От обяд се пуска движението по новоизградения бул. "Ломско шосе"

Фандъкова: Остават леки довършителни работи
18 окт 2023 11:34, Красимир Ангелов
39
От обяд се пуска движението по новоизградения бул. "Ломско шосе"
Снимка: БГНЕС

От обяд движението по новоизградения бул. "Ломско шосе" се пуска, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на булеварда.

Този обект е един от стратегическите обекти за София, като ще бъде изграден до Околовръстно шосе, а в момента се пуска в движение до ул. "107", обясни кметът.

По думите ѝ остава малко довършителна работа по тротоарите, но е важно хората да могат да използват този булевард. Фандъкова припомни, че преди на това място е имало двулентова улица, а сега е шестлентов булевард с изцяло нова подземна инфраструктура и лед осветление.

Беше много тежък обект, разделихме го на два етапа, посочи столичният кмет и допълни, че първият етап е пуснат през пролетта, а от април е започнало изпълнението на втория етап.

"Първият етап нямаше забавяне, вторият етап определено има забавяне, предстои уточняване колко точно е забавянето, но санкцията е сериозна - 20 000 лв. на ден, до този момент ще бъдат санкционирани с 600 000 лв. за забавяне. Разглеждат се всички обстоятелства и причини за забавянето, там където има обективни причини, това не се включва в санкцията, посочи още столичният кмет.

Този булевард има два светофара за безопасно минаване на хората, както и около 100 нови дървета, които засадихме по протежение на булеварда наред с лед осветление, което е енергоспестяващо, посочи Фандъкова. Тя допълни, че междувременно е изработен подробен устройствен план (ПУП) за участъка до Околовръстния път, който предстои да бъде гледан от съвет "Архитектура и градоустройство", след което новият Столичен общински съвет, се надявам, че ще го приеме, каза още Фандъкова.

Очакваме разрешение за строеж за още един обект в район "Връбница", а именно вторият надлез на "Бакърена фабрика", има избран изпълнител, има финансиране, надявам се, разрешението да излезе бързо, каза още столичният кмет. (БТА, Николета Василева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тая отсечка от 800 м е за предизборно замазване , първо тапата на метростанцията с моста остава , поради ненадърно проектиране , и после тъкмо се засилят 400 м по новата отсечка и хоп остават заклещени на новия асфалт пред обелския тесен мост . В това се състои подобрението ще правят задръстване по нов асфалт
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ще питаме арменския поп на изборите :))
28
0
 
4
 
! Отговори
Тотев - София преди 6 месеца
Драги софиянци, Др. Фандъкова е за затвора за откраднатите с нейна помощ милиони, но тя саминката е вече милионерка и с чадъра на Боко и наследниците на Гешев НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Й ПОИСКА СМЕТКА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ С ГЕРБ, ДПС И БСП-БКП! Няма да е първата, няма да е последната! В последно време много дейна стана! Но ГОСПОД ГЛЕДА, МОЖЕ ДА ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 28 Те старите градинки са по-добри от соца, само трябва да се обезплевелят и да се изпраска един асфалт или бетон отгоре за основа и са готови вместо това къртят всичко за да се оскъпи за данъкоплатеца. Това, че всичко е с некачествени материали няма значение. Столична община прави трамвайно трасе 5-цата на Княжево до Лидъла 2-3 месеца. В Китай за 24 часа строят 10 етажна сграда.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иначе 100 пъти по-добре кал в Манастирски ливади, отколкото до ТЕЦ-а в гетото с аутсайдерите бачкатори и провинциалисти. Мерси............ Тоз ентусиазъм от живота "на Попа" ли го имаш - да газиш кал в "тузарски" квартал,!? Всеки живее , където може. Пък и "имотите" ти със сигурност са ти "кацнали" Хахахаха
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Маааллккоооо довършителни" , които ще ги влачат до напролет. В "Надежда" разкъртиха няколко градинки, зарязаха ги недовършени и отидоха да правят други глупости. СМОТАНИЯ, ГЕРБЪРСКИ КМЕТ ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИ ЗА ЕДНО: ТОВА , КОЕТО СИ ПРОСПАЛ НЯКОЛКО МАНДАТА НЯМА ЙАК ДА НАПРАВИШ ЗА СЕДМИЦА!!! Да не повдигаме темата за изпълнителите и КАПЕСТВОТО им на работа.
24
0
 
10
 
! Отговори
Каракочев преди 6 месеца
Ей колко е хубаво да има избори. Общинарите си размърдват, знаете какво.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега за да сипя от "Кристала" трябва да правя обратен завой или да влизам през Обеля, много умно!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пускат го точно на време, с тайната надежда, че няма да се наложи ремонт преди изборите!
21
4
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 6 месеца
Да сравняваш соц квартал, в който на 1км2 живеят х души, с нов такъв с x/100 души на 1км2 е, меко казано, нелепо... Да не говорим, че е в края на града, строен за работчий клас от Кремиковци... Както всички крайни северни квартали на София де.
20
5
 
9
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 6 месеца
Честито на софиянци!Оставали довършителни работи!Как веднъж няма нещо напълно готово и така да се открие.Да видим и този път колко време ще издържи.Явно с наближаването на изборите герберастите все повече ще се хвалят.Георгиев само се хвали какво били направили,но не казва как и какво е можело да се направи,ако не крадяха.ББ се гневи,че само се ремонтирали пътищата-ако беше ги построил както трябва нямаше да се налага ремонт.Софиянци НЕ трябва да избират Хекимян-новото усмихнато лице на ГЕРБ.
19
22
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 6 месеца
Отдавна избягах от София и живея във вилна зона на Витоша. Иначе израстнах в центъра на Попа, имам и имоти в Манастирски ливади, но в най-хубавата част и в Лозенец. А всички крайни бачкаторски квартали- Надежда, Обеля, Дружба, Люлин, са строени за бедния бачкатор по времето на Бай ти Тошо. Работчий клас. Знам, че се засягаш, ама за бачкатори- панелки и ЕПК-та. Толкоз. Иначе 100 пъти по-добре кал в Манастирски ливади, отколкото до ТЕЦ-а в гетото с аутсайдерите бачкатори и провинциалисти. Мерси.
18
1
 
15
 
! Отговори
Само преди 6 месеца
10 месеца и половина закъснение, на отсечка 1 км.Трябваше да е готово на 1.12.2022г.стана сега.Вмест за 5 месеца стана за 15.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Китай за 24 часа строят 10 етажна сграда.
16
3
 
10
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Айде време е да си ходи. Това вече даже не е смешно... Трагична некомпетентност и безхаберие. А да и да си вземе софийския герб в Самоков, тук не ни трябват...
15
1
 
11
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Хубаво е, че сложиха светофари, явно за кръгови парите не са стигнали.Сега пак ще де минава бавно, но поне ще е по-безопасно.Без разширяване на надлеза не вярвам да има полза от разширяването на онази отсечка, дано да не се окажа прав.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сиреч утре започват ремонтните дейностти.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има-няма 200-300м отсечка. Срам и позор! В това гето не стъпвам, но един от начините да стигна до Баухаус е от там. Новият "булевард" е вече пропаднал, прочее!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бързат преди изборите да приключат, че после не се знае, ама сигурно са си оставили ръцете.