“Топлофикация” спира топлоподаването

Причината са пролетните температури
29 мар 2024 11:18, Инна Ангелова
8
“Топлофикация” спира топлоподаването
Снимка: БГНЕС

От сайта на “Топлофикация София” става ясно, че от 31 март започва поетапното спиране на парното. След рязкото затопляне и пролетни температури, няма смисъл парното да продължава да работи.

"Дружеството остава в готовност да възобнови подаването на топлинна  енергия и продължи отоплителния сезон при промяна на нормативно установените условия в посочените в Наредбата за топлоснабдяване срокове. Клиентите, които желаят да продължат да ползват отопление могат да заявят това в клиентските ни центрове с решение на съответната етажна собственост", посочват на интернет страницата си от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от София
Кметът на "Триадица": Около 1000 деца остават извън градините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
4
 
! Отговори
Хейт преди 4 седмици
Доста тъпо решение. През деня температурите стигат 20 градуса за час-два. А през нощта е изключително студено. Можеха да намалят топлоподаването или да го включват само вечерно време. Но не, у нас никога няма междинни или разумни решения. Нека силно да любим и мразим!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами нормално е. При теб съседите ти яко крадат от топлото влязло с сградата и което очевидно хората от тази сграда трябва да платят.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хора, нормално ли е сметката ми за топлофикация за жилище 65 квадрата ЕПК,южно, изцяло вътрешно, със сменена дограма и изолация на единствената външна стена (тая с прозорците) и само с две радиаторчета да е 300лв? А за друго жилище, стара тухла,150 квадрата,изцяло външно (юг/запад/север), с външна изолация и сменени прозорци и 6 (шест) радиатора в стайте и още 3 малки лири в баните да е 380лв? И двете в София, в съседни квартали.И двете са с индивидуални топломери на всеки радиатор.
5
0
 
6
 
! Отговори
Ооо нееее преди 4 седмици
Не, това трябва да е подранила първоаприлска шега. Не може така, ами как ще плащам следващия месец 300лв за 2-те сипплу-изключени радиаторчета в ЕПК-то? Ми, че аз вече си ги заделих паричките, сега на енергото ли да ги даря? Или да изчакам а1 да вдигнат с още едни 10 процента и на тях?
4
0
 
12
 
! Отговори
Ееееее преди 4 седмици
Мъ нидейти тъка, има хладни дни и през август
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами, крайно време е. Със сигурност им се иска и април да ни дерат, ама няма как на 20 градуса!
2
0
 
11
 
! Отговори
не знам дали е добре преди 4 седмици
но е по евтино . Кеца и Лили дето плащат най-много да не им е хладно .
1
1
 
19
 
! Отговори
добра новина преди 4 седмици
стотици хиляди ще ще спестят за април поне по 70-80лв в сравнение с април миналата година. Сградната инсталация плащаме и за заморничавите заради тръбите. А трябва както тока и водата на консумирано количество само. Иначе заморничавати трябва да кихат по няколко стотака допълнително за Сградната инсталация