Терзиев с отчет: Пет пъти повече сигнали за паднали дървета отколкото за година

Извозени са 758 тона клони и дървен материал
Обновена: 4 дек 2023 14:16 | 4 дек 2023 14:16, Нели Христова
72
Терзиев с отчет: Пет пъти повече сигнали за паднали дървета отколкото за година
Снимка: БГНЕС

"И тази събота и неделя над 30 екипа на Столичната община и сметопочистващите фирми работиха без прекъсване, за да разчистят пораженията във всички квартали на града след интензивния снеговалеж. От 26 ноември до 3 декември в Хан Богров са извозени и депонирани 758 тона клони и дървен материал. По време на интензивните снеговалежи, за три дни бяха получени близо пет пъти повече сигнали за паднали клони и дървета, отколкото за цялата минала година", това написа кметът на София Васил Терзиев във Facebook профила си, давайки отчет за третата си седмица като градоначалник.

По думите му централната градска част, основните транспортни коридори и трасета на градския транспорт са почистени. Забавяне има в район "Илинден". Приключва работата и в парковете в София. "Южен парк" 3 и "Борисовата градина" са обезопасени, извозването на клони там ще продължи и в следващите дни.

Ето останалата част от отчета на Васил Терзиев и екипа му:

Започна дългоочакваното разширение на третата линия на метрото. Новата отсечка ще минава през кв. "Слатина" и ще стига до "Цариградско шосе". С нея се очаква трафикът да бъде намален с около 8 800 автомобила дневно, а качеството на въздуха в района да се подобри значително.

На 28-и бях гост на награждаването на победителите от Националната стипендиантска програма "За жените в науката", за да връча една от стипендиите на д-р Росица Паунова от Медицинския университет в Пловдив.

Назначих временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие "Столично предприятие за третиране на отпадъци" (СПТО). Николай Савов поема управлението, след като миналата седмица се разделихме с досегашния директор поради установени недобри управленски методи и практики.

Уличното осветление в София беше тема на срещата ми в сряда (29.11.) със Столичния инспекторат, представители на Дирекците "Аварийна помощ и превенция", "Транспорт" и изпълнителния директор на "Улично осветление". Възложих им да направят справка за всички неработещи лампи и да съставят план за действие за по-добро осветление в София. Обсъдихме как да подобрим и системата за подаване и реагиране на сигнали за неработещи улични лампи.

Същия ден заместник-кметът в направление "Зелена система, екология и земеползване" свика среща с временно изпълняващия длъжността директор на "Екоравновесие", депутати, общински съветници,непревителствени организации, представители на БАБХ. Поводът - сигнали от граждани и репортажи за лошите условия за бестопанствените животни в общинската клиника и в един от приютите. Предстои посещение в клиниката и приютите и анализ на дейността на общинското предприятие.

На 30 ноември представих пред Столичния общински съвет екипа от новите заместник-кметове на Столичната община и номинациите за останалите, на които им предстои да бъдат назначени. Представих и отчет за дейността на екипите на Столичната община и фирмите, ангажирани с почистването на София след снеговалежа.

По-късно същия ден бях гост на четвъртото издание на наградите за позитивна промяна и добротворчество - "Агент на промяната" 2023.

На 1 декември денят ми започна с още една церемония - откриването на конгреса на Европейската федерация по гимнастика, на което София беше домакин.

От петък влезе в сила нискоемисионната зона в т.нар. малък ринг на София, която забранява на автомобили от категориите M1 и N1 да преминават през него до 29 февруари 2024 г.

В петък поисках от всички фирми, които участват в почистването на града от клони и дървета, всекидневно да изготвят и предават доклади какво е свършено във всеки един район на столицата. Ден по-късно се срещнах с дирекорите на "Аварийна помощ и превенция" и Столичния инспекторат, за да ме информират за графика на почистване на клоните от улиците на града и сроковете на изпълнението му.

Вечерта на 1 декември спазих традицията и запалих светлините на коледното дърво, което тази година е на различно място - новото пешеходно пространство в столицата — площад "Св. Александър Невски". През целия декември площадът от ул. "Г. С. Раковски" около храмовете "Света София" и "Св. Александър Невски" ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Тия ще довършат този гаден и сив град ...
65
1
 
2
 
! Отговори
azz преди 4 месеца
Не ми отчитай и не ми цитирай тонове клони!!!Аз и семейството ми искаме, като плащаме данъка си да можем да ходим спокойно по улиците!!!Не ми дреме как ще го направите и на тон или на кубик ще ги извозвате,просто си свършете работата!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лъжецът лъже! Колко сигнали? 5 пъти повече има вариянт че зе месец от как тоьо кукльо е Късмет са звъннали 5 пъти защото преди него на Фъндито са звъннали само веднъж. То колко пъти са ти звъняли и от къде прихвана бржйката колко пъти е звъняно на Фъндето,бекаунряпофъ
63
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Терзиев, да не си ставал кмет, взимай резачката и почвай.
62
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 4 месеца
Лъженето на Киро е заразно. И Васко го прихвана.
61
1
 
7
 
! Отговори
емо преди 4 месеца
трябваше да го изберем за шеф на статистиката!
60
4
 
16
 
! Отговори
Пълен лъжец! преди 4 месеца
В цяла София е пълно не само с паднали клони, а със счупени и неотрязани клони на дървета, които застрашават пешеходци и коли! С просто око се вижда, че над 99% от счупените клони са от здрави дървета, не са изгнили, така че не могат да прехвърлят вината на предишната кметска администрация! Общо взето хората, живеещи в София реагират бурно, защото обещанията от Терзиев и сие бяха за невероятен професионализъм, за екип и промяна едва ли не на следващия ден! Това, естествено не се случи!!!
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Терзиев,знаеш ли какво говорят тези цифри!? Е,аз да ти кажа: в последните 2-3 год.твоите покровители не са правили нищо,че да се стигне сега до такива инциденти! Можеш ли да го разбереш??? Не е за хвалене,Терзиев,а е Пълен Позор!
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този главоч ако го слушаш, излиза че всички дървета в София са паднали. По неговите сметки, скоро ще се окаже, че и на Витоша няма дървета. Всичко е паднало. И Асен Василев реди така бюджета. Ще вдигнем данъците, ще фалираме НОИ, ще продадем някакви си 700хил. декара плодородна земя...само и само да има пари за пенсии и заплати...!
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом няма сигнали за паднали паметници, нищо не си направил!!
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да благодаря, сега ще маскират кражбите сред бумащината
55
0
 
4
 
! Отговори
Блогер преди 4 месеца
Чакам да ги чета тези неща всяка седмица в блога му :-D
54
1
 
4
 
! Отговори
Сто преди 4 месеца
Много бачка получил сигнал
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
голям кмет ще стане
52
6
 
2
 
! Отговори
бул. Васил Левски преди 4 месеца
Поне Благомир Коцев е свестен и ще оправи Варна, че Портних я беше съсипал.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не го харесвам тоя за кмет на София.от Варна
50
4
 
10
 
! Отговори
до 38-ми Факт, преди 4 месеца
да! Забелязани са камиони на ГЕРБ, които донасят сняг и го лепят по дърветата, после си тръгват. Чупят клони от дърветата и ги разхвърлят навсякъде, а Терзиев съвестно ги събира :D
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Васко, нашият кмет най-добре от всички се справя в мънкането и оправданията! Васко, ние те подкрепяме - мажи с баданарката!
48
12
 
8
 
! Отговори
Ееее! Доживяхме! преди 4 месеца
Най-накрая един, който се справя. Доживяхме и това да видим. Евала
47
15
 
5
 
! Отговори
Боко Злобния преди 4 месеца
Злобния Боко сега сигурно блъска и псува в зайчарника - недоволства, че Васко Терзиев се справя за отличен 6, въпреки опита за саботаж на снегорините, които не чистеха.