Терзиев възложи масово миене на улици и булеварди в София

То започна още от 2 март
64
Терзиев възложи масово миене на улици и булеварди в София
Снимка: БГНЕС

Възложих организация по масово миене на столичните улици и булеварди, защото времето в момента позволява да се погрижим за чистотата допълнително преди да започне стандартно планираното миене през април, съобщава на своята Facebook страница кметът на София Васил Терзиев.

От 2 март започна миенето на улици и булеварди, на които предварително са почистени наносите и е направена профилактика на отводнителните шахти. Целта ни е по-бързо да отстраним праха като една от мерките за чистота на града и подобряване качеството на въздуха, отбелязва кметът.

До края на седмицата ще бъдат измити голяма част от районите - "Средец", "Възраждане", "Оборище", "Триадица", "Подуяне", "Слатина", "Сердика", "Изгрев", "Надежда", "Илинден", "Красно село", "Овча купел", "Люлин", "Витоша", "Връбница", "Красна поляна" и "Искър".

Той призовава собствениците на автомобили да не възпрепятстват изпълнението на дейността и да шофират със съобразена скорост, както и гражданите да подават сигнали на Оперативния център на Инспектората на тел. 9875555, ако забележат нередности, за да се осъществи контрол на качеството.

Екипите на Столичния инспекторат са на терен и осъществяват контрол на изпълнението.

Кметът Терзиев съобщава, че:

На 2 и 3 март бяха измити бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, пл. Руски паметник, бул. „Прага“, бул. „Тотлебен“, бул. „Ботевградско шосе“ и пътен възел гара „Подуяне“, ул. „Монтевидео“ и бул. „Царица Йоана“.

През тази нощ бяха измити бул. „Гоце Делчев“ и транспортен тунел на ул. „Житница“. Днес работата продължава на бул. „Ботевградско шосе“ и прилежащи улици.

Най-голям брой улици са предвидени за миене на 5 март през нощта: ул. „Траян Танев“, ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“, ул. „Искърско шосе“, бул. „Копенхаген“, бул. „Васил Левски“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Стоян Михайловски“, ул. „Слатинска река“, ул. „Опълченска“, ул. „Габрово“, ул. „Народни будители“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Петко Ю. Тодоров“, бул. „Ал. Стамболийски“, бул. „Президент Линкълн“, ул. „Даскал Поп Андреев“ и подходите, и ул. „Кумата“.

До края на седмицата са планирани още бул. „България“, бул. „Овча купел“, бул. „Никола Петков“, ул. „Захари Зограф“, ул. „Зографи Молерови,“ ул. „Симеоновска”, ул. „Боянска“, ул. „Нарцис“, ул. „Вардар” и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Масово" миене на две отсечки в центъра под дъжда.
60
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Много тъжна и срамна новина. При Бай Тошо се миеха всяка нощ. И не само в София. Ако това ни е хвалбата след 33 години демокрация...
59
1
 
1
 
! Отговори
Васо Ушото преди 1 месец
Извиняваме се за закъснението с миенето, чакаме да завали.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се наредят и некъпаните умно красиви по тротоарите
57
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Тоя е абсолютен ***
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Силистра кога?
55
2
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Лустрация!
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно някой евроатлантик от промяната трябва да "усвоява" пари от миене и затова това кметче му възлага веднага работа. Някой трябва да пита Терзиев колко струва миенето да видим какво ще излъже
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано не са само улиците с гр. транспорт, а да влезнат и в кварталите. В Будапеща гледах как камион излизащ от строеж беше с идеално измити гуми и се възхитих, време е и тук да се изисква такова нещо за да не се мърля града. Кметовете на райони спокойно могат да сложат плочки от тези с дупките в градинки където се качват част от колите, поради липса на паркинги.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
понеже спряха ремонтите на парче. кога ще има цялостни ремонти? за един приятел питам да не си помислите нещо друго от Дружба съм
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нещо за владимир вазов дето правят метро и камионите разнасят яко кал? или нема смисъл там... да мое си го разнесем после из цяла софия все пак...
50
2
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Никола Петков си го мият три пъти годишно и без него. Оправи ми тротоарите в Горна баня.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ
48
1
 
4
 
! Отговори
До:45 преди 1 месец
Разбирам, но трябва да има контрол и глоби, за да не се допуска това, което е в момента София. В Лондон във всеки квартал има униформени служители, които се грижат за реда и чистотата, глобите са космически и никой не смее да замърсява.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дотук-нищо. Освен демонтажа на паметника, а на негово място и фекус на посади. Ш кактук, можеше.
46
0
 
12
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Вземете мерки срещу кучета, чиито собственици използват тротоари, улици, градинки, входове на кооперации за тоалетни, от които се носи гнусна миризма и зарази. Налагайте глоби на тези самозабравили се кучкари и/или определете места, на които да развеждат кучетата си.
45
0
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 1 месец
Напълно си прав,но не може всичко наведнъж.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-после един кмет да измие улиците.А Йорданка ни предлагаше зелени билетчета,нищо,че не се дишаше от прахоляк.
43
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Това е добре, но направете нещо и изчистете София от драсканици и графити. Налагайте солени глоби за драсканици.
42
7
 
0
 
! Отговори
жабчо преди 1 месец
идиотията не свършва! от нощес, в продължение на дни, се очакват обилни валежи, до 30/40 л на кв метър! *** кво да праиш ППДБ! а и ДС!