Светият синод се възмути от прайда

БПЦ е обезпокоена, че ще е предвидена отделна сцена за деца
16 юни 2023 21:16, Стела Стоянова
54
Светият синод се възмути от прайда
Снимка БГНЕС

Светият Синод на Българската православна църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на ге парад в скъпата ни столица София“.

Това гласи позиция на БПЦ, съобщава БГНЕС.

Още по темата

Прайдът в София ще се проведе в събота – 17 юни. Маршрутът се пази в тайна от съображения за сигурност. По традиция в столицата ще има и контрашествие – в защита на семейните ценности.

„Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост. Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения“, изтъква от БПЦ като мотив срещу Прайда. От Светия синод са обезпокоени, че за „София прайд“ е предвидена отделна сцена за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: БПЦСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Цонев преди 10 месеца
Между другото и Путин бил сатанист и обичал млади момченца да го налагат с камшици.
42
1
 
1
 
! Отговори
Пена преди 10 месеца
Неофит не казва че в Рилския манастир всяка вечер си правят още по-страшни перверзии защото там 80% от брадатите са ***. БПЦ е клон на КГБ. Неофит има пагони под расото.
41
1
 
1
 
! Отговори
Спасов преди 10 месеца
Нашата църква е пълна с педофили, ченгета, доносници, хомо-извратеняци и обикновени мързеливци. Те не правят нищо за народа. Основно смучат от държавния бюджет и полза от тях няма никаква.
40
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
българската църква е анти-църква. тя е българо-руска църква която насърчава омразата и задръстеността.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Къде е сега църквата след наводненията? Няма я, има по важни дела." - Ти какво иакаш? Попа да стане планински спасител?
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господи, изпрати им потоп на тези извратеняци! Амин и амин!
37
1
 
4
 
! Отговори
Крайнодесен евро,ей преди 10 месеца
Тези ,,прайдове" са наистина омерзителни,но по съвсем друга причина:една групичка самообявили се за ,,сексуално малцинство" хора (повечето изобщо не са такива) настоятелно изискват признаване на привилегии,защото били ,,различни".Което всъщност е твърдение, че са с по-високо качество като хора -- и именно това е отблъскващо и неприемливо. Още повече, че ,,различността" им всъщност е мислена от мнозинството като непълноценност, грях, неестественият.Нормалните гейове не ходят на тези ,,прайдове".
36
1
 
3
 
! Отговори
ПЪЛЕН ПРОВАЛ преди 10 месеца
До АнонименТи явно си от тази "обърнатата" група хора, които се натрапват ,като онеправдани, неоценени, бити и отхвърлени от обществото. Но , че сте сбъркани е факт, който няма как да бъде отречен. Тази грешка на природата сигурно много дразни, но при много не е виновна и самата природа , а хората .Жалко за подрастващото поколение което трябва да гледа простащини по площадите
35
1
 
7
 
! Отговори
One s преди 10 месеца
Хомото, сами са си виновни, то са паради, то са викове, дразните хората после, що но бият.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надявам се някой да ги избие тези същества, недоразумения.... АМИН!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 35 - Проблем?
32
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фалшива загриженост, лицемерно възмущение на бг църквата. Изопачаване на един парад - символ на любовта без ограничения и догми в световен мащаб, като заплаха за обществото....В коментарите- омраза и хейтове. Всичко това показва колко неизлечимо болно и разядено от хомофобия е българското общество.
31
3
 
12
 
! Отговори
Ако Йордана допусне преди 10 месеца
да има сцена за деца, би трябвало с тояги да изгоним от общината и нея, и екипа й! Навремето националният герой ген. Христо Луков е формирал патриотична младежка организация, жертвал е положението си, изпадайки в немилост, защото е настоявал пред цар Борис България да излезе от войната. Но шествието в негова чест беше забранено, а този резил "прайдът" не само че е разрешен, ами ще се допусне нeнopмaлнuцuтe да посегнат и на децата! До фашизъм ли искат да ни докарат, знаят ли какво ги чака?!
30
10
 
4
 
! Отговори
Църквата е грях. преди 10 месеца
Къде е бог да накаже политиците който крадяха с години на гърба на бедния народ, църквата дори обичаше политиците. Къде е е църквата да помага на бедните? Няма я, тя пак взема от бедните душици за да имат поповете да харчат. Къде е сега църквата след наводненията? Няма я, има по важни дела.А колко много попове са хомосексуални, църквата ги прекрива. Ай моля ви се.
29
10
 
0
 
! Отговори
ТОМА НЕВЕРНИ преди 10 месеца
ИЙСУС ОТ НАЗАРЕТ.. ИМАЛИ СВЕДЕНИЯ ДАЛИ Е ИМАЛ ..ГОДЕНИЦА ЖЕНА..ДЕЦА....ЧЕ ИНЕЧЕСЪМНЕНИЕТО ОСТАВА,ДА !!!!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За такива прайдове са необходими възрастови ограничения като в театрите,кината и телевизиите,радиата заради техните превзети и извратени маниери и гласове,че да ги гледат децата от възрастовите групи и да се чудят и такива ли неща с така държащи се с такива човеци има още на света точно когато още са в процес на опознаване на света и света на възрастите с възрастните и се учат на природо опознавателни и образуващи науки съобразно с възрастта им на усвояване с развитието на организма и съзнанието
27
6
 
4
 
! Отговори
Руди преди 10 месеца
Хайде сега, възмутени били, нали и те са Божии чеда.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От парада , марш на скок на фронта
25
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Обикновени лостове задвижвани от човешки крак...
24
3
 
2
 
! Отговори
666 преди 10 месеца
И защо, те от вашите хора бе.......