Редят безплатно жълтите павета, ще има санкция, ако фирмата се забави

Фандъкова: 20 са големите обекти за реконструкция в София лятото
17 юли 2023 13:35, Александър Попов
103

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив – ще получи санкция, ако се забави. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с новото пренареждане на жълтите павета по бул. „Цар Освободител" в столицата, цитирана от БТА.

Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене, отбеляза кметът. По думите й след консултации и с Министерството на културата е започнала дейността по предишното пренадеждане.

По повод летните ремонти Йорданка Фандъкова каза, че около 20 са големите обекти за реконструкция в София – по големи булеварди и по квартални улици.

Още по темата
"Започнахме от днес изграждането на ул. „Народен герой“ в кв. „Овча купел“. Най-важните обекти за мен остават тези по разширението и изграждането на третия градски ринг – това е бул. „Филип Кутев“, който в момента се ремонтира усилено, и бул. „Тодор Каблешков“, заяви кметът.

Във връзка с ангажимента за ръст на заплатите в общински културни институти, Фандъкова каза, че не може да посочи точния процент, но подчерта, че културните дейци категорично заслужават да получат увеличение на заплатите. По думите й се очаква увеличението да бъде приемливо. Кметът посочи, че се инвестира и в материална база.

Относно кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Фандъкова каза, че текат събранията на структурите на ГЕРБ в София, които трябва да номинират кандидатите не само за кмет на София, но и за районни кметове и за общински съветници.

Когато номинациите бъдат направени, ще ги обсъдим на заседание на Изпълнителната комисия, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 месеца
бе значи ясно е как софийска община прави "ремонти" виждали сме го, виждаме го и ще го виждаме! прави се ремонт и след това ремонт на ремонта и след това ремонт на ремонта на ремонта и след това ремонт на ремонта на ремонта и т.н. и после се оказва, че едни пари са отишли ей така! ко стана с ремонта на графа! и там едни пари уйдоха без отчет! инак ние видяхме кой е "виновен" за откраднатите пари предишния път беше майстора дето редеше паветата, даже го снимаха даже!
87
0
 
2
 
! Отговори
HELL преди 9 месеца
Вместо съшите да нареждат, защо не викнат УНГАРЦИТЕ да ги оправят, нали те са ги подарили на цар Борис 3. А да не искате да плащате където няма далавера комисионни!
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изполва ли се думата Безплатно. Пренарежданотето ще е трагедия и още по счупени павета!
85
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 9 месеца
До Хе,хе ! 79 Да се издирят тези които къртеха паветата и да се докарат да ги наредят.И през ум няма да им мине друг път да протестират.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така се редят павета безплатно.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ли някой букмейкър да започне да приема залагания от кой път ще пренаредят паветата, ако въобще ги направят, че и това е вариант.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ремонт на ремонта - запазената марка на недъгавите от ГЕРБ. Още няколко такива упражнения и няма да останат павета. Вече ми прави впечатление колко са мръсни паветата и не си правят труда да ги измият.
81
0
 
1
 
! Отговори
vale_karo преди 9 месеца
Не знаех ,че министерството на културата са специалисти по нареждане на павета.
80
0
 
4
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 9 месеца
Абе що пак се излагате с глупави заглавия? Нищо безплатно няма на този свят - това са ПР приказки на кметуващата неможачка. Трейс са галеници на властта и техния дял отдавна са си го взели през годините в десетократни размери. Няма значение, че са мърлячи и неможачи - ще им се дават обществени поръчки, докато мафията ни управлява. Безплатно било... А кой ще ни плати за изгубените 15 години в София? Кой ще ни плати за пропилениете възможност?! Долу!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия павета трябва да се вадят с фино длето и чук. С тая кирка доста ще дадат фира, както е показано. Ама тва да е проблема...
78
0
 
1
 
! Отговори
Ухааа! преди 9 месеца
Хайде , народе, сега има материал за замеряне по дупетатите ! Време е да ги изгоним с паветата !
77
0
 
2
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 9 месеца
Ейййй, измислиха го ! Сега до края на годината няма да могат да протестират пред Парламемнта ! Хитри били тези дупетати ! Ще им позволим ли пак да ни тъпчат ???
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия павета от както са ги сложили през няколко години все ги редят и все не са наред. И така си и останаха. Не им иде на акъла великите ни управници и кметове че това е технология от преди 2000 години и не е предвидена за такъв тежък автомобилен трафик. като искате красиви павета - махнете трафика! Иначе удряте асфалта и работата се оправя.
75
0
 
4
 
! Отговори
ПП преди 9 месеца
Ще си вземат парите през друг обект. ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На този свят няма нищо безплатно.Ако "Трейс" плаща за ремонта, това значи да свърши парите и да фалира, или да не плаща заплатите на работниците, които ще се разбягат, особено в тая жега!!! Другият вариант е, да плащаме за всичко пак ние, с данъците, а да ни лъжат че било "безплатно"...
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разкарайте колите от центъра както е в нормалните държави, заменете бетонния ад с градини и фонтани за хората!
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българският гражданин,скъса договора с Българските политици! Още майтап. Му се струва! Ще вземе есента! Сега българина е на море и не му е до " политика"!-:)----Хахахаха ... революционери в отпуск. Подигравка.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фандъковите паветаджии...
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега, както са ги събрали е момента народа да излезе и да почне да замеря народните избраници с тях
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека ги направят,че на есен ще бъдат Използвани от българските граждани пред парламента! Българският гражданин,скъса договора с Българските политици! Още майтап. Му се струва! Ще вземе есента! Сега българина е на море и не му е до " политика"!-:)