СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата

Ще има разположени патрули на зоните, които са най-уязвими, каза комисар Данаилов
10 мар 2024 09:15, Анисия Иванова
182
СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата
Снимка: БГНЕС, архив

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: СофиязадържаниСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
33
 
! Отговори
стоян преди 2 месеца
Центъра е залят от бежанци.В някои трамваи като 22 почти не може да видиш бял човек.Къде беше МВР до момента???За капак на всичко задържат българи,а бежанците безнаказано тероризират хората.МВР в този си вид трябва да се разпусне и преоснове напълно.Нужни са граждански организации за отпор и самозащита.
93
1
 
2
 
! Отговори
Надин преди 2 месеца
Да ги бракуват. И без това голяма част от тези трошки са за вторични.
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички знаем кои са бандюгуте ,и полицията ги знае но те са с имунитет ,тя крадят здраво държавата и ковят корумпирани закони
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Северна Корея няма такива проблеми. Там положението е под контрол.
90
1
 
27
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 2 месеца
Да засилят и в метрото полицейското присъствие. Не аз да си купувам карта а разни да не казвам какви да ми прескачат и да ползват нещо за което от моите данъци е платено.
89
29
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Идва голямото преселение на народите, а вие сте на пътя , откъдето трябва да минат!Много ми е интересно коя сила може да спре човек, който бяга от война, нищета,,мизерия,глад,безработица???Агент Найл Морисън!ЦРУ!!!
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аха вместо оня плъх и сега жирафа, които докара престъпниците, ние пръскаме повече полиция да тормози хората? Всички политици в един камион и през някоя пропаст и това е. Почваме на ново.
87
1
 
32
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 2 месеца
Какво правят бежанци в центъра? Там няма бежански лагери? Чий го дирят в центъра?
86
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе екстрадирайте ги оттука тия чуждоземни джагали. Сбиването е достатъчно основание за екстракция. Мислете, че да не станем като Франция - там положението е изпуснато.
85
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали има банани, за това скачахте по площадите
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що за животни се събират на групички, да се бият с други животни? И за местните и за чуждите питам. Толкова долно човешко същество ли си, да си зарежеш семейство и живот и да ходиш да се биеш по улиците?
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата в пред гражданска война,а Тиквун,Пинокио и Просто Киро си траят и се пазарят за постчета. Горд съм,че не гласувах за нито един от тримата. Тези дето са гласували за тях да обясняват на децата си след години,защо ще живетя сред орди сирийци и афганистанци. За тях тук ще в рай. Няма закони,правят си каквото искат. И за примери по телевизията ще ни показват един на сто как хубаво се е бил адаптирал и колко полза имаме от него
82
3
 
16
 
! Отговори
Бръмбар преди 2 месеца
Престъпници от Пакистан и Афганистан за всички от сърце. Вечер ще трябва да ходим въоръжени и по много, но това не е всичко. Бонус от Запада само за най-верните Война с Русия. Докато се биете по фронта, добрите братя с *** ще навестявам сестри и жени. Слава Украйне.
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Удивително е как една потънала в проблеми държава реши да си създаде още един, буквално от нищото. С любезното бездействие на електората.
80
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се закрият мигрантските центрове в София и да се направят лагери на границата от затворен тип.Не искаме Република България да се превърне в джамихрия.
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 78 Диньо- За мен пък е драма. На първо място понеже това са някакви ***,идващи от страни с възпитание и манталитет от 15 век. Събират се на групи. Имат чужда вяра и са силно религиозни. Та глупав човек,без пари и жена,колко време ще издържи според теб без да му се поиска и той да има пари и да прави секс с някоя красавица. А като е глупав единственият начин да изкара пари е чрез престъпление,а да спи с жени е чрез инасилване. Та всичко това е въпрос на време
78
0
 
27
 
! Отговори
Бай Лазар преди 2 месеца
Преди на границата имаше граничари. Ако някой реши да я премине, го чакаха с отворени обятия. Но на тези граничари не им задаваха въпроси, когато гръмнат някой. Разликата с Бай Тошовото време и сега е, че тогава имаше военни, а сега ЛГБТ. Тези 5000 американски войници защо не пазят границата?! Какъв го дирят тук?
77
3
 
33
 
! Отговори
Хелоу преди 2 месеца
Всичко е точно. Карат ви бежанци престъпници тайно вечер със самолетите, скоро няма да може да се излезе на центъра. А ако опитате да се съпротивлявате полицията идва и ви арестува. Ето ви Шенген и ЕС. Ама който е против е агент на Путин. Копейка мопейка. Дамм накрая по улиците вечер няма да може да излезнем. Но нищо гласувайте още за ПП ДБ-то, режете паметници и крещете Слава Украине.
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повечето са освободени. Демек по документи ги водят,че са в бежански лагери,но реално там само ги хранят и спат,а през останалото време си ходят и си правят каквото искат. А каква е целта на тези лагери никой не казва. Държат си ги там докато не им дадат документи за постоянно пребиваващи и накрая им дават и паспорти. За депортация и думичка не се споменава
75
28
 
0
 
! Отговори
Диньо Халембака преди 2 месеца
Не е драма младежки компании да се сдърпат по всевъзможни поводи. Да не изпадаме в долнопрробенн рассизъм. Всеки сам отговаря за постъпките си, и дали е мигрант или местен, няма значение. Не бъдете хорица от село, които делят другите на "баща му е от селото на баща ми" и " тоз' е чужденец"