Матеус: Главите на футболистите не са на терена

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват"
Обновена: 7 сеп 2011 09:18 | 7 сеп 2011 08:10,
88
Матеус: Главите на футболистите не са на терена
Снимка: Булфото

Германският селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не спести критиката на родните футболисти, които загубиха гостуването на Швейцария с 1:3 в предпоследния квалификационен мач за Евро 2012.

Специалистът откровено заяви, че не знае къде са мислите на играчите му, но със сигурност не са на терена: "Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки на наши футболисти. Не играхме достатъчно умно и когато направиш тези грешки, нямаше как да не загубим. 

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват. За съжаление това не се случи. Някои бяха разсеяни и мислите им бяха другаде. С такива грешки, каквито допуснахме и при трите гола, не можем да очакваме нищо добро. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава."

Матеус обясни, че предварителното тактическо задание е било за дефанзивна игра и контраатаки: "Говорихме през цялото време между двата мача с Англия и Швейцария, че трябва да бъдем по компактни в защита. Успявахме да го правим от време на време, но не така както ни се искаше на нас."

Германецът си отвори очите за някои футболисти, които откровено нямат място в националния отбор: "Някои от тях не са в най-добрата си кондиция, нямам идея защо е така, въпреки че сезонът започна. Липсва им страстта, която им трябва, за да играеш на международно ниво."

Колкото до развоя на мача, Матеус отново не пропусна да отбележи, че играчите му не са следвали указанията: "Сигурен съм, че футболистите, ако бяха следвали нашата тактика нямаше да получим този гол и мачът да започне от начало в края на първото полувреме."

Още по темата
6 сеп 2011 23:38
229

Матеус намекна, че проблемите ни започват доста преди националите и те са свързани с цялостната организация на футбола у нас: "Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за футбола и я развива вече от 16 години. В Швейцария се работи много с младите, нещо което на нас ни липсва много."

"Мисля, че сега не е правилно да говорим за световните квалификации, камо ли за класиране на световно първенство. Може би за някои футболисти това, което искаме е прекалено много. Очевидно някои футболисти не са готови да изпълняват моите изисквания."

Селекционерът заяви още, че е бил на път да смени Миланов, който отново бе критично слаб и този път дори си изпроси глупав червен картон: "Очаквахме да се случи нещо такова. Малко преди червения картон той извърши един фаул, който си беше за чист картон. Ние с Груев знаехме и бяхме готови. Не трябваше да извършва втори фаул само няколко минути по-късно."

Накрая Матеус се обърна и към Данчо Лечков, който след всеки мач критикува националите: "Господин Лечков обича да говори за двамата Петрови. Стилиян обаче днес даде и последния си дъх за националния отбор и мога само да го поздравя. Не е коректно да говорим с конкретни имена, каквото има ще го кажа на футболистите си в съблекалнята."

"Замених Мартин защото имахме проблеми в тази зона. Като погледнем глобално на мача днес ще видим, че получихме голове в последните минути на полувремената, което означава липса на концентрация. С главата си футболистите вече са в съблекалнята, а не на терена където трябва да бъде."

Още футболни новини четете в gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
браво преди 12 години
Май май Бербатов ще излезе прав ,а и вече става ясно защо се отказа.Не е заради журналистите не е и заради феновете ,а заради слабаците колеги които хал хабер си нямат от коженото кълбо.А хер Матеус ако не иска да бере повече срам по терените с двеста да изчезва от Бг.
87
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Тялом са на терена духом в дискотеката.
86
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Матеус си казва истината поне.За разлика от Боби.Много слаби футболисти,много глупаво поведение,яд ме е да разбирам поне малко от футбол като ги гледам.Нищо хубаво не виждам.Нито в защита,нито в средата на терена,а камоли в нападение.Не искам победи искам да виждам игра или поне желание за игра и мъже,Благо се къса да лежи та това е мъжка игра не балет.Трагични.
85
0
 
3
 
! Отговори
85 преди 12 години
Лошото е ,че и краката им не са там.Най добре е националният ни отбор да се закрие-така или иначе от него нищо не става.
84
1
 
3
 
! Отговори
валери преди 12 години
Матеус може да е никакъв треньор но казва истината.За големо съжеление наште селски тарикатчета като Мъри, Стойчо, духайтте супата. Между другото след много слабо представяне на националния и лично на чичовото. На чичовото бе зададен въпроса защо толкова слабо са играли, той ни покани да духаме супата. Като са толкова големи разбирачи,да ходят да поемат някой някой европейски национален отбор. Тук пропуснах най големия селски тарикат Плешивко.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас ! Балерините окаляха на горкия човек името , да не говорим , че ни направиха за смях пред цял свят ! Дори противниковият отбор да стои и да ги гледа , те ще се погрижат да си вкарат сами автогол !
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TV Plus директно, Sport Plus включваха при гол във всички останали мачове.
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
главите на футболистите са между краката на фолкпевиците
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой зна е ли коя телевизия излъчваше мача
79
3
 
0
 
! Отговори
Гери преди 12 години
Само едно ще кажа: Този треньор не е за този отбор! Това трябваше да го предвиди БФС преди избора на Матеус ! Явно шефовете не са добри психолози и грешните им решения за съжаление водят до огромни загуби като за футбола и пропуснатите възможности, така и от огромната заплата на Матеус !
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викайте Коци-лаптопа за треньор и без това сме за 4 урна /девета глуха/
77
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
igrae otbora be kvo se oplakvate po no6nite klubove i 4alga diskotekite igrae ta se kasa,nenadminati sa,kato im davat tolkova pari 6to da ne gi praskat xorata tam,q da im sprat kran4eto da gi vidim,6te bqgat po terena kato *** ot ky4e
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление даже отбора ни не заслужава да има такъв селекционер .... язък язък... имаме отлична възможност с него да просперираме във футбола, а я изтърваме .... след време няма да се върне човека , за какво да се захваща с такива нещастници
75
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-лошото е, че не сме Северна Корея. Там знаят как да решават проблема с лошото представяне и липсата на мотивация. Трябва там да направят следващия лагер-сбор на националите ни, с организирано посещение на трудов лагер и дневна дажба от 30 грама ориз + каквото си изкопаят сами. И треньора - с калашников в ръка. Друго спасение няма... аман от мухльовци, манекени и чалга звезди
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да по-добре е наистина Митко Пайнера да стане треньор, тогава поне ще можем да ги гледаме по Планета ТВ а не по-някакви измислени ТВ. Никъде по-света няма такава глупост, да играе нац. отбор и да ги дават по частна тв. Пълна излагация. Другия път да ги дават по някой канал на мстна кабеларка пак няма да се учудя!
73
1
 
4
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
и да свормират нов отбор... ти си е заразно, пак ще стане същото
72
0
 
11
 
! Отговори
13 преди 12 години
На нас все някой друг ни е виновен!!!Вече не обичам да гледам футбол,/гледам само шампионска лига,Европейско и Световно първенства/ а бях голям запалянко - с баща ми съм тръгнала по стадионите от 5 годишна - в ЦСКА още играеше Петър Жеков,Гаганелов,Пенев - Стратега и т.н.!!!СЕГА КАКВО ДА ВИДЯ,ОСВЕН ПОБОИЩА И СКАНДАЛИ?
71
0
 
21
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Според мен Матеус може да създаде един добър отбор,но с това ръководство БФС......то не бяха синове,внуци,зетьове и т.н. . Човека направо да си хваща багажа и да почва да тренира футболисти някаде другаде,да наистина Матеус може да не е кой знай какъв треньор ,но разлика от повечето ,той си го каза ,нямаме футбол,само връзкарчета и манекени....накратко казано чалгарски педа*чета
70
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Матеус не е виновен! Той се опитва да въведе някакъв ред и дисциплина в тия некадърници - ама то като нямаш грам мозък в главата и само се чудиш къде да се напиеш и коя да ***, ако ще и Бекъм да им е треньор - пак ще ги пребиват от бой на терена! Просто трябва да ги изхвърлят всичките и да сформират нов отбор - това е истината.
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хер матеус трябва да започне да гради отбор като почне от вратаря! Ако не изхвърли първо него не виждам какво добро ни чака!

Спонсорирани публикации