От БСП настояват за оставката на Вяра Тодева

Обвиняват я в саботаж
Обновена: 16 фев 2024 10:15 | 15 фев 2024 16:45, Нели Христова
19
От БСП настояват за оставката на Вяра Тодева
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет, съобщиха от пресцентъра на групата.

Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС. В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСП за България". - След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София".

Още по темата
Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел, категорични са съветниците от групата на социалистите. "За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват, пишат още общинските съветници от МК "БСП за България". - Поредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска.

С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и действията на областния управител Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма как да влезе за разглеждане в срок, за тях очевидно няма никакво значение. Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции. Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента".

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен, к.15 То любовата побеждава, ама Просто Киро прави ли си сметка на какви горещи въглища може да стъпи и от Козяк16 да си го приберат? А на 6-и март трябва да сдава властта. Да не станат вместо ротация избори! Веднаж през 2022 г. стъпи накриво., а сега имат насреща си Боце + Шиши Пеевски.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо само от БСП! Нека ББ, ДПС и Възраждане съберат хората си! Става въпрос за цяла София, а не за една нагла чиновничка на Кире и Кокорчо!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъкмо ГЕРБ и БСП се взеха и Тодева развали брака им. Лоша работа! Но те се обича, а е известно от памтивека, че любовта накрая побеждава!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Друг път!!Не сега!!
10
3
 
4
 
! Отговори
Верчо преди 2 месеца
Вяра е пич
9
3
 
5
 
! Отговори
Гигов преди 2 месеца
Тодева Вън!
8
3
 
1
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
Айде сега. От кога да поискаш да се спазва закона и правилата стана укоримо?! Ама то това е в БГ ли брее. Оф, пипшете на нотариуса или некой прокурор да опраи нещата.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Е,сега - Ами, тя си е за оставка, и всичките да и я искат, не означава, че играят заедно.
6
1
 
6
 
! Отговори
Е,сега преди 2 месеца
БСП с ГЕРБ ли играят?Защото и ГЕРБ искат оставката на тая Вяра.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
няма ли прокуратурата да озапти най-накрая хора които са над закона
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що, бе, създайте нова длъжност "Специалист съборипаметник", там ще се развихри госпожата, няма да има спиране. Та се надявам да успее да си заработи сама спирането!
3
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Е що тъй ся, *** како? Хората са си я избрали
2
1
 
4
 
! Отговори
См1рт На Комунизма преди 2 месеца
МамитовидаиБъЯнкошумкарско!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тия най-голямата им болка е нарязване паметника на съветската армия,а не проблемите на София.