Нямало заповед за демонтаж на Паметника на Съветската армия

Костадинов твърди,че няма и такава за реставрация
62
Нямало заповед за демонтаж на  Паметника на Съветската армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма заповед за реставрация, както и за демонтаж на Паметника на Съветската армия, обясни пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след проведените два председателски съвета. Те се наложиха заради невъзможност сутринта депутатите да започнат работа и да обсъдят предвидените законопроекти, сред които вторите четения на бюджетите на НЗОК и ДОО, заради протестните действия на „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“. Депутатите от трите формации се струпаха около парламентарната трибуна с различни мотиви – „Възраждане“ и левицата, заради паметника, а ИТН, заради премените в Конституцията. Това наложи прекъсване на заседанието и свикване на един, а след него и на още един председателски съвет.

Бяхме на председателски съвет, на който изискахме да получим информация дали действително има заповед за каквито и да било действия, предприемани в Княжеската градина – оказа се, че нищо подобно няма, обясни Костадинов. Изслушахме юристконсулта на областната управа, който ни обясняваше как се е задвижвала процедурата през времето с темпове, които наистина са още в началото на тази година, отбеляза той. Няма заповед за демонтаж, категоричен е Костадинов. По думите на лидера на „Възраждане“ председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски им е предложил да се обърнат към съда. Изведнъж, продължи той, се оказа, че, всъщност, не говорим за демонтаж, а за реставрация. Няма нито заповед за реставрация, нито за демонтаж, обяви лидерът на „Възраждане“. И уточни, че има документи за обследване през 2019 г. за големи пукнатини в монумента, но това не било мотив за отстраняване на такъв паметник.

Когато поискахме от управляващото мнозинство да прояви политическа воля и да спре процеса, те казаха, че няма да го направят, обясни още Костадинов. И ние им казахме, че в този случай нашето право според Изборния кодекс е да не позволим това беззаконие да продължава, така ще бъде всеки ден, докато не спрат. Същото нещо засяга и действията по отношение промените в Конституцията, допълни той. /БТА, Нелли Желева/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунизма е престъпен режим Но това знае само народа.Както винаги между народ и власт всичко се разминава.За това е този сблъсък и разделение между народа.Докато властниците ядът и пият заедно , и лицемерно се борят по между си.В този смисъл , те не представляват народа.Ако комунизма бъде обявен за престъпен режим , тогава няма да има разправии..Но тъй като на властиците това не им изнася.Дамо пред народа се борят.Но са едни и същи.Комунисти демократи.И демократи комунисти.Това е истината
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Костадинов лъже.Защото , след като се е запознал с документите по паметника , би трябвало да знае , че никой не е поел отговорност по поддържането му по по освен Столична община И тъй като Столична община решава да го свали и съхрани , излиза , че те да виновни.В заключение, никой не се явява като собственик за да го подържа .Но при свалянето му всички желаят той да остане.
40
1
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Не само *** навсякъде да се разрушат и тези които са ни бомбиюи през всв паметника във Варна в чайка може да се префасонира и да величае други героични събития свързани с български герои
39
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Така ще е като навремето Костов и Желев не пожелаха да обявят БСП за престъпна организация и да я забранят. Нямаше сега Копейкин да е депутат а Терзиев - кмет
38
0
 
8
 
! Отговори
Чайка преди 4 месеца
Говорят за съветска окупация.Никой не иска да спомене какво прави дпс. Това е люпиля на корупционни практики.Тихомълком бяха против АЕЦ Белене докато в Турция се строят нови централи.Заспал народ -не вижда ли къде е разделението на нацията?
37
1
 
7
 
! Отговори
Чайка преди 4 месеца
Ти нямаш и един процент от класата на този когото наричаш Копейкин.Добре че го има защото твоите внуци няма да знаят какво е това България.
36
0
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 4 месеца
Защо не се научиш да пишеш на книжовен български език бе, ....(всеки да си сложи подходящ епитет) ?
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На този ден преди 107 г В Балчик Бг пилоти и германски пилоти се сражават с Руски кораби Защото тогавашното правителство сключва съюз със Германия СледТова 1918 същия този елит забравя за 110.000 български военнопленници които умират във мини във Африка .....Статията е на лице Четете 1917 Окт революция подпомогната с американски капитали И американски фирми строят в Русия.....Защо ли .... Но чии са били мините в Африка Не са били на руснаци........
34
0
 
1
 
! Отговори
До 32 Софиянка преди 4 месеца
По! Вече се пишеш в женски род ! Да не си си направил операция за смяна на пола ?
33
1
 
14
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 4 месеца
Как да има някаква заповед? То няма държава, а някои капризничат и искат заповед. Щом назначеният от Посолството "академик" не знае какво става в страната, какво друго да очакваме от сглобката? Колкото по-скоро тая пасмина бъде изметена, толкова по-добре за България!
32
13
 
1
 
! Отговори
Софиянка преди 4 месеца
Е комунистите какво са правили. Разстрелват и точка. Така трябвало.Е и сега така трябва.
31
2
 
8
 
! Отговори
Нормална преди 4 месеца
Паметника на украинските воини разрушават браво браво браво
30
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Ей тука си изядохте главата,предатели!
29
14
 
28
 
! Отговори
Галин Костов преди 4 месеца
Реконструкторите с флекса ще търкат наровете. Мястото на вандалите и фалшификаторите е в затвора!
28
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Секретарката Тодева не подписва заповеди , те са и дошли от козяк
27
1
 
5
 
! Отговори
Николай Георгиеев преди 4 месеца
До АнонименМечтай си.Страхът от публичност е огромен.
26
4
 
12
 
! Отговори
ТТттт преди 4 месеца
До Анонименнеграмотен некадърникоооо БРОНЗ ръждясва ли а????
25
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 26....................................паметника на съветския окупатор. Абе, цър....вул, я обясни в КАКВО СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ ОКУПАЦИЯТА НИ ОТ СССР. Бок....лук ниеден!
24
41
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради позорното поведение на БКП/БСП и мутанти, паметника на съветския окупатор трябва да бъде нарязан на скрап. За да няма и следа от тази гавра с българския народ, да има грозен паметник на окупатора в центъра на столицата си. Няма по-отвратигелни хора от българските комунисти.
23
7
 
28
 
! Отговори
vale_karo преди 4 месеца
Ако твоят семеен съвет реши да бутне моята къща, що не опита? Сигурен съм че ще разбере "кон боб яде ли"