Студентите втора ръка ли са: Защо по линия 94 се пускат стари автобуси?

Наш потребител се обръща към ЦГМ чрез платформата на Helpbook
12 окт 2023 18:29, Анисия Иванова
49
Студентите втора ръка ли са: Защо по линия 94 се пускат стари автобуси?
Снимка: БГНЕС

Още през миналата година пристигнаха нови екоавтобуси, които да заменят старите и амортизирани транспортни средства в столицата. За съжаление до този момент продължаваме да ползваме остарял превоз.

Наш потребител се обръща към ръководството на ЦГМ чрез платформата на Helpbook.info, като описва ситуацията в Студентски град и задава резонни въпроси: „Искам да Ви попитам следното: защо в събота - 07.10.2023 г. по автобусна линия номер 94, обслужваща маршрута Студентски град - СУ "Св. Климент Охридски" и минаваща през "сърцето" на София, се движат само и единствено стари и раздрънкани автобуси?

Къде отидоха новите бели автобуси, които обичайно се движат по същата тази линия? Защо точно тази студентска автобусна линия решихте да обзаведете с ретро-автобуси? Може би защото имате студентите за втора ръка хора или пък може би има някаква връзка с факта, че сте бивш дългогодишен кмет на Община Студентска.

Но не забравяйте, че именно във въпросната Студентска Община има много новопостроени жилищни сгради и в момента на нейната територия продължава да се извършва грандиозно строителство. Нека не забравяме, че в тези сгради живеят и възрастни хора, които също са третирани като втора ръка хора. Та тези възрастни трудно се качват на двете стъпала на морално остарелите автобуси, а говорим непрекъснато за нови електрически автобуси, за влакове-стрели и т.н. И какво става сега - между думи и дела - пълно разминаване! И това ли заслужиха хората, ползващи въпросната автобусна линия номер 94?“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 5 месеца
Е то те ги чупят. За какво им са нови?
36
1
 
2
 
! Отговори
Ryuhou преди 6 месеца
Аз съм на 40, преди 20 години влязох в техническия с пълно 6 дипломна и изпит едвам. Преди 3 години в lockdown-а влязох в теническия със 4 дни учене, 5.50 ако бях отделил още 2 дни за стереометрия щях да съм със 6.00. Това е нашето ОБРАЗОВАНИЕ сега.
35
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Два пъти съм драйфал в 94 на връщане от купони извън студентски.
34
1
 
2
 
! Отговори
Ники преди 6 месеца
Имаше мач Левски-ЦСКА и затова пуснаха тогава старите за този ден!
33
1
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 месеца
Неееее,търсят се овчари,Хамас плаща с рубли!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ходете пеша, бе! Поздрави от Цеца Караянчева, член на отново участващата в управлението партия ГЕРБ!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защото вечерно време пияни студенти моге да надраскат автобуса. Поне да не съсипват новото, та заради няколко хулигани цял студентски град се вози със стари автобуси.
30
0
 
7
 
! Отговори
Аз като преди 6 месеца
бях студент и останех без пари събирах всичките продукти и правех в една огромна тенджера нещо средно между яхния и супа и ако имах повечко картофки да сложа или ориз за да е по солно като храна бях щастлив . Радвам се че студентите днес се наслаждават на по-добър живот и се оплакват че автобусите им не са нови . Явно се развиваме . Аз бях студент преди двадесет и няколко години
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На *** нови автобуси ли да пуснат? За кво
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз нямам нищо против да менкат "новите" дълги манове по линия 120 със стари оранжеви мерцедеси.Да видят студентите какво означава нов модел дървен автобус. Първо седалките са толкова нагъсто че непознати хора са принудени да се трият и търкат помежду си просто за да се разминат.Автобусът има отвратително окачване и направо подскача по дупките.Агрегатът се намира под пластмасов капак вътре при пътниците и се напича зверски.Климатикът не се пуска.Прозорците са заковани.Седалките-малки и корави.
27
0
 
6
 
! Отговори
az преди 6 месеца
До Анонимен Не беше ли точно тогава срещата Левски-ЦСКА? Логично в такава ситуация да пазят новите автобуси от пияните агитки!
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами който е ходил в Студентски град да им види общежитията как са опоскани все едно живеят термити и как междублоковите пространства са заринати с пликчета със cмem, може да се сети защо са им пуснали такива автобуси. На гризачи Ролс-Ройси ли да им пуснат? Тя цяла София заприлича на термитник, защото след университета остават тук и носят със себе си провинциалното си комплексарско мислене и поведение!
25
0
 
19
 
! Отговори
Пътник в автобус 94 преди 6 месеца
На 07.10.2023 год. по линия 94 бяха пуснали старите дизелови Мерцедеси и Манове понеже имаш вечно дерби между Левски и ЦСКА -София,от мерки за сигурност, понеже се знаеше,какво ще се случи преди, полувреме и след мача, гараж Малашевци не предприеха рисковете да ги пуснат на 94. По тази логика за деня на мача новите манове ги пускат на линия 78,79,85,120,285 и 310.
24
7
 
7
 
! Отговори
Бивш студент преди 6 месеца
Когато аз бях студент, правителствата трепереха от нас, защото знаеха, че именно студентите са най-активното население в страната. Спомняха си много добре какво се беше случило с Жан Виденов и тези като него. Та винаги ни снабдяваха с най-новите автобуси по натоварените линии и не смееха много-много да ни правят спънки. Старите очукани автобуси оставяха за пенсионерите, защото знаеха че те няма да направят нищо. А вие виждали ли сте днешни студенти да се самоорганизират в истински протест? Не?
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Студентите винаги са се интересували от политиката, социалния живот, правят клубове, кръжоци, стачки, барикади и винаги са били най-отпред.......едно време...Сега са некви чалгаджийски тИфлеци с нескончаеми претенции към всички.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Хюго Капет. Звиняаам се много, но тия не са студенти, а ученици след 12-ти клас. Студенството е една друга работа - вече не съществува. доказателство е и тва мрънкане на бебетата.
21
2
 
6
 
! Отговори
Хюго Капет преди 6 месеца
Много мразя студенти, още от времето когато аз бях такъв.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Студентите трябва да се научат на скромност и как да преодоляват различни трудности и несгоди което много ще им помогне по-нататък не само в живота а и в науката и работата. Какви са тия мамини детенца стари им били автобусите. Бе вие нормални ли сте бе бъдещето на нацията ?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 18 - Аз така си купих кола. Никога бе бях живял в София преди това и юислех, че е нали ... Столица.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вземете си такси. Опс, забравих, че там сте без привилегии.