Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в София

Нови екипи и коли ще се покрият всички зони
23 апр 2024 16:52, Инна Ангелова
25
Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в София
Снимка: БГНЕС

Нови екипи и коли на Центъра за градска мобилност ще следят за нарушители. Целта е да се затегне контрола срещу неправилното паркиране в столицата.

Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност сподили, че новите автомобили са 20 и са оборудвани с камери. Пред Нова ТВ Дилчев допълни, че се очаква новите автомобили да започнат работа средата на май. Преди това екипите трябва да преминат обучение.

“Видеоконтролът ще стане още по-ефективен. Автомобилите ще покрият зоните в цяла София. На служителите ще бъдат разпоредени съответни маршрути, по които да минават. Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят рязко”, каза още Дилчев.

Той добави, че е необходимо да бъдат направени нормативни промени, които да отворят възможност на службите за контрол да поставят дигитални скоби. Това ще улесни екипите и гражданите. Идеята е да бъдат премахнати съоръженията, с които се закопчават колите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: зонапаркиранеЦГМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
1
 
! Отговори
Въпроси и отговори преди 1 месец
Кому е нужно всичко това ? Ааа - на тия дето събират таксите ! А кои са те ? Ааа - да си мълча, добре !
24
2
 
8
 
! Отговори
Абаджиев преди 1 месец
Като не искат неправилно паркирали автомобили, да направят истински паркинги, платени, на нормални цени, а не с баданарката да си нарисуваш на улицата паркоместа и да им взимаш синя и зелена зона. По крайните квартали същата работа, във всеки квартал по един паркинг поне за 200 автомобила и всичко ще е ОК. Ама НЕ! Ще създадем хаос, шофьорите да се избият кой къде да спре, после ще правим глоби и ще пълним едни джобове. цгм, софийска община, мутренска простотия.
23
0
 
0
 
! Отговори
Аргонафт преди 1 месец
До АнонименИ какво като е станала паркинг ?! Ти на тротоара ли искаш да паркират колите ! И бунището е от строителната организация , не от паркиралите !
22
3
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
При нас в квартала имаме случай на даден под наем гараж, а паркира колата на улицата.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, какъв е проблемът да паркираш за 10 или 15 минути? Тия от градската дебилност станаха много нагли
20
3
 
19
 
! Отговори
Пешкиращ в София преди 1 месец
А кога ще има достатъчно места за паркиране поне в една зона?!
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има норматив за брой паркоместа според сградите в района, както и наличието на спирки на градския и междуселищния транспорт. Ако норматива не е изпълнен, да нямат право да глобяват за неправилно паркиране.
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В квартала, в който живея, няма зона. Има обаче коли по тротоарите, в градинките, на кръстовищата. Ще направи ли някой нещо по този въпрос? Защо трябва всеки ден да ги заобикаляме?
17
0
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Нека има синя/зелена или розова зони, но да е организирана правилно. В сегашния си вид не е добре!
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРАВО!!!!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато разрешават да се строят жилища без налични парко места и гаражи, нищо няма да се промени само паяците ще събират пари. На тези цени на квадрат задължително трябва да влизат поне 2 паркоместа, а не да продават гаражите на безумни цени, както и един човек да купува 10 гаража, а дори не е живущ в сградата. Слаб е контрола и изискванията и от там всичко е зле.
14
4
 
13
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 месец
Ама това не се отнася за джип спрял на ъгъла на кръстовище, нали?
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Центъра трябва да се затвори за коли както и за мотори, това е положението който не му харесва обратно на село!
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ее, разгеле! Бог да го благослови новия кмет! От това да се нормализира паркирането тръгва цялото очовечаване на тая наша псевдоцивилизация.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да дойдат да видят ул. Гео Милев, хем затворена заради строежа на метрото, хем малкото отворена част е станала паркинг и бунище. Сигнал до КАТ и общината - реакция нула...
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паркоместата намаляват заради безразборното строителство разрешавано от общината, хората няма къде да паркират и хайде мутрите да ги глобяват, че общината име взела паркоместата.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все още чакаме обещаните паркинги и нови тротоари, които щяха да правят с парите от синята зона при създаването на смесеното общинско частно дружество ЦГМ.
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв европейски град сте бе? Първо избрахте Бойко за кмет, после Фандъкова, а на миналите избори ДС наследника Терзиев. Хаха, Далече сте от европейци поне по акъл.
7
2
 
10
 
! Отговори
преди 1 месец
с дигитална щанга. И ще те суди дигиталната прокуратура, и лежиш в дигиталния затвор
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По белите държави тези автомобили контролират за нарушения при паркирането от години. Ако автомобила е паркиран пречейки на движението, на пешеходци или създава опасност веднага викат паяка да го вдигне и съответно глобата в пъти по-голяма. Оста Алпите по-дребни нарушения директно получаваш смс и фиш. Служителите не слизат от автомобилите и нямат контакт с нарушителите. Обаче нашенските кръвопиици вместо за контрол на нарушенията ги дадоха на бездъната яма ЦГМ, пак частен интерес хранят