Григорова за СОС: Може да има договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС

София беше заложник на масата на ротацията, каза тя
8 фев 2024 17:07, Анисия Иванова
11
Григорова за СОС: Може да има договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС
Снимка: БГНЕС

След 3-месечен блокаж, Столичният общински съвет избра Цветомир Петров от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София". 

Пред БНР Ваня Григорова, общински съветник от БСП, заяви: "Аз не гласувах".

"Честито на ПП-ДБ-СС, които се наложиха над всички останали групи. Избирателят не им даде правото да получат цялата власт, както на национално, така и на местно ниво. Но блокажът, който наложиха в София, доведе до това другите групи да търсят вариант да излязат от кризата, предизвикана от жъртопаветниците", допълни тя.

Григорова не знае кои членове на БСП в Общинския съвет са подкрепили кандидатурата. Но по повод критиките на Корнелия Нинова към тази подкрепа, тя заяви:

"Госпожа Нинова управлява именно с тези партии – ПП и ДБ. Когато започна блокажът в СОС, настояваше най-възрастният общински съветник да поеме управлението на заседанията, а това е Грети Стефанова, която е от ДБ. Не разбирам нейните опасения, че членове на БСП са гласували за ПП-ДБ-СС“.
Григорова смята, че не е необходимо Петров да остава на поста чак до месец юли.

Още по темата
"До 15 февруари трябва да се гласува бюджета на Столична община. След това - икономическата рамка по транспорта. Имаме и недостиг на средства за здравеопазване. В рамките на март може да гласуваме всички тези ключови документи и да продължим дебатите доколко легитимно е това управление".

Ваня Григорова смята, че може да има договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС.

"Неразбираемо е защо след заявените намерения на господин Борисов, че партията му е готова за следващи избори и твърденията, че няма да подкерпи председател, днес се оказа, че предпочитат да изберат представители на ПП-ДБ-СС. Единственото обяснение е, че София беше заложник на масата на ротацията. След като са се разбрали на национално ниво, вече е време да върнат жеста на столично".

Тя се оплака, че няма достатъчно информация, за да бъде дискутиран бюджета.

"Това не сочи за по-различен подход от този, който се прилагаше по време на управлението на ГЕРБ. Група, която не дава данни за общинските дружества, не може да твърди, че е алтернатива на модела, който се прилагаше. Те са продължение“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борис Бонев, а и Бойко Борисов, а и БСП ни обясняваха как в никакъв случай нямало да има сглобка. Какво стана, май излъгаха.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с тези договорки!! Изберете Грети Стефанова и да се приключва... направихте голяма драма в този СОС за едно просто решение.
3
2
 
0
 
! Отговори
2 и преди 2 месеца
Не разбирате, нали?! А това вече е проблем.
2
5
 
1
 
! Отговори
Нинова и преди 2 месеца
Нейната демокрация-социялизъм вече са спомен. Това моме, каквото и да е, го е постигнало само. Даже и вродения и артистичен талант. Каквато и роля да и дадеш, проблеми няма. А вие сте тъ...
1
8
 
8
 
! Отговори
бре бре бре преди 2 месеца
Moомето от Факултето нещо много-разбирач се прави.