе) - София 2.5ч. в двете посоки, съответно петък следобед и неделя преди обед. Кола Е320цди, със семейството ми в колата, т.е. с повишено внимание и безопасност. Единствените критични (разбирай изнервящи) ситуации бяха причинени от неадекватни колеги, предимно каращи бавно и предприемащи непредвидими маневри. Примерно натискане на спирачки на права отсечка, без видима причина, предприеамщи изпреварване след много умуване, когато вече изпреварването е невъзможно и т.н.
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако куките започнат да ловят тия с превишена скрост и да получат ефективни присъди, ще им спре папкането
129
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ограничението по Цариградско шосе беше 110 км/ч в началото. След 1990 година стана 80 км/ч и веднага се задръсти. Има и други булеварди, по които безопасната скорост е над 100 км/ч, но ограничението е много по-ниско и съответно това увеличава броя на катастрофите, факт, който е известен с експертите, но лаиците си мислят, че като е по-ниска разрешената скорост, ще има по-малко катастрофи
128
4
 
7
 
! Отговори
Сумиста преди 10 месеца
До 129Ти си ***. Как ще караш със 100 в града.
127
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха да видим как ще е когато стане глобата 238х100=23 800лв.? А?
126
5
 
16
 
! Отговори
= преди 10 месеца
Много е просто. В белите държави отдавна го направиха. Камери, камери и пак камери. Свързани към съотов. компютърен център , никакви служители,защото ще се корумпират и система с изкуствен интелект генерираша глобите. Всеки с книжка обявява е.поща и глоби,глоби до дупка.за 3 месеца нарушенията ще паднат поне 3 пъти. Но хранилката на куки,корумпирани адвокати и магстрати изчезва, та не виждам как ще стане
125
0
 
2
 
! Отговори
Мари преди 10 месеца
Подлези за пешеходци, едва ли ще стане , после кого ще глобяват?
124
0
 
2
 
! Отговори
ахаха преди 10 месеца
До АлексЕ кой ще плати, че после да изчезнат парите.
123
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В кой век живеем? Ограниченията трябва да отпаднат или да са до 100 км в час. Вчера се връщам от Румъния. Там влизаш в населеното място със 100 и със 100 излизаш. Никой не спазва ограничения и там. Да се направят надлези и подлези за пешеходци и толкова. Положението няма да са оправи. 50 км в града са много ниска скорост.
122
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората имат бързи коли и искат да карат, аз с тротинетката вдигам 85 какво остава с колата. Друг е въпроса, защо има пешеходни пътеки по булеварди, това е недопустимо.
121
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безопасна скорост примерно 200 км/ч, ограничение 80 км/ч и много нарушители. Да сложат ограничение от 50 км/ч и ще има още повече нарушители. Същото е и с бул. Сливница, където ограничението трябва да е поне 80 км/ч, а не 50 км/ч.
120
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако сложат камери нали половината от тези които са на хранилка трябва да бъдат уволнени, а те са родата на тези в парламента.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Тошо Много си прав! 1 камера се изплаща само за няколко часа в тая "лудница"!!!
118
14
 
23
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Камери за среден скорост в цялата страна, това е спасението, на българина докато не му бръкнат в джоба няма да има оправяне. Който шофира всеки ден, се е нагледал на индивиди, правещи се на Шумахер по родните ни пътища.
117
7
 
0
 
! Отговори
УБИВАТ С ХОЛОГРАМИ преди 10 месеца
ВЧЕРА МЕ ИЗПРЕВАРИ С МНОГО РИСКОВА ВИСОКА СКОРОСТ ОБСЕБЕН ПРЕЗ АМЕРИКАНСКИ САТЕЛИТИ ВОДАЧ НА МЕРЦЕДЕС.. МАСОВИТЕ УБИИЦИ В АВТОМОБИЛА ПОДАВАХА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РЕГИОНА ОКОЛО ДРЕВНА МОГИЛА С ОПАСЕН БЕТОНОВ КРЪСТ ПОБИТ ОТГОРЕ.еКСПЕРТИ ДА СВАЛЯТ ДАННИ ЗА КОМУНИКАЦИИ НА МАСОВИ УБИИЦИ ОБСЕБВАЩИ ВОДАЧИ С ВИСОКА СКОРОСТ ПОНЕ В СОФИЯ..