Вечното дерби или мачът на България

Левски излиза срещу ЦСКА от 18 часа на стадион „Георги Аспарухов”
Обновена: 26 фев 2011 11:14 | 26 фев 2011 11:05,
57
Вечното дерби или мачът на България
Снимка: Булфото

Тази вечер е поредното издание на "Вечното дерби" Левски - ЦСКА. Двубоят между "сини" и "червени" е от 18.00 ч. на стадион "Георги Аспарухов" и ще е за 127-ти път в "А" група. Срещата ще се предава директно по Gol.bg.

Балансът до този момент - 50 победи за „сините”, 40 - за „червените” и 36 ремита. Головата разлика е 185:171 в полза на Левски.

Ръководствата на ЦСКА и Левски готвят високи премии на своите футболисти при победа в мача. Ако успеят да надвият сините, футболистите на Милен Радуканов очакват по 5000 лв. Бонусите за сините се очаква да бъдат с 1000 лв. по-малко.

През миналия сезон Левски не успя да победи ЦСКА, с което се спази традицията от последните осем първенства - или единият, или другият отбор да не пада от вечния враг в А група.

През месец август, на старта на новото първенство Левски удари ЦСКА с 1:0 с гол на Гара Дембеле. За последно сини и червени си размениха по една победа през сезон 2001/2002 г.

Само двама играчи от двата отбора са взели участие в последните четири дербита между "червените" и "сините". Това е Веско Минев от Левски и Тодор Янчев за ЦСКА.

Статистиката сочи още, че от сегашния състав на Левски, най-много изиграни шампионатни срещи в дербито има капитанът Христо Йовов – 13. Що се касае до ЦСКА, този показател е в полза на Тодор Янчев, който има 18 мача срещу Левски в А група.

ЦСКА няма победа над Левски от 20 септември 2009 година, когато Иван Стоянов и Костадин Стоянов вкараха, а броени часове преди срещата бе избухнала "Казанската афера".

Съдия отново ще е Антон Генов. От началото на кариерата си той е свирил 11 вечни дербита, повечето победи при него са за Левски.

Около 15 хиляди фенове се очакват на стадион „Георги Аспарухов” тази вечер. Вечното дерби Левски блокира София.

Органите на реда започнаха да предприемат крути мерки още от ранни зори в опит да разминат шествието на червените фенове със сините привърженици.

Полицията готви сериозно присъствие особено около стадиона. Да си пожелаем едно качествено дерби, с много голове и радост по трибуните.

Още спортни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Левски-ЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
2
 
! Отговори
Ali преди 13 години
jena mi ve4e nqma da mi dava !za6toto az sam ot CSKA i kogato tq zagubi i si zape4atva halkata ! ot edna strana se radvam za pobedata a ot druga taja ! trqbva da si naema nqkoq levskarka za da q 4ukam kakto *** CSKA !
53
2
 
0
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Регистрирайте се в играта, помогнете на България. Това е социален експеримент където България е водеща сила! erepublik/en/referrer/MacedoniaIsBulgaria
52
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 13 години
По-добре левскари питайте Баткофф колко спечели от загубата........
51
1
 
1
 
! Отговори
Батко преди 13 години
От целия мач си струваше да се види само как Минев изхвърли онова селяче Спасчо.Другия *** Шеридън също кърти.Левски не игра,затова цска се възползва.А защо Левски не игра е въпрос на който Ясен Петров трябва да отговори.
50
3
 
0
 
! Отговори
само Левски преди 13 години
Паднахме заслужено.Никаква тактика.Ясен просто не става,не може да води Левски.ЦЕЦА просто имаше късмет,Платини е дърво,оставиха го да вкара.
49
0
 
3
 
! Отговори
Левкар преди 13 години
Ето го и тоя, аз го поздравявам за победата, той ме псува. Моля ви се не искам да почнем да се псуваме, грозно и селско е.
48
0
 
1
 
! Отговори
Левскар преди 13 години
Извинявам се за грешката, феновете*, не хеновете
47
0
 
8
 
! Отговори
Левскар преди 13 години
Поздравявам ЦСКА за добрата игра, днес просто ни надиграха, а това е хубаво защото има някаква интрига в това тъпо първенство. А тия наще защитници, барабар с вратарчето където не знае къде е топката са направо за уволняване. Гошо Петков може да не беше в най-добрата си форма, но знаеше къде се намира топката и щеше да хване първия гол. И пак поздравявам хеновете на ЦСКА за победата, но хайде следващия път да има по-малко омраза, няма да се оправи футбола ни така.
46
3
 
4
 
! Отговори
в преди 13 години
Футбола е като гей порното. По предварителен сценарий се знае кой на кого, как, колко и къде ще му го вкара. И понеже не гледам гей порно за това и не гледам футбол.
45
2
 
4
 
! Отговори
vovo преди 13 години
ЦСКА!!!ЦСКА!!!ЦСКА!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
в преди 13 години
Футбола е като гей порното. По предварителен сценарий се знае кой на кого, как, колко и къде ще му го вкара. И понеже не гледам гей порно за това и не гледам футбол.
43
3
 
5
 
! Отговори
do Tupite Levskari преди 13 години
Nalapahte li go naakani Levskari to vie i bes tova ste sviknali :DDDDDDDDD
42
2
 
5
 
! Отговори
Krasi преди 13 години
А честито на 'Левски'. Ахахахаха
41
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
КОЙ И ЗАЩО ПОЗВОЛЯВА *** ДА ПРЕВРЪЩАТ МОЯ ГРАД ВЪВ ВОЕННА ЗОНА?????
40
2
 
7
 
! Отговори
TDK преди 13 години
Пълна пародия е тоз БГ футбол, развлечение за манекени и чалгарки ....
39
5
 
6
 
! Отговори
ХАДЖИЯТА преди 13 години
Вечното дерби в българския футбол е между СЛАВИЯ и 1914...всичко друго е измислица . за надмощието между БНА и МВР...Само СЛАВИЯ !
38
0
 
1
 
! Отговори
Varg преди 13 години
Ади ве предвайте боя
37
1
 
15
 
! Отговори
жоро бекъма преди 13 години
Качеството на дербито е като на селските групи в Англия. Феновете на двата отбора са нещо средно между изтрещел павиан и препил гущер. СТРАШНА ***. ...абе Българският футбол е гротесно животно....и днес игарят Лефскиньо и 48-ият в европа ЦЕЦКА....страшно зрелище....гледайте го, със сигурност ще ви интересно колко *** може да бъде футбола.
36
8
 
4
 
! Отговори
Борето преди 13 години
Борат е уредил всичко! Напред, за синята лавина!!
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чак пък мачът на България!!!22 чалгарчета-пияндета ще се мъчат 90мин. около една топка, а около 20хлд. пълни ***-*** ще се чудят каква простоя да направят, да изпотрошат автобуси, пейки и прочие. Дано поне този път полицията да се вземе в ръце и да бие яко, та да ги държи поне до следващия мач на България.