Матеус: Главите на футболистите не са на терена

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват"
Обновена: 7 сеп 2011 09:18 | 7 сеп 2011 08:10,
88
Матеус: Главите на футболистите не са на терена
Снимка: Булфото

Германският селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не спести критиката на родните футболисти, които загубиха гостуването на Швейцария с 1:3 в предпоследния квалификационен мач за Евро 2012.

Специалистът откровено заяви, че не знае къде са мислите на играчите му, но със сигурност не са на терена: "Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки на наши футболисти. Не играхме достатъчно умно и когато направиш тези грешки, нямаше как да не загубим. 

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват. За съжаление това не се случи. Някои бяха разсеяни и мислите им бяха другаде. С такива грешки, каквито допуснахме и при трите гола, не можем да очакваме нищо добро. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава."

Матеус обясни, че предварителното тактическо задание е било за дефанзивна игра и контраатаки: "Говорихме през цялото време между двата мача с Англия и Швейцария, че трябва да бъдем по компактни в защита. Успявахме да го правим от време на време, но не така както ни се искаше на нас."

Германецът си отвори очите за някои футболисти, които откровено нямат място в националния отбор: "Някои от тях не са в най-добрата си кондиция, нямам идея защо е така, въпреки че сезонът започна. Липсва им страстта, която им трябва, за да играеш на международно ниво."

Колкото до развоя на мача, Матеус отново не пропусна да отбележи, че играчите му не са следвали указанията: "Сигурен съм, че футболистите, ако бяха следвали нашата тактика нямаше да получим този гол и мачът да започне от начало в края на първото полувреме."

Още по темата
6 сеп 2011 23:38
229

Матеус намекна, че проблемите ни започват доста преди националите и те са свързани с цялостната организация на футбола у нас: "Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за футбола и я развива вече от 16 години. В Швейцария се работи много с младите, нещо което на нас ни липсва много."

"Мисля, че сега не е правилно да говорим за световните квалификации, камо ли за класиране на световно първенство. Може би за някои футболисти това, което искаме е прекалено много. Очевидно някои футболисти не са готови да изпълняват моите изисквания."

Селекционерът заяви още, че е бил на път да смени Миланов, който отново бе критично слаб и този път дори си изпроси глупав червен картон: "Очаквахме да се случи нещо такова. Малко преди червения картон той извърши един фаул, който си беше за чист картон. Ние с Груев знаехме и бяхме готови. Не трябваше да извършва втори фаул само няколко минути по-късно."

Накрая Матеус се обърна и към Данчо Лечков, който след всеки мач критикува националите: "Господин Лечков обича да говори за двамата Петрови. Стилиян обаче днес даде и последния си дъх за националния отбор и мога само да го поздравя. Не е коректно да говорим с конкретни имена, каквото има ще го кажа на футболистите си в съблекалнята."

"Замених Мартин защото имахме проблеми в тази зона. Като погледнем глобално на мача днес ще видим, че получихме голове в последните минути на полувремената, което означава липса на концентрация. С главата си футболистите вече са в съблекалнята, а не на терена където трябва да бъде."

Още футболни новини четете в gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
14
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Матеус кво му е на пича - той си е пич, АМИ ТЕ ТИЯ НИ ИЗЛАГАТ И ПРЕД ТРЕНЬОРИТЕ, ТОЙ МАТЕУС НИ СЕ СМЕЕ И НИ РАЗГАДА И ТОЙ - ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕД СВЕТА СМЕ ОТНОВО...
27
1
 
7
 
! Отговори
Joghnee преди 12 години
Чалгата води до рак и генни мутации. Причинява също така и мозъчни спазми.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така де той Меси нема Ламборджини - а наще всички са Бекъм до Бекъм до Бекъм
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега е момента цялото БФС да си ходи, първенството да се преструктурира на 8-10 отбора в А група, да се подмени 90% от националния отбор с млади футболисти. Ако това не се случи скоро, значи сме мазохисти. Футбола е за народа и за феновете! Явно тия *** хорица във футболния съюз и жалки подобия на спортисти по терена трябва да минат в историята.
24
0
 
14
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
Грешката е че им викаме футболисти тва си е кафеджиии
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зетя отново е отличник за Матеус въпреки червения картон. Някой да е казвал че трябва да изгони Манолев и да играе Занев? Цялата защита беше един Вальо Илиев и останалите на нивото на Зетя, умишлено подбрани да не блести толкова на техен фон в отрицателната си светлина. Мача бе загубен с червения картон на Зетко. Най-слаба защита в групата, но зетя играе ли, играе.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Te i krakata im o4evidno ne sa tam:)
21
0
 
27
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Нашите подвижни каталози за татуировки си направиха поредната екскурзия този до Швейцария. По план за следващите обиколки те ще посетят Италия, Дания и Чехия.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много трудно ще е на Матеус да намери футболисти за национала- всички в България са по кафета с мадами- къв строг режим, те имат режим за лъскавите кафенета подредени по седмици
19
1
 
21
 
! Отговори
СПАС преди 12 години
За да си футболист ти требе акъл - неможе с меките китки, аз видях 2 - *** футболисти Стилян и Мартин, другото е гей - кагеджия, гей - кафеджия
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато имаме връзкарчета пияндета в националния така ще е. Пълно разформироване трябва на национала и подбиране на момчета със строг спортен режим които се раздават на терена.Ако трябва 5-6 години да нямаме национален докато се обиграят и се сплотят за да играем като отбор в квалификации, а не като разграден чалгарски двор без идея, без тактика каквато представлява сега сбирщината ни пияндета- националчета.
17
0
 
23
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Няма как да стане - те с тея Ламборджинита 25 годишни гъзета с коли и пари, по- важно е да си татуиран и с прическа.....
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Мартин Петров че и Гуардиола да дойде ще сме си същите докато няма силно национално първенство ,силен юношески и младежки отбор и да се дава път на младите играчи ,а не да се пълнят отборите с чужденци които нищо не струват!Но това може да се случи когато някой започне да мисли и прави нещо за това,а не само да се чуди как да се набута в УЕФА и да си гледа кефа!
15
0
 
35
 
! Отговори
44050 преди 12 години
Който и да е треньор, с тези куци коне, няма оправия, ние не сме отбор!!! Погледнете и при треите голя на Швейцарците, за каква радост иде реч! А при няшият гол Иванов се радва сам самичък, все едно бием всеки с по 5:0!!!Манталитета ни е такъв!!тва е поколението на "селската баня" и "о, тигре,тигре"! Лошото е, че и следващите са същите!!!
14
4
 
29
 
! Отговори
Пацо Змея преди 12 години
Отборът е слаб, треньорът е слаб, а най-слабо е ръководството. Златното поколение е пълен провал като управленски качества.
13
0
 
27
 
! Отговори
Влади преди 12 години
Много точна оценка на Матеус!! На нашите футболисти главите им са на някоя маса отрупана с кебапчета и бира....Те въобще не могат да играят горките, иска им се, дават всичко от себе си но срещу класни футболисти като Щвейцария и Англия на стева...Та ние Уелс не можем да бием, че щвейцария ще бием..
12
0
 
36
 
! Отговори
докога ???? преди 12 години
Футболистите и треньорите да взимат заплати / и изобщо пари/ само при победи , посрамиха родината тия палячовци чалгари.
11
1
 
30
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Е как да са на терена? Матеус ги събрал от Найт Лайф, Син Сити, Биад, Планет клуб. Те са там, някъде из женските дирници, пият и чакат поредните пачи.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да го забранят тоя национален отбор и да не участва никъде!
9
1
 
21
 
! Отговори
2345566 преди 12 години
napulno e prav.edin 4ovek koito se osmeli da kaje istinata za nacionalnia