За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София

Сериозно е поскъпването и в централните райони на столицата
204
За две години ръст на цените на имотите с до 50% в ж.к. "Младост" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има големи разлики между поскъпването на имотите в различните райони на столицата. В ж.к. „Младост” например повишението на цените в рамките на две години е много голямо. Един нов двустаен апартамент преди струваше 100-120 хил. евро, в момента за 150 хил. евро трудно може да се намери подобно жилище, разказаха брокери на имоти пред „Труд“.

Още по темата

В ж.к. „Младост” и в централните райони на София има сериозно поскъпване. Южните райони винаги са много интересни за купувачите и там търсенето е голямо. Апартаментите в такива желани райони държат висока цена. Сред причините за това са ограничените възможности за ново строителство.

В централните райони на София почти не са останали терени за застрояване. Това затруднява архитектите, защото те трябва да се съобразяват със зоната, в която попада теренът, и на база заданието да създадат възможно най-добрата сграда, която се вписва в околната среда и предлага удобства на хората, които ще купят апартаменти в нея.
Много сделки има и в крайните квартали на София, защото там цените са по-ниски. С развитието на градския транспорт вече няма толкова голямо значение какво е разстоянието от апартамента до центъра на града. Затова хората с по-малък бюджет избират имот именно в районите с по-ниски цени на жилищата. Ако човек трябва да направи компромис дали да купи жилище с няколко квадратни метра по-малка площ или да бъде по-отдалечено от центъра, много хора предпочитат да имат по-голям дом, макар и в по-краен квартал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: жилищаимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
11
 
! Отговори
200 000 преди 2 месеца
ПРАЗНИ ЖИЛИЩА ИМА В СОФИЯ. ПРИРАСТА Е ОТРИЦАТЕЛЕН. МОЛЯ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПОМПИТЕ ЦЕНИТЕ. НАДУВАЙ ЗДРАВО ДРЕЕЕЕЕГЕРА
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почти никой няма 300 хил. лева, но виж - банката раздава на всеки. Имаш нужда от вноска? Ами виж, ако си наше момче, ще заобиколим тези иисквания. В най-лошия случай, ще дадем един нисколихвен заем, дето пръво него е изплащаш. И кво става? Хора, които не могат да си позволят, да наемат това жилище, сега го изплащат? И ако видят лев отгоре - купуват второ и трето, щото "далавера". Познавам зубърчета на 27 с по 4 апартамента ... не, че "богат", просто лесно му дават. И това скапва всичко.
77
1
 
5
 
! Отговори
Аз Кочо преди 2 месеца
До 86.Първо през първото тримесечие на 2023 сделките бяха на най ниското ниво от 2008 насам.Второкредитите през първото тримесечие на 2024 растат с 50 процента. Това е кредитен балон които подхранва балона при цените на имотитеТова ням да свърши добре.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАЧАЛОТО НА УНИЩОЖЕНИЕТО НА НАЦИЯТА...ДОКАТО РЕДОВИЯТ БЪЛГАРИН ЕДВА УСПЯВА ДА ПЛАЩА 30 ГОДИШНА ИПОТЕКА ЗА ДВУСТАЙНА ГИПСОКАРТОНКА В МАЛИНОВА ДОЛИНА,РОМСКИ БИЗНЕСМЕНИ БУКВАЛНО БЕЗ ПАРИ ИЗКУПУВАТ ИМОТИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ИЗ ПРОВИНЦИЯТА...
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 87 - Да ти кажа, имам си .... Виждам двустайки за по 300 000 лева, на моменти. Това гони цените на някой двустайни паартаменти в по-крайните кварали на Копехаген. Ех, в София пекар взима 1300 лева, в Копенхаген взима по към 8000 лева (и това е много ниско зпалащане за тази професия).
74
7
 
0
 
! Отговори
До 4лв мляко преди 2 месеца
Сделките намаляваха 2023. За първото тримесечие на 2024 има сериозен ръст на сделките в София.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изключително грозен квартал на невероятно мръсен и неудобен град. Що за цени, що за чудеса? Наистина гонят цените на европейските столици без никаква логика. Ако изобщо това са реални цени на истински сделки. В което определено се съмнявам.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До SharkТОЧНО ТАКА...ТОВА НА СНИМКАТА СЕ ВОДЯТ ЕЛИТНИ КВАРТАЛИ КАКВИТО СА ЮЖНИТЕ-МАЛИНОВА ДОЛИНА,МЛАДОСТ,БЪКСТОН,ЛОЗЕНЕЦ,БЕЛИ БРЕЗИ И Т.Н.А ИНАЧЕ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКА ИЗГЛЕЖДАТ ГЕТАТА ЗА МИГРАНТИ.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 55, другаре като дойде Иzраждане, имотите ще станат по 10 хил. нали? Мед и масло ще тече ли от чешмите?
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Броя на жилищата расте, а на хората - намалява. Ако съпоставим 2-те прогнози - за бой жилища и брой хора, ще излезе, че след 20 години, че средно на всеки българин ще се падат по 1-2 жилища и повече. Или може би в тези жилища ще живеят таджики, казахстанци, араби или там който се осмели България да му е нова родина?
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продавайте тия смешки на смешниците....столица в която когато вали трябва да обуеш гумените ботуши за да се разходиш безопастно не е никаква столица, особено когато си празнуват националните празници по кръгови, паркинги, и пътища...такива пари да давам и да живея в стрес и мизерия....добре дошли в бананова република
68
1
 
3
 
! Отговори
:D преди 2 месеца
Тооо хубав квартал ...
67
3
 
17
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Това на снимката ми прилича на гето. В нормалните страни в подобни блокове живеят най-бедните!
66
1
 
1
 
! Отговори
Иха.. преди 2 месеца
То и 1 % е ръст до 50%, ама кой да я мисли таа работа...
65
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
150 хиляди в Младост? Камелия Цветанова, Вие добре ли сте? Изобщо някога вижала ли сте 150 хил евро на живо? Или 300 хил лева? Изобщо знаете ли каква дупка е жк. Младост? Нали съзнавате, че нормален човек с нормална заплата няма как да е толко ***, че да ги набута в онова панелено гето Младост? Ако... да речем условно получава по 1000 лв на месец - 150 години тоя човек трябва да вегетира и да живее като клошар на тъмно, но в собствена квартира?!?
64
2
 
6
 
! Отговори
4лв мляко преди 2 месеца
Който е шаран и има да дава, няма лошо. Сделките намаляват, целия пазар на всичко в България се свива и ще се компенсира с по-високи цени за да оцелеят търгашите.
63
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
ръст на цените и на болестите нямаме въздух и светлина спрете наи после товазастрояване садете дървета болниците са пълни
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
разказаха брокери на имоти пред Труд.,медиите Труд ,24 часа плюс Инвестор медия който е собственик на сайта Днес.бг СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАТОРИ НА ПАЗАРА .Инвестор е собственик на сайта IMOTI.NET и печели от агенциите за недвижими имоти ,че даже имат и годишни награди на които ги стимулират ,сами си напревете сметката за какво иде реч с такива статии
61
6
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
До Анонимен 66, мечтите си са смешни. Говоря ти на софиянски. Това е вашият език. Стоя си в голям град, синиър мениджър в банка и се надсмивам на про стаци като теб! Понякога падам на нивото ви за да ви вида до къде сте стигнали с дегарадацията! Мразиш хората, които ти слагат храна на маста. За това си пропадняк(пак софийска дума). имаш много хляб да ядеш докато станеш поне средна класа. То и образованието ти куца, и интелекта! хайде отивах да ръчкаш бетонЯ за да имаш за пърцуца :)
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията звучи като реклама заради застой в продажбите, хайде на панелките, бързо да не свършат.