Матеус: Главите на футболистите не са на терена

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват"
Обновена: 7 сеп 2011 09:18 | 7 сеп 2011 08:10,
88
Матеус: Главите на футболистите не са на терена
Снимка: Булфото

Германският селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не спести критиката на родните футболисти, които загубиха гостуването на Швейцария с 1:3 в предпоследния квалификационен мач за Евро 2012.

Специалистът откровено заяви, че не знае къде са мислите на играчите му, но със сигурност не са на терена: "Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки на наши футболисти. Не играхме достатъчно умно и когато направиш тези грешки, нямаше как да не загубим. 

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват. За съжаление това не се случи. Някои бяха разсеяни и мислите им бяха другаде. С такива грешки, каквито допуснахме и при трите гола, не можем да очакваме нищо добро. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава."

Матеус обясни, че предварителното тактическо задание е било за дефанзивна игра и контраатаки: "Говорихме през цялото време между двата мача с Англия и Швейцария, че трябва да бъдем по компактни в защита. Успявахме да го правим от време на време, но не така както ни се искаше на нас."

Германецът си отвори очите за някои футболисти, които откровено нямат място в националния отбор: "Някои от тях не са в най-добрата си кондиция, нямам идея защо е така, въпреки че сезонът започна. Липсва им страстта, която им трябва, за да играеш на международно ниво."

Колкото до развоя на мача, Матеус отново не пропусна да отбележи, че играчите му не са следвали указанията: "Сигурен съм, че футболистите, ако бяха следвали нашата тактика нямаше да получим този гол и мачът да започне от начало в края на първото полувреме."

Още по темата
6 сеп 2011 23:38
229

Матеус намекна, че проблемите ни започват доста преди националите и те са свързани с цялостната организация на футбола у нас: "Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за футбола и я развива вече от 16 години. В Швейцария се работи много с младите, нещо което на нас ни липсва много."

"Мисля, че сега не е правилно да говорим за световните квалификации, камо ли за класиране на световно първенство. Може би за някои футболисти това, което искаме е прекалено много. Очевидно някои футболисти не са готови да изпълняват моите изисквания."

Селекционерът заяви още, че е бил на път да смени Миланов, който отново бе критично слаб и този път дори си изпроси глупав червен картон: "Очаквахме да се случи нещо такова. Малко преди червения картон той извърши един фаул, който си беше за чист картон. Ние с Груев знаехме и бяхме готови. Не трябваше да извършва втори фаул само няколко минути по-късно."

Накрая Матеус се обърна и към Данчо Лечков, който след всеки мач критикува националите: "Господин Лечков обича да говори за двамата Петрови. Стилиян обаче днес даде и последния си дъх за националния отбор и мога само да го поздравя. Не е коректно да говорим с конкретни имена, каквото има ще го кажа на футболистите си в съблекалнята."

"Замених Мартин защото имахме проблеми в тази зона. Като погледнем глобално на мача днес ще видим, че получихме голове в последните минути на полувремената, което означава липса на концентрация. С главата си футболистите вече са в съблекалнята, а не на терена където трябва да бъде."

Още футболни новини четете в gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
27
 
! Отговори
Pilot преди 12 години
Прав е човека ,откакто мутрите взеха футбола ,не се инвестира в младите !!! Само търгаши в нашия футбол - Патков ,Буклукчий....... Аман от простаци !!!
67
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трагична работа. Матеус не е виновен ни най-малко, просто явно не може да им втълпи в главите малко дисциплина по терена. Нападението е трагедия. Попето се старае, но представянето му е под всякаква критика. Марто и Стенли са вече стари. Явно Хер Матеус ще започне да гради нов отбор. Дано поне младите го слушат. Делев, Райков, Гаджев, Тонев, Манолев, Георги Миланов- все млади играчи, които могат да постигнат нещо с малко дисциплина без избиване на комплекси по чалга заведенията.
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
слаб тренер и още по слаб отбор.защо не се въведе куриозната практика националите да си плащат че играят в отбора.каво ,дойдат играят не играят и хоп по 3000 евро.
65
2
 
9
 
! Отговори
Traktorist преди 12 години
Готов съм да играем вързано с тоя "национален отбор" на по заплати.......! Само ФК "Алкохолик" (Кремиковци)
64
0
 
10
 
! Отговори
стратега преди 12 години
Какъв план, какви контраатаки? Матеус да гледа записа, да си види избранниците как на третия пас от контраатаката си преплитат краката и губят топката или се въртят като пумпали само и само да подадат назад, щото напред или ги е страх да не объркат паса, или просто няма никой от нашите. Не може цял мач стратегията да ти е: 1. Малката перука чисти към Генков 2. Генков опитва с глава да отклони към Мартин Петров, който е сам между трима швейцарци и съответно губи. 3. Джизъса си лежи и печели време
63
0
 
2
 
! Отговори
inn преди 12 години
ооо броо, адски си прав :))
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАКРИВАЙ
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато отборът е съставен от хора с връзки, а не с хутболни възможности, винаги ще сме си на това дередже.
60
0
 
32
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Предлагат на Митко Пайнера да стане селекционер на Българския национален отбор по футбол - само тои можел да накара нашите футболисти да се разиграят.
59
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ви е виновен все треньорът бе??? Нашите ако бяха поне малко кадърни, Матеус няма как да им попречи да го покажат на терена. Вижда се, че даже и желание нямат за игра... Разформироване!!! Веднага! Този "отбор" е най-голямата антиреклама за България.
58
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТО Е ВЯРНО, НО И НА ТРЕНЬОРА ГЛАВАТА МУ НЕ Е НА ТЕРЕНА, А СЕ ВЪРТИ САМО ОКОЛО РАЗНИ МИСКИ
57
0
 
13
 
! Отговори
бивш вратар преди 12 години
Слаб отбор!На пари много ,на акъл нищо. Ники Вратарски чака топката да мине покрай него като футболист пред опера.Като се спре с тая порочна практика да се пускат роднини още от дюш футбола може да дръпне нагоре
56
0
 
10
 
! Отговори
Левскар преди 12 години
Който и да дойде и дори Специалния, толкова си можем.
55
0
 
26
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Мдам трябва да дойде немец да ни каже истината в очите! И то човека от възпитание премълчава 70 % от истината! Няма да е зле боне в националния отбор да няма шуробаджанащина ,но неби.
54
0
 
23
 
! Отговори
Буревестников 3 преди 12 години
.... И след всички тези трагико-комични отенъци на ниво национален отбор и клубни отбори в Европа кой и със какви очи иска някой изобщо да гледа и да ходи по "изтърбушените" БГ стадиони със изключение на 2-3 за смешното българско първенство със "КАРТОНЕНИТЕ ГРАНДОВЕ" и купени мачове и купи.. :( ! Че дори имат и наглостта да искат и пари от телевизиите да им предават смехотворните мачове ?!? :) БФС трябва да плаща ако питате мен а не телевизиите..! За детско-юношески футбол изобщо да не говорим!!
53
0
 
8
 
! Отговори
tisho преди 12 години
Q im slojete na protivnikovata vrata po edna masa s rakiika i salatka i im pusnete edna hubava 4algi4ka da vidim togava da li nqma da vkarat...po dve na eks...
52
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От БФС да гонят Матеус веднага! По-добре да наемат Коци - лаптопа за 500 лв. на месец. Какви са тия 30 000 евро за нищо?
51
13
 
2
 
! Отговори
съмнение преди 12 години
Хер Матеус и хер Сеп Блатер помогнаха на Швейцария да спечели мача. Първите 15 мин. им разказахме играта. Лотар и съдията сериозно се уплашиха, че можем и да ги бием. Въпрос към Матеус: защо бе хер Матеус при 1:1 смени М. Петров и Генков с полузащитник и защитник? Отговор: за да не вземе Марто или Генков да вкарат гол.
50
0
 
12
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 12 години
.... Кога е било това Дами и Господа ?!?! Само погледнете колко гола имат Фарьорските Острови и Малта в групите и колко имат нашите "чалга звезди" ?!?! Кога сме имали такъв мизерен актив от точици ?!?! Какъв Лотар? Каква Голяма Перука?!? Какви пет лева?!?!... Требе си една яка секира за всички заедно със така наречените "национали" и започване както стана със Ботев Пловдив... Това е истината!!! Погледнете само Националният отбор и представянето ни в европейските клубни турнири! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ!!!
49
0
 
10
 
! Отговори
Буревестников преди 12 години
:( По трагико-комичен национален отбор НЕ съм виждал НИКОГА наистина НИКОГА Дами и Господа!!! :( А Гледам футбол от близо 20 години...:(! Добре че са националните ни отбори по волейбол за мъже и жени и донякъде по баскетбол за мъже че да ни доставят поне малко национална гордост че сме Българи че тия направо казано СМЕШНИЦИ със националните фланелки направо ни "закопаха"... Дори смятам че вече "копаем" дъното и слизаме още по надолу...:( Определено трябва да играе здрава резачка за БГ футбола!!!