СОС с пореден четвърти опит да си избере председател

При неуспех София ще остане с миналогодишния бюджет
7 дек 2023 08:26, Елка Василева
22
СОС с пореден четвърти опит да си избере председател
Снимка: архив, БГНЕС

Четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет ще се проведе днес. Заседанието започва в 10 часа. Вече месец местният парламент е в патова ситуация, тъй като не може да си избере председател.

Още по темата
Първите два опита се провалиха заради взаимен бойкот между двете водещи формации - ПП-ДБ (Спаси София) и ГЕРБ-СДС.

Третият опит също беше неуспешен, въпреки че "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" не издигнаха кандидатурата на Борис Бонев, припомня БНТ.

В битката за председателското място отново нямаше победител между кандидатите на БСП и на "Възраждане" при огромен брой недействителни бюлетини.

Кметът Васил Терзиев предупреди, че ако и днес Столичният общински съвет не избере председател, ще има редица предизвикателства пред общината, като най-големият проблем ще бъде, че София ще остане с миналогодишния бюджет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз не мога да разбера - Ушото, ДБилите, ППрудите, Бориска Бонева - проглушиха света и околните села че са спечелили изборите - как така не могат да си изберат председател на СОС ?
19
1
 
0
 
! Отговори
gogo преди 4 месеца
нали се изявява като филантроп терзията, да видим с "неговия" бюджет какво ще сътрови :)а СОС, трябва да изчезне, за да има смисъл да си кмет... до тогава кмета ще безсилен без да държи и сос ;)
18
0
 
4
 
! Отговори
Съдът да касира преди 4 месеца
Съдът да касира изборите в София! Ще направи добро както на ДС момчето, така и на живеещите в София, на които може би ще им светне да излезат масово да гласуват, при това ползвайки сивото вещество в главата си! Защото е важно да гласуваш за тези които ще свършат работата, а не за тези, които те омайват с празни приказки!
17
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
всеки град се управлява от общинските съветници, кметът е само за парлама. те гласуват и одобряват всичко, ако не са от партията на кмета, лошо за града. те така навсякъде.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ужаси ме ужасно ужасен ужас
15
0
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 месеца
че какво му е на миналогодишния бюджет, нали новия кмет вика че много се краде, сега като са спрени кражбите и няма ремонт на ремонта бюджета е предостатъчен
14
2
 
8
 
! Отговори
опетков преди 4 месеца
До софиянец Градът се управлява от съвета, а не от кмета. Не мога да разбера защо голяма част от коментиращите тук се дразнят на ГЕРБ. ППДБ си имат 22 съветници, обявили са официално че няма да преговарят с ГЕРБ и от тук нататък отговорността си е изцяло и само тяхна. Крайно време е едни момченца и едно момиченце да разберат, че с крясъци и ултиматуми държава и град-столица не се управлява. Време е и да разберат, че политическата реалност е различна от изпаренията, витаещи в кратуните им.
13
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 месеца
До Анонимен Наивен си. Ествествено е, че бюлетините са сбъркани умишлено. Не са нито "за", нито "против", но се броят като гласувани. Вероятно са зачеркнати и двамата кандидати.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Терцата пак нещо обърка ))
11
3
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Това им е целта на ГЕРБ да остане миналогодишния бюджет.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще я бъде ли мис Бони или няма да я бъде?
9
0
 
5
 
! Отговори
нарочно го направиха преди 4 месеца
сега се изпълнява от бившия замесник на сос . по важно е претакането на идващия снежен капан от изток . да ринат улиците . спирките не са снежни замъци . клоните не пречат , но от сняг не може да се мине . да дарят на СОС детски селища .
8
0
 
9
 
! Отговори
Бял и добър преди 4 месеца
О, ужас! Няма откъде да се краде..................
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
О, ПГ ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ ОТ РАЗГРОМА НА ИЗБОРИТЕ.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смятай преобладават невалидните бюлетини. Една шепа хора са там и не знаят как да попълнят една бюлетина правилно, а сме ги избрали да управляват над 2.5 милиарда годишен бюджет, както и всички контрол и органи на местната администрация. После не се чудете, защо отводнителните шахти са разположени в най-високата част на пътя и при сигнали инспекторите намират това за нормално.
5
4
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 месеца
Съветниците от ГЕРБ трябва ли да работят?
4
5
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 месеца
ДОБРО УТРО ГОСПОДИН ТЕРЗИЕВ И УСПЕШЕН ДЕН!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА
2
4
 
7
 
! Отговори
Софиянци преди 4 месеца
Не искат Емилиян Тротинетката за председател, така че Бонев да ходи да танцува в Холандия с Емилиян !!!
1
3
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 4 месеца
Бар дака да се закрива ,и кмета да си направи екип ,и еднолично да отговаря за София !!!