Новата организация на движение в центъра на София не е съгласувана със СДВР

Това означава, че е незаконна
70
Новата организация на движение в центъра на София не е съгласувана със СДВР
Снимка: БГНЕС

Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел „Пътна полиция” проекта за новата организация на движение в центъра на София. Това обявиха от СДВР. Въведението в района на булевардите „Витоша”, „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен” предизвика сериозна полемика.  

Още по темата


„Това е изискване, залегнало в нормативен акт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване. Едва след като завърши съгласувателната процедура се узаконява проекта за организация на движението”, поясняват от СДВР.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: СДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Васил Терзиев продължи планираните от СО при Фандъкова промени в центъра и комунистите веднага наскачаха както скачаха срещу Фандъкова и ГЕРБ.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДВР Е ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРЕМЕНЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ. ПРЕЧИ НА ОБЩИНАТА.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Еее, ама софианци си избраха млади хора да ги управляват, с новаторски идеи и мислене. Те ви новатроски идеи." --- Това че "млад" и "новатор", не значи че е такъв. "Новатор" в градски условия не е да преписваш буквално от другите и да го прилагаш след това едно към едно, а да видиш кое би работило на място и как би се получило. Да го преработиш,така че да е най-подходящо и в някои случаи да се откажеш от идеята си, защото не става. Трябва друг тип мислене, но къде у нас такова.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам как едно тясно шосенце насред център ще го преначертаеш както е удобно на Бонев и Терзиев и никой и нищо не може да ги спре Няма закони за тези няма правила със сила терор е болшевики са
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автомобилите са най-големият враг на пешеходците, велосипедите и тротинетките! Всички атомобили в центъра трябва да се забранят и улиците да станат пешеходни зони и велоалеи, с озеленяване и фонтани по средата на улицата. За Зелен Еко Град! Зиг Зеленски и Зиг Зиг Кирчо и Кокорчо!
36
3
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 1 месец
Който иска да му е "като на Запад", да си ходи на Запад. Тук на Изток е така.
35
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До пияница мистик. Еее, ама софианци си избраха млади хора да ги управляват, с новаторски идеи и мислене. Те ви новатроски идеи. А аз мислех, че само в Пловдив се правят проССтотии. Тези хора не разбараха ли, че трафикът в центровете на големите градове ще намалее САМО И ЕДИНСТВЕНО когато има многоетажни паркинги. НЯМА НИКАКЪВ ДРУГ ВАРИАНТ, ВСИЧКО ДРУГО Е ПЪЛЕН ПОПУЛИЗЪМ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ТРОТИНЕТКАДЖИИТЕ. Да не говорим, че в някои градове в Европа тротинетките ги забраниха.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 30: Нали това обяснявам, че не може да сме "като на Запад". "Западът" е любимият рефрен. Няма как в град с тесни улици да избичиш и велоалеи. А що се отнася до климата, мисля, че презастрояването също доста "помогна". Не може да си обграден само от асфалт и бетон и като се нагреят, да става като в пещ. Преди да се цВъкат сгради навсякъде, трябваше да се види къде минават ветърните течения и пр., но къде ти. Нали някой трябва краткосрочно да се налапа, а другите дългосрочно да го д...ат.
33
4
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Фандъкова беше направо като ТИТАН, като Айнщайн на фона на тези недоразумения сега. А вие си пишете каквото искате. Пред фактите и Боговете мълчат. Дори и при ремонт на ремонта фирмите си плащаха глобите и го вършеха без пари
32
3
 
13
 
! Отговори
Тото преди 1 месец
Софийската община е публикувала следната обява!: "Във връзка с новата органезация на движението в центъра на София организираме курс за блондинки за паркиране на заден ход..."
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е,че на предстоящите избори пак едни 15-17% ще гласуват за тези. И едни 20-25% за онези предните. И едни 10-15% за смучещия свинчо. Та това ще е отново бъдещото правителство. Пак ще се цункат и ще си управляват заедно
30
3
 
19
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Къде е това "на Запад" с велоалеите? Някъде има, другаде няма. Зависи най-вече от географията. София не е равният като тепсия Амстердам, с прохладния климат на брега на Балтийско море. Тук като тръгнеш от НДК към "Хладиника" и си умрял на първите 100м., а лятото се изпотяваш като ***. Аз карам колело, но в София само няколко маршрута са подходящи и то не заради липсата на велоалеи. Тук денивилацията на града е почти километър. Лифтове ще вършат повече работа от велоалеи.
29
1
 
23
 
! Отговори
Минуси преди 1 месец
Не знам кой слага минуси на човек за това, че излага факти в които ПП/ДБ и в момента СС систематично не спазват законите. Подправят документи още от канадското гражданство и случая с Лена и Корал. Това са факти драги ми ***. Такова брутално и арогантно неспазване на законите никога не е имало при други политици за 30 години. Аз лично се държа с гласуващите за шарлатаните като с мозъчни инвалиди, каквито реално са.
28
5
 
18
 
! Отговори
Софийска баница преди 1 месец
До Анонимен 22 Виж сега гостенче на столицата, като искаш велоалеи, връщай се в родното си място и там си прави велоалеи, колкото си искаш. Не може заради капризите на разни нагли и долни пришълци, да се обръща наопаки живота на жителите на, който и да е град.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... Искаме да сме като на Запад, с велоалеи. Хубаво, обаче улиците в София не са широки като в западните градове. Няма огромни булеварди като например в Барселона или дори Букурещ, за да има място за всичко. Затова лапаме милионите за велоалеите и чертаем както падне. Пък и българинът чак такъв любител на колелото не е, а по-скоро през последните години стана някаква поредна мода. По-скоро трябваше да помислят за многоетажни и подземни паркинги, пак като на Запад, вместо всеки да строи на парче.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тоя кмет смята ли да коси зелените площи тая година? Тревата е над метър вече. То хубаво алеи и лунари, ама ни изядоха кърлежите!
25
3
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 1 месец
Проблемът в случая не е, че непоканените гости на столицата няма, къде да паркират, когато се мъкнат "на центъра". За тази работа има добре уреден и бърз градски транспорт и таксита. Проблем е, че с новата организация ще има перманентно задръстване в района и липса на места за паркиране за местните жители, както и затруднения зареждане на търковските обекти.
24
12
 
4
 
! Отговори
Курти преди 1 месец
Милиционерите за какви се мислят!?! Че са в Русия ли!? Те изпълняват нареждания, а не "настояват" съгласуване с Кмета, че май частния бизнес нещо позамира и направо умира. Милиционерите много се плашат от Контрол. Русия Умре.......
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Краят на света настана за пет паркоместа. В тоя град наистина са останали само селяните." --- Проблемът е, че Витошка сто пъти я прекрояваха. Кой как дойде, все велики идеи има какво да прави по нея и затова долната част е заприличала на Манджа стрийт в Студентски град. Пешеходна уж, а няма къде да минеш от загражденията на заведенията. Сега за 5 велосипедиста ми направили огромна алея и понеже направиха спирането дори за малко навъзможно, начертаха и паркоместа, та хептен да се стесни...
22
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво съгласуване искате, от френската гимназия винаги паркираха перпендикулярно на улицата и излизаха на заден, това нарушение и сега го няма. Велоалея трябва да има, свиквайте. Пред ндк алеята е свалена от тротоара на платното за да има пешеходна пътека, все логични решения, стига сте врякaли за нищо.