Ваня Григорова: Съгласна съм с Борисов - аз съм по-добрият кандидат

Злото в България е режимът на ГЕРБ
31 окт 2023 20:07, Стела Стоянова
136
Ваня Григорова: Съгласна съм с Борисов - аз съм по-добрият кандидат
Снимка БГНЕС

„Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула „Възраждане“. Аз приемам подкрепа от гражданите и водя разговори с гражданите. Чух това, което е казал Борисов, че съм по-добрият кандидат. Няма как да не се съглася с него“.

Това каза кандидатът за кмет на София от БСП и „Левицата“ Ваня Григорова пред Би Ти Ви.

„Не аз, а „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в сглобка с ГЕРБ. Вече имаме резултатите от първи тур. Аз няма с какво да съм ангажирана извън това, което завявам аз. На първо място трябва да е интересът на работещия, на малкия човек в София“, коментира тя.

„Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със специфична експертиза в различни области – транспорт, медицина, култура. Ще реша в последния момент дали да гласувам с хартия или машина. Аз съм била част от секционни избирателни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласуват 36% от избирателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията“, добави Григорова.

„Злото в България е режимът на ГЕРБ, който мачка хората и ги държи в страх и зависимости“, посочи тя.
„Кметът може да намали неравенствата. Трябва да се отделят повече средства за здравеопазване, за образование, превенция на болести, грижа за хората с увреждания. Всяка политика минава през бюджета. Бюджетът е толкова, колкото е. Трябва да бъде прекроен. Трябва да спре изтичането на средства от бюджета. У нас корупцията е законна. Когато едно действие не се извършва от общинска фирма, то се извършва от частна. Тя прави печалба, натиска работниците си, често не сключва трудови договори, прави компрометирани ремонти“.

Още по темата

„Минимум ще вземем комуналните услуги. В края на август беше удължен договорът. Това върза ръцете на кметовете през следващите два мандата. Когато и ако компанията даде причина договорът да бъде развален договорът, той може да бъде развален“, коментира кандидатът за кмет.

„Категорично гражданите трябва да имат правото да участват в заседанията на Столичния общински съвет. Районните кметове в диалог с гражданите да решават кое е приоритет за техния район“, допълни тя.

„Социалните услуги в столицата са тежко недофинансирани и насочени към неправителствени организации. Трябва да имаме домове за възрастни хора. Сега едно семейство трябва да отдели 2 хил. лева на месец – сума, която е непосилна. Трябва да има достатъчно домове. Столицата няма домове за психично болни хора. Ако Благоевград има пари, очевидно е, че столицата има“, подчерта Ваня Григорова.

„Болниците са само една част от здравеопазването. Знаете ли, че има райони без ДКЦ? В Горна баня няма личен лекар“, допълни кандидатът за кмет.

„Задръстването идва от натоварването на нашия живот – детска градина, работа, спорт за детето, връщане вкъщи, намиране на личния лекар. Трябва да има на възможно най-достъпно разстояние“, обясни тя.

„Кварталните училища трябва да станат достатъчно елитни. Това ще стане с подобряване на материалната база. Когато трябва детето да влезе в кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато влезе в салон без отопление – това достатъчно добре ли е за нашето дете? На нас са ни важни всички деца. Затова говорим за ключови кадри като инженери, заварчици. Превърнахме столицата в пазар“, каза още Ваня Григорова.

Безплатно съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
7
 
! Отговори
Дони преди 7 месеца
И двете кандидатури са в огромна полза за София. Ваня има харизма, но постулатите и са дайте да дадем...
17
10
 
9
 
! Отговори
До АйТи Спеца преди 7 месеца
От много гледане в екрана май си си загубил зрението! Не ти трябва виртуална София за да видиш проблемите. Като почнеш от тротоарите, фасадите, транспорта, паркоместата, задръстванията, селяните, та чак и Витоша стой си във виртуалното пространство и моля те не гласувай !
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз разговори за подкрепа не съм водила...... Чух това, което е казал Борисов, че съм по-добрият кандидат"/)/Чекайте, не моа бъде, Боко каза, че не дава подкрепа на ПеПи,оти не са му е сакале. А, яле Ванчето му не е сакала подкрепа, а Тиквун, лекинко, авторитарно, я подкрепя!!!
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мачкай ги Ванче с тебе сме
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А СДС какво мислят???...или само боко се изхожда
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мачкай гейовете Ваня, миналата неделя смачка единия *** следващата другия, давай мацка с теб сме
12
12
 
3
 
! Отговори
Сашко Сорос: преди 7 месеца
"Гордея се с нашто ромско момиче! Браво! Смело напред! Довърши София! Жалко за наштЕ двама нежни ппедали и дедо костовист, но накрая може да спечели само един - Посолството!"
11
10
 
17
 
! Отговори
Беновска пипа преди 7 месеца
Ваня ще е новият кмет на София. Мисля, че всички вече разбират това, но им трябва време да свикнат с тази мисъл.
10
15
 
18
 
! Отговори
IT специалист преди 7 месеца
Васил Терзиев предлага да се направи дигитален двойник на София и проблемите на града да се решават с умни системи от IT решения - подобен подход няма аналог в България. Практически големи проблеми на града и техните решения ще се визуализират на една човешка длан. Това ми е изключително интересно и искам да го видя. За това ще гласувам за Терзиев. Григорова не предлага никаква алтернатива на това.
9
11
 
17
 
! Отговори
Курило преди 7 месеца
Избегала ви е една болна, ей!
8
5
 
14
 
! Отговори
Кур преди 7 месеца
Не си точно по-добрия кандидат. лекето Васко е по-лошия! Та пак ще се гласува срещу някого, а не за някого!!!
7
8
 
11
 
! Отговори
Xeтepocekcyaлeн преди 7 месеца
Taя cтaвa, Ушeв нe!
6
9
 
17
 
! Отговори
Делюзионен Психар преди 7 месеца
ГЕРБ, Възраждане и Ваня Григорова са първа политическа сила. Цяла България ги подкрепя.
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голяма е сладурана тая Ваня! Като кмет дали ще я бъде, ще видим.
4
10
 
19
 
! Отговори
Господи... преди 7 месеца
Господи... прибери си вересиите...
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ох котьо
2
5
 
14
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 7 месеца
Eвaлaтa kako! Ooxxx koтьooo...
1
16
 
23
 
! Отговори
Браво, Ваня!!! преди 7 месеца
Цяла София е с теб, ти си кметът на народа!!!