СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата

Ще има разположени патрули на зоните, които са най-уязвими, каза комисар Данаилов
10 мар 2024 09:15, Анисия Иванова
182
СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата
Снимка: БГНЕС, архив

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: СофиязадържаниСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
94-а бяхме с аверите от махалата и се сбихме с едни от... Няма значение откъде и... Почина едното. Полицая дойде, видя, цъка цъка с език и ни каза да се разкараме и че ще оправи работата., щлто все пак... Българи сме! Ама от 2007-*** нататак, зашоч аха да забраняват, да забраняваш *** в СОБСТВЕНОТО СИ ЗАВЕДЕНИЕ, а за набити туристи на морето, задължително задържаха наши хора и взеха да ги гонят и от полицията... Ужас ужааааас!
133
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По последна информация двете групи са се познавали и са се били по битови причини. Друга група българи пък е нападнала арабски студенти, за да ги обере... Очаквам коментар от псевдо-патриотите..
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
" Предлагам доброволчески патрули , организираме се се всяка вечер и си пазим кварталите" - Че те такива, задържат ...
131
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де са патриотите, атакистите, воеводите, расатковците или те се репчат само разни женици в офиси и стюардеси в самолети? Предлагам доброволчески патрули , организираме се се всяка вечер и си пазим кварталите. Явно полицията е незаинтересованата за безопасността на хората...
130
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще дойде време да се молите да се върнат старите милиционери.
129
0
 
5
 
! Отговори
ДО 132 преди 2 месеца
До 132 . Това си е съвсем стара милиционелска дума . Правилно си я разтълкувал !
128
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Профилактирани" нова дума за бити ли е?
127
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро няма да има медии, където да пишете и да се жалвате. Ако им кажете нещо на въпреки ще е език на омразата. Полицията ще ги пази, както сега пази сианите. Това е държавна политика да оправим демографията с арабски гени. Питайте академика ви и Иванка дето се смееше като каза, че основен приоритет било демографския. Истински Шенген НЕ, на Австрия и Турция им трябва буферна територия за криминалните. Само въздушно капков, ама той е Безспорен успех:))))
126
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те вкараха вълка в кошарата и сега "Олеле малеле, какво стана". Ами стана това, което се очакваше. Аз като ви говорих, че тия, дето ви ги пращат със самолетите от Австрия, ще ви ръгат с ножове и ще ви изнасилват жените, не ми вярвахте. Отнесени хора сте вие, ей. Отнесени от вятъра. Ама като почнат да ви бият и убиват по улиците, ще се сетите, че съм ви предупреждавал, ама ще е късно. Заслужихме си съдбата. Загубихме България. Трябва съд за Денков, който е подписал този договор с австрийците.
125
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Викайте жандармите на терен и да подпукат тези мигранти, трябва малко да им се натегнат чакрите, че ето народа взима нещата в свои ръце.
124
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой нападна? Бежанци от Украина, нали? Хохли с загубен мозък?
123
0
 
30
 
! Отговори
К1Д преди 2 месеца
Който се намеси в противообществена проява-депортация , който не научи езика за 6 м и не си намери работа депортация. Няма да ставаме резервата на ЕС за криминални търтеи.
122
1
 
19
 
! Отговори
Решение преди 2 месеца
Патрулките да ходят въоръжени със десантни автомати. Всяват респект и като ги употребят няколко пъти по свинете ще има ефект. Както е във Виена - въоръжени патрулки по улиците със автомати.
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм от Промяната и съм против мигрантите да нападат българи.
120
0
 
16
 
! Отговори
Мигри vs Агитки преди 2 месеца
Само че не се казва кой-кого бие и кого са задържали.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
племето на девбелн дерибеевски и наглеца мутра от банкя и киру лаянарския връзкар ще се оправя с връзки както е свикнало некадърни връзкари нагла *** смрадлива българска
118
0
 
31
 
! Отговори
Протест преди 2 месеца
Днес е протестът от 1830 часа пред МВР министерството в София срещу побоя и опита за изнасилване на българското 17 годишно момиче в центъра на София!
117
1
 
31
 
! Отговори
Шенген-бежанци преди 2 месеца
Значи има проблем с нелегалните мигранти, които ни се връщат от Австрия по въздушния Шенген?Значи Денков излъга, че няма да има нови бежанци в България след споразумението?
116
0
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
"невинните " те! Така е , по евро жендъристки стандарт правата са, както следва :)1 муджици !2. еднорози ( макар , че има спор за 1 - то място , според месеца. Юни минават на първо)3 . Зелени ( всякакви, някакви). Останалите са с права на ротация !
115
5
 
6
 
! Отговори
Жътва е преди 2 месеца
Настана Златно време за фашистите на Варненския джоревец.