Тервел Пулев на полуфинал на европейското по бокс

Българинът сгази украинец, излиза срещу турчин за място на финала
22 юни 2011 09:25, Красимир Ангелов
85
Тервел Пулев на полуфинал на европейското по бокс
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българският национал Тервел Пулев се класира за полуфиналите на европейското първенство по бокс в турската столица Анкара.

Пулев, който се състезава в категория до 91 килограма, със сигурност ще вземе медал от 39-ото европейско първенство по бокс за аматьори.

По-малкият брат на Кубрат Пулев върна настроението на цяла България, след като във вторник световният шампион от 2009 година Детелин Далаклиев бе дисквалифициран от турнира заради това, че е с 50 грама над допустимото по време на официалното претегляне преди своя мач.

Тервел Пулев си заслужи място сред най-добрите четирима в своята категория, след много хубава победа над украинеца Денис Пояцика.

Вижте още за успеха на Тервел Пулев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Тервел Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Петър преди 12 години
До 41На кое казваш "варосани гробници"? Не разбирам израза
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39Благодаря ти! Пък аз ти пожелавам същият този сега именит спортист утре да не стане министър или законодател, че много лошо. Иначе нека се млати сега колкото си иска, нека хората които го харесват да ходят да си го гледат. Миналата година кмета на моето село подари по една уеб камера на група гимназисти, представили отлично България на олимпиада. Същевременно тези деца получиха предложения от елитни ВУЗ-ове за следване. Те няма да се върнат в страната на биячите..... Млати, Пулев!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39На България не и трябват варосани гробници ако можеш да ме разбереш правилно.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 35Това ли ти е теста? Ползвам чуждата думата защото е само една в сравнение с три на български. А колко еденични думи или синоними има на български за думата archery?
36
1
 
2
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Явно ти знаеш какви усилия е положил до финала, затова не виждам смисъл да ти отговарям! Пожелавам ти някой ден да направиш такова "научно откритие", че да станеш поне колкото него известен и да прославиш България. Остани си със здраве! :)
35
3
 
3
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"да си малчът моля"Круме, прочетох с мъка цялото ти мнение, въпреки многото правописни грешки. Ще ти кажа едно, моето момче, дано ме разбереш - с народ, който е тотално неграмотен и пише "малчът", ние силна държава няма да изградим. Разбираш ли? Спорта е хубаво нещо, но на България и трябват финансисти, лекари, инженери, трябват и интелигентни хора с образование, а не селски биячи по дискотеките. А момента 90% от народа ни е *** като това момче на снимката. Няма да мръднем напред по този нач
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тина, дай ми определение за българска нация.:)
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 32Лошото е че след смърта на няколко милиона клетки може и вече да не е човек. Футбола е също супер интелектуален спорт - особено в UK. И какви усилия е положил толкова? Да издържа на млатене по кратуната - професорски поздрав!
32
2
 
1
 
! Отговори
Tina преди 12 години
До Анонимен: Хайде да видим твоята интелигентност колко е висока - можеш ли да намериш българската думичка за "archery"?...До Петър: Отговорът е един - те просто не са от българската нация.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бе , Пешо. Не е проблема в това, че момчето се е потило и постигнало нещо хубаво за себе си, пък и за имиджа на държавата ни. Проблемът е, че в тази държава само с бой и млатене можеш да постигнеш нещо. Днес си кечист, боксьор, борец, каратист или някакъв друг бияч, утре - управляваш икономиката или страната. Да е жив и здрав и ако способностите си ги развива и занапред само в спорта - адмирации! Ама.... тук практиката е друга.
30
2
 
7
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Хора, от коя нация сте, че не разбирам?!? Говоря на тези с негативните коментари! Боксът е олимпийски спорт и трябва да се гордеем с постиженията на момчета като Тервел. Колко поводи за радост имаме в другите спортове напоследък??? Футболът загина, останаха волейболът и тенисът, където имаме млади таланти! Може да не е най-интелигентният спорт, но все пак момчето се е положило много усилия, пот и кръв, за да стигне до полуфинал. Никой не е казал, че ще става преподавател в БАН след това! Успех
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 26Аз се занимавам с archery и плуване! Мога да застана пред всеки боксьор и да му "сплескам" интелигентността.Фактите относно бокса не могат да се оспорят. Повече млатене води до професорска титла! Честито!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крумчо, като те чета разбирам, че ти си бягал от часовете по граматика за да ходиш да се млатиш в залата. Няма лошо, важното е, че можеш да пробягаш 100 метра. :)
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ного ни бива да ядем, да пием и да се бием. Браво на нашета момче
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, на два-три шамара от победата.
25
0
 
5
 
! Отговори
yaro преди 12 години
айде ,още малко остана до златото :)
24
6
 
8
 
! Отговори
Крум преди 12 години
До 25 - хора нестъпвали в спортна зала НИКОГА през живота си, хора - които немогат да се приберът, ако спре асансьора, хора - дето са бягали от физическо - за да мачкат баници в лафката, хора - дето като избягат повече от 100 м. падат като талпа и хора които немогат да направят повече от две набирания, или по точно казано - ХОРА КАТО ТЕБ, да си малчът моля. Бокса е един от най интелигентните БОЙНИ СПОРТОВЕ - факт. забележи - спорт.Жалко за Детелин - щото е талантрив, и успехи за Тервел.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 21Бокса е най-интелектуалния прорт. Ставаш все по интелигентен и по интелигентен след всяко млатене докато станеш толкова интелигентен че да заслужиш титлата присъдени мозъчни клетки от овца - Касиюс Клейт или Mухамед Али. Най-интелигентните на света! Така се обосновават докторите от Английската преса. Които има уши нека слуша!
22
4
 
5
 
! Отговори
Tina преди 12 години
718 г.: "Тервел - Спасителят на Европа".2011 г.: "Тервел - Покорителят на Европа".Успех!До където и да стигнеш - само името ти е достатъчна награда!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не го знам тоя, но брат му Кубрат Пулев е *** смешника. Преди 2 години в едно интервю, каза че имал шансове да бие Виталий Кличко. Оня ако го хване както е на 40 години сега пак ще му направи главата кървава пихтия.