Защо проект за велоалея предизвика протест срещу Столичната община?

Живущи в центъра се обединиха срещу ремонти и изграждане на велоалеи
29 апр 2024 21:36, Красимир Ангелов
62

Нов протест в София заради планираната от Столичната община реорганизация на движението. Живущите в центъра се обединяват срещу ремонтите и изграждането на нова велоалея. Тези, чиито домове са в района около улица "Фритьоф Нансен", изразиха недоволството си и срещу въвеждане на двупосочно движение.

Бус лента, велоалея и по-широки тротоари е предложението на общината между бул. "Патриарх Евтимий", улица "Фритьоф Нансен" и бул. "Витоша". Не така обаче виждат идеята хората живеещи на централната улица. Причината - проектът щял да отнеме от паркоместата в района.

"Ако Фритьоф Нансен стане двупосочен ще се отровим от мръсни газове. Молим да се преразгледат тези планове", казва Крум Миланов.

Още по темата
"Сега с това, което предлагаме, ще се увеличат паркоместата. Ще превърнем паркинга до Стадион "Васил Левски" в синя зона", казва кметът на район Средец Трайчо Трайков.

Гражданското недоволство обедини общинските съветници от ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН.

"Това не може да продължава така. В началото на Страстната седмица сме. Съпреживяваме мъките на спасителя, но група хора самообявили се за спасители на този град искат да направят хиляди хора да ходят по мъките", заяви общинският съветник от ГЕРБ Прошко Прошков.

"Настояваме кметът Терзиев незабавно да спре всякакви строителни дейности свързани с тази зона, до изясняване на случая", категоричен бе Иван Таков от БСП.

А общинският съветник Борис Бонев видя политическо лицемерие.

"Категорично не е вярно, че велоалеята и бус лентата са от някакви стари документи, неминали през експертни становища. Те са потвърждавани в абсолютно всеки един стратегически документ на Столичната община от 2012 до 2021 година", заяви Бонев.

Сега решението е в ръцете на кметът на София Васил Терзиев.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди протеста са си направили клиззма, за всеки случай. Кой знае, може да им излезе късмета с някой коссмат чичак от село. При късмет може и на немит да случат.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си забучат по един кол в ауспуха и да бръмчат.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Софянец ли е, праскай отзаде!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже, спаси София от "Спаси София"
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велоалея при колите си е опасна глупост. Велосипедите не трябва да са при колите.
2
20
 
11
 
! Отговори
Фики преди 1 месец
Крайно време е софия да стане европейски град! Да се забранят автомобилите в центъра!
1
6
 
7
 
! Отговори
Стига демагози! преди 1 месец
Кмета-с чужда пита помен прави.Търсейки популярност, да ограничи живота около собственият си дом. Аз самият съм на 150 км от този булевард,не ме касае пряко