От "БСП за България" в СОС поискаха оставката на областния управител на София

Според Иван Таков се извършва беззаконие
18 дек 2023 12:33, Красимир Ангелов
38
От "БСП за България" в СОС поискаха оставката на областния управител на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет (СОС) поискаха оставката на областния управител на София-град Вяра Тодева, на нейния заместник, както и на кмета на район "Средец", заради премахването на Паметника на Съветската армия.

Общинският съветник Иван Таков каза, че "не можеш да призоваваш за разум, след като недалеч от тук се извършва беззаконие от държавата в лицето на областния управител, зам.-областния управител и районния кмет.

Това безобразие можеше да бъде спряно от кмета, който не е просто ням свидетел на събитията, коментира Таков. Според него Терзиев има право това, което се извършва незаконно, да го спре.

Таков припомни, че още на 14 декември от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" (ГД ИОКН) към Министерство на културата са разпоредили незабавно да бъдат спрени всички дейности по демонтаж на Паметника на Съветската армия. Още в четвъртък миналата седмица е трябвало да бъдат прекратени всички дейности по рязането на монумента. Това обаче не се случи и в нарушение на закона в петък беше отрязана и свалена част от още една от фигурите“, посочи Иван Таков.

От "БСП за България" казаха, че са подали сигнали и питания до Прокуратурата и до всички държавни институции, имащи отношение и носещи отговорност за случващото се с Паметника на Съветската армия,.

Той посочи, че от "БСП за България" ще настояват виновниците да ремонтират паметника за тяхна сметка и да го приведат във вида, в който беше преди да започне демонтажът.

Според Иван Таков, е да се направи на местно ниво националната "сглобка", което най-вероятно ще стане след Нова година. Таков каза, че по време на разговорите досега с "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") от "БСП за България" са показали техните приоритети и са искали да видят тези на отсрещната страна. (БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За България има само един изход: РАБОТА ! РАБОТАТА УЧИ НА УМ И РАЗУМ ! А СЪЩО РАЗДАЙТЕ БОКСОВИ РЪКАВИЦИ НА ДЕПУТАТИТЕ И ПУСНЕТЕ ШОУТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ! ЗА ДА ПОКРИЕ ЧАСТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ! ТАКА ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ: КОГАТО ГУБЯ, ГУБЯ САМО СЕБЕ СИ, КОГАТО ПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД !
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като мутри ни управляват ще се нагледаме на още по-големи золуми и все в името на тяхната правда. Тях не ги интересува нито историяята ,нито културата , нито пък признаваат мнението на народа . Всичко ще си дойде на мяястото , те също ще отидат на своето място според възмездието , което рано или късно ще им се въздаде .
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вън от България руски слуги, България е за хора които милеят за нея ,а не за слуги на други държави, които ни поробват!
29
2
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
До Анонимен 29: Нъц!... Не се руши никаква България (опазил Господ!). Руши се съветската десетилетна комболшевишка/сталинистка/нацистка наглост и се приключва със слугинажа на 'българите"-родоотстъпници/чуждопоклонници. Това се прави.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КопеуетаВАШАТА МАС Е ДОСТА ПО-МАЗНА И НЕ Е ЕДНА ДЕСНИ ЮНАЦИ.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПРИ СЪЮЗА С НАЦИСТИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ПОЛУЧАВАЛА ТАНКОВЕ САМОЛЕТИ И ТН ПРИ СЪЮЗА С ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР ОГРОМНИ ВЪОРЪЖЕНИЯ, КОИТО ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗДАДАТ НАРЕЖАТ И ПРОДАДАТ, СЕГА СКЪПОПЛАТЕНИ ЧЕРТЕЖИ... ИЗВОДА КАКЪВ Е ИЛИ ДНЕШНИЯ НИ БРАТ Е МНОГО СТИСНАТ ИЛИ Е ГОТОВ ДА НИ ХАРИЗА НА ТУРЦИ ИЛИ РУСНАЦИ ВСЕКИ МОМЕНТ.
26
3
 
7
 
! Отговори
Копеуета преди 4 месеца
Ние също искахме оставката на една Мас. Тия от Крушовица,ама не биде ."Келепир има в тая работа" е казал Алековия герой.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СИМЕОН РАДЕВ Е НАПИСАЛ СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ. ДНЕС МОЖЕ НЯКОЙ ДА НАПИШЕ РУШИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ. ДАЖЕ ПРИ ФАШИСТКАТА ВЛАСТ НИКОЙ НЕ Е ПРЕИМЕНУВАЛ УЛИЦИ И ПЛОЩАДИ, НИКОЙ НЕ Е РУШИЛ ПАМЕТНИЦИ СПОМЕННИЦИ И МОНУМЕНТИ. ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИ ЗА ДНЕШНОТО ЕСТЕСТВО НА ДНЕШНИТЕ ЕКСПЕРТНИ СТАНОВИЩА. ТО БИВА НАГАЖДАЧЕСТВО БИВА АМА БИВОЛ ЗА МЕЗЕ НЕ БИВА.
24
2
 
6
 
! Отговори
Член преди 4 месеца
Ние също искахме оставката на една *** от Крушовица,ама не биде .
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До МайораСЪВРЕМЕННАТА КУЛТУРА - ЧАЛГА И ПРОЧЕЕ ГЛУПОСТИ НЕ СА КУЛТУРА, А ТОВА СИ Е ОТВСЯКЪДЕ ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА. С ВИСОКА ХУДОЖЕСТВЕНА СТОЙНОСТ. С 80 ГОДИШНА ДАВНОСТ. ТРЪГНАЛИ ДА РУШАТ ПАК, А КАКВО СЪЗДАДОХТЕ, РАЗРУШИХТЕ МНОГО НО КАКВО НАПРАВИХТЕ А НАПРАВИХТЕ РЕМОНТА НА РЕМОНТА.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Надминаха талибаните... знате ли кой руши един паметник, ами този, който му се е откъ снало от сърцето за американските летци да тури едно камъче. Такива хора нямат преклонение пред загиналите те говорят лошо за тях и след достойната им смърт. НЕ РУСИЯ НАПАДНА ГЕРМАНИЯ ДРАГИ НЕОФАШИСТИ, А ГЕРМАНИЯ НАПАДНА ЦЯЛА ЕВРОПА И НАКРАЯ НАЛЕТЯ И НА РУСИЯ. ГЕРМАНИЯ Е АГРЕСОР, ПОЛЗВАЛ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ ЗА ПЛАЦДАРМ. АРМИЯТА НИ ЗА ОКУПАЦИИ НА СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ И ТО ДАЛЕЧ ЗАД БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ.
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обърнете внимание, че за такъв огромен монумент се е намерил в тази страна само един """""""експерт""""""" който да напише че е опасен и не може да се реставрира на място. А в Наказателния кодекс още си стои престъплението безстопанственост за такива които не се погрижват за имуществото им което им е поверено да го стопанисват. Демонстративно за този монумент, в памет на хиляди загинали български антифашисти и на народа освободен от тежката диктатура на цар Борис Немски Натрапений Последни.
20
5
 
4
 
! Отговори
В,В,ПУТИН. Z, преди 4 месеца
Реставрирайте ги. и ги. върнете. на. мястото им,
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За областния ще се погрижи Господ. За такива кощунства като рязане на паметници и взривяване на мавзолей Господ се грижи. Той си има ценности, принципни божии, не повратливи като евроатлантическите, изповядвани от пребоядисани фашисти в комунисти и сега пак в демократи.
18
5
 
6
 
! Отговори
Волноваха преди 4 месеца
Всички мошеници подписали тази измислена заповед за "демонтажа",в скоро време ще бъдат изпратени в Колима (до живот)за да правят компания на Навални.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не само остава на областната управителка, ами и затвор за гавра с паметник, както е по закон!
16
8
 
11
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Първо другарю Таков , това не е паметник на културата , а това че намерихте един чиновник да издаде фалшива заповед , при положение че има решение за премахването му , е сруг въпрос! Жалкото е че вие като наследници на мракобесната и забранена БКП , поставила този паменик , не защитавате страната , а Русия и Путин! Стига с тази демагогия!
15
6
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
"От "БСП за България" в СОС могат официално да се оплачат на Карекин Втори - върховен патриарх и католикос на всички арменци /арменския поп/ :))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименНе бе от 1993 година се опитвате да съсипете цяла България и Българския велик народ и засега от 9 го направихте 6 милиона.
13
4
 
12
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
"От "БСП за България" в СОС поискаха оставката на областния управител на София" Те и замразени щъркели могат да искат, ама кой ли ги е...а?