Редят безплатно жълтите павета, ще има санкция, ако фирмата се забави

Фандъкова: 20 са големите обекти за реконструкция в София лятото
17 юли 2023 13:35, Александър Попов
103

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив – ще получи санкция, ако се забави. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с новото пренареждане на жълтите павета по бул. „Цар Освободител" в столицата, цитирана от БТА.

Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене, отбеляза кметът. По думите й след консултации и с Министерството на културата е започнала дейността по предишното пренадеждане.

По повод летните ремонти Йорданка Фандъкова каза, че около 20 са големите обекти за реконструкция в София – по големи булеварди и по квартални улици.

Още по темата
"Започнахме от днес изграждането на ул. „Народен герой“ в кв. „Овча купел“. Най-важните обекти за мен остават тези по разширението и изграждането на третия градски ринг – това е бул. „Филип Кутев“, който в момента се ремонтира усилено, и бул. „Тодор Каблешков“, заяви кметът.

Във връзка с ангажимента за ръст на заплатите в общински културни институти, Фандъкова каза, че не може да посочи точния процент, но подчерта, че културните дейци категорично заслужават да получат увеличение на заплатите. По думите й се очаква увеличението да бъде приемливо. Кметът посочи, че се инвестира и в материална база.

Относно кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Фандъкова каза, че текат събранията на структурите на ГЕРБ в София, които трябва да номинират кандидатите не само за кмет на София, но и за районни кметове и за общински съветници.

Когато номинациите бъдат направени, ще ги обсъдим на заседание на Изпълнителната комисия, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безплатен обяд, няма.
47
0
 
1
 
! Отговори
НЕ ОБИЖДАЙТЕ ПАВЕТО преди 9 месеца
И ТОЙ ИМА ДОСТОНСТВО.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно с изпочупените от предното редене ще изпишат "Ние сърце ГЕРБ" точно пред НС. Няма безплатни неща :)
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
по паветата си личи на какво ниво са ръководните органи в държавата!
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дaнoooo, през цялото ти кметуване прави ремонти и после ремонт на ремонтите. Наистина ли не те е срам от софиянците?
43
1
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Такива павета има във Виена. Там сигурно знаят как да ги наредят. Защо не са повикали специалисти оттам? Екипът на Данчето от "най-добрите специалисти" сигурно се състои от високоплатени чантаджии с достатъчно силни връзки, за да се уредят на спокойна работа с хубави заплати, но не ги питай какво знаят и могат. Нагледали сме се на такива. Те само ще минат там веднъж-два пъти, за да дават акъл с ръцете в джобовете. Самото подреждане пак ще е дело на Acaн и Мето от Факултето.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
чак и с министерство на културата се консултирали :)))
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
безплатно друг път, нали хората плащат всичко, дали с данъци, дали с търпение, дали със здравето си, дали с лошата репутация, която фандъковите паветаджиии ни докараха, цял свят ни се смее с тия павета...
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи,ще има санкции само ако фирмата се забави.Т.е.пак ще ги претупат как да е,за да влязат в графика,а на качеството,майната му.
39
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Онзи ден четох за Брат Пит че ивал проблеми с купено имение с винарска изба. Там се споменаваше между другото , че поръчал ремонт на каменна стена и паваж и , че майсторите са наети чак от Хърватия !!!! Имате ли представа как се редят и полагат павета.....??!
38
0
 
3
 
! Отговори
Фантомас преди 9 месеца
Тоя фотограф и той в направил едни снимки... Всичко е такова в БГ.
37
0
 
5
 
! Отговори
Разярен данъкоплатец преди 9 месеца
Кметицата гордо заявява: "Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти", за да се постигне "по-качествено и здрво редене"?! Значи предишният екип не е бил от най-добрите специалисти и не е направил В СЯНКАТА НА ХРАМА "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" НАЙ-КАЧЕСТВЕНОТО И ЗДРАВО РЕДЕНЕ??? Как да разбираме това?
36
0
 
5
 
! Отговори
Безплатно?? преди 9 месеца
Тоест сме си платили да ги развалят и видиш ли сега Фандъкова ни спасява като намери кой да ги нареди безплатно? Дори не си направих труда да прочета статията, толкова нелепо изглежда, че думи нямам!
35
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 месеца
ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ. ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА. ЗАКРИВАЙ
34
0
 
1
 
! Отговори
Шаламана преди 9 месеца
И при царя на безродниците паветата имат нужда от пренареждане че лесно се вадят а това не е ок за него при евентуален протест
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безплатно, колко да е безплатно, като ги знам герберастите сме го платили ремонта тамън 6 пъти.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако си платил първия път, последващият ремонт не е безплатен. Платили сме си го, та и с горница.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека ги наредят,защото на есен ще се използват от гражданите на София Пред Парламента! Гражданите на България,скъсаха договора с " политиците", ама на политиците,още майтап им се струва!-:))
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Некадърщината и корумпираните схеми на герп-дпс ще ни преследват още много дълго.
29
0
 
11
 
! Отговори
С КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ преди 9 месеца
И КАЛПАВО РОМ ТОЛКОВА