Биг Брадър: Постоянен контрол над пренареждането на жълтите павета

Фандъкова предупреди изпълнителя да не ги чупи, културна ценност са
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде постоянен, което означава непрекъснато в рамките на работния ден тук да има представител на надзора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи днес изненадваща проверка на пренареждането на жълтите павета.

Присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Йорданка Фандъкова настоя надзорът да контролира и целия обект, който е само една малка част от цялата зона 4, включваща района между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска".
Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти на ден да проверява дейностите, разпореди Фандъкова.

Пренареждането върви нормално по утвърдената от работната група технология, като се използват два различни пясъка за подложния слой и за фигурането, обясни Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор. През 10 метра сме предписали да се поставят ограничители, които ще ограничат предвижването след пускането на трафика на паважа, посочи Тодоров. Той отбеляза, че в момента пренареждането върви по-бавно от предния път, защото се внимава повече. Засега нямаме проблеми откъм качеството, каза Тодоров.
"Искам от вас да имате постоянен представител и да се правят проби за материалите", обърна се столичният кмет към представителите на надзора. От изпълнителя искам да внимавате да няма увреждане на паветата, това е културна ценност, те са оригинални и са малко на брой, не може да си позволите увреждане на павета, заяви Фандъкова.

Около 90 % от дейностите в карето между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. Московска са изпълнени, каза Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия обем на ремонта, припомни той и допълни, остава да се направят още няколко тротоара по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", както и да се монтират стълбовете на уличното осветление.

Предвидени са санкции за забавяне, които възлизат на 30 % от стойността на договора, каза зам.-кметът. До 15 септември движението в участъка на пренареждане трябва да бъде пуснато. По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от срока. Разчитам на засиления контрол, който е непрекъснат на тази част от проекта, добави кметът Фандъкова. /БТА, София Господинова/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Фандъковажълти павета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
БИЗНЕСМЕН преди 8 месеца
Няма проблем . Наблюдавайте ме . Затова ви взимам тройно !!! Народа плаща. ТОй има пари !
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези павета са ужасни, особено когато е мокро, поне от бул. Цар Борис III-ти и околните улички ги разакрайте, достатъчно години ви ги траем.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се реди в редици, а под 90градуса рибна кост, отново нищо не правите, редовете ще се изкривят.
18
0
 
2
 
! Отговори
николов преди 8 месеца
вкъщи сам си наредих павета, бетонни 10см дебели. не са мръднали а нямах грам опит. тия като гледам как тъпчат на 1 м. от наслания пясък, скоро пак ще има проблеми. не мога да повярвам, че уж утвърдени строители не могат да направят тая елементарна задача, дето човек с малко умения, като прочете как се прави може да го свърши!
17
2
 
0
 
! Отговори
много красиво преди 8 месеца
сигурно някой по света седи и се залива от смях... Ако не живеех в територията и не съчувствах на хорицата, живеещи в нея, сигурно и аз щях да се търкалям от смя. Но за нас, населяващите Територията и столицата и Мордор, не е смешно, щото ни засяга. От друга страна, имаме доста кадърни хора - ей го на колко хубаво рисуват ликовете на Левски и Ботев и българския лъв по напращелите от анаболи телеса на бъларина...
16
0
 
5
 
! Отговори
Не пътен специалист преди 8 месеца
Нареждат паветата върху канална плоча! Не съм строителен гуру, просто завършил физика, но мога да се хвана на бас с всеки строителен специалист, че това нареждане и три месеца няма да изтрае! Няма да обяснявам защо! Мисля че не е необходимо да е следвал човек или да е учил физика, защо няма да издържи! Сума сумарум парите се извърлят на вятъра и ще бъдат изхвърлени на вятъра!
15
3
 
5
 
! Отговори
да преди 8 месеца
павета как се редят! - разтърсваща новина! - каквото ви наредят, това пишете.....какво става в укранината? щом мълчите, значи братушките пердашат яко!
14
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 4 "С тая култура на работа..." - европейска култура. Нали за нея гласувате?! Не реви, а свиквай!
13
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
От инфлуенсърите мотат да станат перфекти нареждачи на павета... след 3 години обучение в кариерите.
12
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Оттука ги виждам, че са криви.
11
0
 
2
 
! Отговори
Бухахахаха, преди 8 месеца
Говори Баш Бай Брадър... СъвартирантитИъ,нареждайтИ убуу тез жълти павета,да нь вЪ и3плющЪ...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Простичко е. Били са редени на "рибена кост", което е перфектния начин за подреждане и преразпределяне на тежестта. Сега дори и да слагат разделители, фуги, смеси, профили и т.н. реденето не е правилно. Само след няколко месеца ще се види :))). Кой ще плаща следващото пренареждане обаче..
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И в чужбина няма качествени майстори! Читавите майстори вече са на възраст 60+ и са пенсионери! Вече няма техникуми, а професионални гимназии, чакайте вече читави кадри!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Качествените майстори заминаха в чужбина.Ще има да редят теза павета поне още 90 пъти.В моя град всичките плочки са на криво сложени.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
по коя ТВ го дават?
6
0
 
5
 
! Отговори
dp преди 8 месеца
То в цялата страна трябва "Биг Брадър" инак не става.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудя се едно време как паветата издържаха на военните паради когато минаваше сума ти военна техника и танкове, а сега леки коли ги разместват.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам фотото накрая ще трябва един голям валяк да мине та ги изравни та поне да са равни и да изкарат до изборите.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С тая култура на работа, да вземем парите па каквото излезе, то и без това шева е вземе големите пари, все ще са зле изпълненията на обществените поръчки.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още от снимките виждам, че са криви без да е минала кола от там. Ако вземе да мине някой бус и толкоз пак ями и локви!