Родители със сигнал: Деца спят на пода в детски център

Храненето също било нередовно
24 ное 2023 07:57, Александър Попов
29
Родители със сигнал: Деца спят на пода в детски център
Кадър: Нова тв

Деца между две и четири години са били принудени да спят на земята в детска градина, сигнализираха пред Нова тв родители. Оказало се обаче, че частното детско заведение не е лицензирана детска градина, а детски център, където по закон децата не трябва да спят или да се хранят.

По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна. Веригата има два детски центъра - в кварталите Дружба и Младост.

„Началото на септември детето само сподели, че спи на земята и от това има болки в гърба и крачетата”, споделя майка. От персонала обаче отрекли подобно нещо и детето се е объркало.

„Моето дете посещаваше за кратко центъра. Въпреки това беше страшно травмирана като чуеше думите „сън” или „детска градина” - изпадаше в истеричен плач, сънуваше кошмари и не можеше да заспи, разболяваше по-често. Минахме през Ад. В момента посещава друга детска градина и спря да плаче на втория ден”, уточни друг родител.

„Детето ми също ходеше за кратко, не знаех, че има чак такива нередности. И то се оплакваше, че го боли тялото. Реално я отписах, защото тя много протестираше сутрин когато я оставяхме, вечер се будеше от кошмари. Беше доста обезпокоена, личеше си, че минава през силен стрес”, добави майка.

При записването родителите са били уверени от директорите, че децата спят и се хранят, също така, че центъра е еквивалент на детска градина.

Една от майките се свързвала лично с възпитателка, която в крайна сметка признала, че децата спят на земята и храненето е изключително нередовно.

Сигнал е подаден към РЗИ. Оттам казват, че са извършени множество проверки и центърът е бил глобяван. От МВР също провеждат разследване след сигнал за селективно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: детска градина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
? преди 5 месеца
Защо по дяволите криете името на детския център, ми то с глобите и смешните действия на РЗИ и другите уж институции , още утре тия ще си правят същите щуротии , казвайте им имената , дайте шанс на родителите да предпазят децата си от ексцесиите на деградиралото ни общество и абдикиралата ни държава !
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изнежени пикльовци, вкъщи седи на кравай пред телефона, не е проблем.
18
1
 
6
 
! Отговори
Специален Оператор преди 5 месеца
Ако върнат казармата докато пораснат- ще се научат да спят на пост прави или легнали в снега..
17
1
 
6
 
! Отговори
Ффф преди 5 месеца
Спането на пода е прието в детските градини на някои западни държави.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изобщо държавата и най-вече - София е хаос и ад. За всяко нещо е така - опре ли до институции и то в София - всичко потъва. Иначе са първи по спа-центровете техните служителчета - още от четвъртък са там до вторник.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А къде е държавният контрол пхо отношение на детските заведения? Соцът може да не ви е давал банани, но това бе недопустимо.
14
4
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 5 месеца
Съвременните деца и родители са много разглезени;))) Навремето и ние спахме на земята... Ами, ако западат бомби?::))) Ако се наложи да се спи и прав? Не ги жалете тия деца, ако искате да оцелеят!
13
0
 
9
 
! Отговори
Овча купел преди 5 месеца
В квартала имаше една малка аптека.Затвори и сега помещението е детски център.Какви условия има там?
12
3
 
12
 
! Отговори
145 преди 5 месеца
Тези родители не са ли знаели условията , когато да оставали децата. Поредния вой на псевдо либералите.
11
3
 
12
 
! Отговори
Boto преди 5 месеца
Явно някой с познати в днеса ще прави нова занималня в Младост или Дружба и трябва малко да очерним другите.Не може някой да ме убеди, ме родител няма да влезе да разгледа детския център (не градина лицензирана) в който ще си остави целодневно детето. Да не говорим, че дори и да спят на земята има такива постелки, които със сигурност са по удобни и от техните легла вкъщи. Очаквам още една статия до седмица. После нова за уникално Монтесори еко био гъзи център е в някой от тези квартали.
10
6
 
14
 
! Отговори
Значи преди 5 месеца
от статията се вижда че приблем няма. Никой не е виновен, че родителите си оставят децата по цял ден в такива центрове, като ясно знаят условията в центъра. Виновни са родителите, които не могат да си търпят децата и ги оставят в забавачниците по цял ден.
9
5
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
АнонимеН, много е дразнещо, когато някой пише/говори с умалителни, да му се доповръща направо
8
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ИЗЛАГАТ СЕ! АКО НЯМА ЛЕГЛА ИМА МНОГО МЕКИЧКИ ОЛЕКОТЕНИ ЗАВИВКИ И ПО ЕДНА МАЛКА ВЪЗГЛАВНИЧКА И ГОТОВО - ВЪТРЕ Е ТОПЛО ИНАТ ПОНЕ РАДИАТОРИ. / А ИНАЧЕ БЕБОЦИТЕ СА МНОГО СЛАДКИ :D ПЪЛНО Е СЪС СПАЛНИ ЧУВАЛЧЕТА ЗА ДЕЦА НО ТОВА БИЛО РАЗХОД КОЙТО НЯМАЛО ДА ПРАВЯТ ДА СПЕЛИ НА ПОДА !
7
2
 
14
 
! Отговори
..... преди 5 месеца
Вместо да си стоят в родните градове и по-големи села,младите хора бягат в големия град да търсят прехрана,там се установяват на квартири,защото нямат пари за ново жилище и така не могат да си извадят настоящ адрес и не могат да си запишат детето си в дет.заведение,не че има място в София особено!Накрая от хубавата ни демокрация страдат децата ни.Или са в чужбина или в София ,защото няма поминък там от където са.Пример един бг. филм ,,София ден и нощ'' младежи събрани отцяла българия!
6
1
 
11
 
! Отговори
..... преди 5 месеца
Ами след като закриха преди време дет.градини много родители няма къде да си оставят децата!Особено ако нямат и гражданство в общината след като са под наем,не иска хазяина да ги регистрира за да не плаща данък печалба.И те не могат да си извадят настоящ адрес,за това се навъдиха ей такива частни детски центрове които не отговарят на никакви изисквания!Ще държат децата цял ден гладни,защото нямат разрешително нито за кухня нито за готвене,нямат условия.Я им купят парче пица ,я не направо горко и
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
,,Оказало се обаче, че частното детско заведение не е лицензирана детска градина, а детски център, където по закон децата не трябва да спят или да се хранят."Така става, когато неумните родители си дават децата на ментори, лайфкоучове да им учат децата по метода монтесори, сугестопедия и др. псевдонауки в частните си центрове.
4
1
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
Джендърсъсаиати
3
1
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
*** съсаиати
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С моите майка и баща така да израснали.И по здрави са били.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами като сте ги възпитали да правят каквото си искат. Или по-скоро, като не сте ги възпитали въобще.