Редят безплатно жълтите павета, ще има санкция, ако фирмата се забави

Фандъкова: 20 са големите обекти за реконструкция в София лятото
17 юли 2023 13:35, Александър Попов
103

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив – ще получи санкция, ако се забави. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с новото пренареждане на жълтите павета по бул. „Цар Освободител" в столицата, цитирана от БТА.

Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене, отбеляза кметът. По думите й след консултации и с Министерството на културата е започнала дейността по предишното пренадеждане.

По повод летните ремонти Йорданка Фандъкова каза, че около 20 са големите обекти за реконструкция в София – по големи булеварди и по квартални улици.

Още по темата
"Започнахме от днес изграждането на ул. „Народен герой“ в кв. „Овча купел“. Най-важните обекти за мен остават тези по разширението и изграждането на третия градски ринг – това е бул. „Филип Кутев“, който в момента се ремонтира усилено, и бул. „Тодор Каблешков“, заяви кметът.

Във връзка с ангажимента за ръст на заплатите в общински културни институти, Фандъкова каза, че не може да посочи точния процент, но подчерта, че културните дейци категорично заслужават да получат увеличение на заплатите. По думите й се очаква увеличението да бъде приемливо. Кметът посочи, че се инвестира и в материална база.

Относно кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Фандъкова каза, че текат събранията на структурите на ГЕРБ в София, които трябва да номинират кандидатите не само за кмет на София, но и за районни кметове и за общински съветници.

Когато номинациите бъдат направени, ще ги обсъдим на заседание на Изпълнителната комисия, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
Quality control преди 9 месеца
Така ще е като политика краде и слагат "енженери" от римляните да правят ремонтите. До блока един тротоар 100 метра павират цял месец, по цял ден седят на сянка и развхърлят пясък по платното да имитират работа.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То стана ежегодна традиция и могат след прайда да направят и месец на пренареждането на жълтите павета. Ще станат два месеца да празнуват умнокрасивите ***.
66
1
 
1
 
! Отговори
Бургазлия преди 9 месеца
Какво ни пука на нас бургазлии за София?
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кат гледам няма да се получи. Да видим как ще го ступат. И софиенците да внимават къде стъпад да не си начупат краката след ремонта на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта
64
0
 
9
 
! Отговори
Лесно преди 9 месеца
Като не могат - не им плащаш и толкова. Един път, втори - издънка и почваш да викаш фирми от чужбина. Румъния, Гърция, Турция... Като се научат нашите фирмаджии да работят качествено, тогава пак да се заповядат
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като гледам как ги вадят с кирките все едно лозе копаят, само ще ги изпочупят римляните. Подкопават се отдолу да не се чупят. Това не са гранитни павета, да са здрави. Иначе все още има хора дето могат да редят павета, ама те не работят за трейс груп.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако не бетонират отдолу този площад и не сменят тези очукани от ползване камънаци, след две години пак ще правят ремонт. Толкова се хлъзгат, че вече е невъзможно нормално ходене по тях. Не знам дамите с токчета дали въобще се радват на подобна груба и опасна настилка. Вече има специални противохлъзгави красиви паважни настилки. Що се стискат. За няколко самолетни железа милиарди платиха напред, а площадчето на столицата не искаме да си оправим като хората.
61
0
 
10
 
! Отговори
Теглете един бетон преди 9 месеца
То се виде че тема по некадърни хора от вас в света!
60
2
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
не че не могат, просто не искат да ги наредят както трябва, това не е космически кораб все пак, павета на 100+ години са, явно някой е хвърлил око на въпросните павета и ще ги пренареждат като слепи, докато общината се "навие" да ги замени с асфалт и ги продаде на някой за 1000лв...
59
3
 
5
 
! Отговори
Ремонт На Ремонтите преди 9 месеца
Защо няма фуги от цимент или друго?Е как защо нари трябва по бързо да се разместват и да стават пак за ремонт иначе как нашите фирми на нашите хора ще точат пари от плебеите данъкоплатци и от бюджета?!На корумпираната държава в света е България!!!И най гнусната!!!
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Паветата са прекалено стари и това се вижда с просто око. Неудобни и опасни са за ходене, особено през зимния сезон, защото са излъскани отгоре от употреба. Има много варианти за здрава и красива нова настилка. Преливат от пусто в празно...
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не разбирам от павета и настилки, но никъде по света не съм виждал павета, наредени като тук - с кухи фуги и просто поставени върху пясък. Навсякъде фугите са си пълни, не знам точно с какво, прилича на бетон или нещо подобно, но са си твърдо захванати. Обиколили съм повечето европейски държави и съм виждал доста настилки.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези павета изглеждат много очукани и амортизирани. Както и да ги редят няма да изглеждат по-добре. Можеха чисто нова настилка да положат или да поръчат нови "жълти" павета, ако толкова чак държат на тях.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това площадче е олицетворение на цялата ни държава. Мърлявщината, шуробаджанащина и прогнила от корупция. Наследниците на вишата БКП и ДС номенклатура яхнаха демокрацията и вече 36 години само грабят.
54
6
 
3
 
! Отговори
РУМЕН ДИКТАТОРА преди 9 месеца
НИ ПРИБЛИЖИ ДО БЕЛАРУС ВМЕСТО КЪМ ЕВРОПА!
53
6
 
3
 
! Отговори
Путягата да не е преди 9 месеца
Фарлил сармат на жълтите павета щото се подиграваме на неговата слуга Радеффф
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ромовете павета не могат да наредят. Това е пределно ясно.
51
0
 
6
 
! Отговори
София е като Ударена преди 9 месеца
със Сармат! Какво Редят като Едно Пааве няма дето не е Счупено и е на поне 2-3 парчета?!
50
1
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
А ремонта в ОБЕЛЯ - Ломско шосе - 800 метра го правите 2 години вече - мъчите хората с тия задръствания 2 ГОДИНИ, гербери мършави крадливи !!! 800 метра за 2 години и още не сте готови - колко милиона отекоха към Банкя тук ?!?
49
1
 
3
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
Кметицата трябва да й лепнем прякора Фънди Павето - срам и резил с тия павета, а що милиони отекоха към Банкя ... Това е ГЕРП, такиваа са и ПП и ДБ - разликата е само, че Бойко е мъж и пердаши мъжете от женски тип от ПП и ДБ!