Балканската лига стартира още следващата есен

Такива са прогнозите на Джордже Стефанович от Цървена звезда
Обновена: 19 окт 2011 21:33 | 19 окт 2011 21:31,
16
Балканската лига стартира още следващата есен
Снимка: Reuters

Очакваният турнир между най-силните отбори на Балканския полуостров - Балканската лига, най-вероятно ще стартира още през есента на следващата година. Това съобщи генералният секретар на Цървена звезда - Джордже Стефанович.

Сръбският гранд е един от инициаторите на надпреварата, в която трябва да вземат участие ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив, румънските Стяуа, Рапид и Клуж, гръцките Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК, и турските Фенербахче, Галатасарай и Бешикташ.
От Партизан засега са резервирани относно евентуално участие.

"Позицията на Цървена звезда е, че този турнир не трябва да застрашава домашните първенства, тъй като в него ще играят отборите, които не се класират в евротурнирите. Искаме наши партньори в този проект да бъдат футболните съюзи на балканските страни, както и УЕФА", заяви Стефанович пред сръбския всекидневник "Курир".

Още новини за футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 12 години
A dali ste razreshi UEFA.Toq turnir ste konkurira turnirite na UEFA i ne mi se verva da razreshat da se provede
15
2
 
3
 
! Отговори
......! преди 12 години
Тази лига ми звучи като добра идея,но без анадолците.....!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да направят такъв турнир и за национални отбори. Поне бълг. нац. отбор да играе някъде, нищо че ще падаме с 5:0 всеки мач. Че като гледам в близките 150 г. няма да помиришем ни световно, ни европоейско.
13
1
 
1
 
! Отговори
БОТЕВ Е СИМВОЛ НА ПЛ преди 12 години
Глупости.Погледнете изброените отбори.Всички са постоянн участници в евротурнирите.Балканските неудачници ще са в балканската лига.Ще прибавим на някой отбор балкански ***.Това ще е шопинг турнир за две години максимум.Балканск купа имаше на същият принцип,но никой не се гордее с нея.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този турнир няма как да се осъществи! Представяте ли си как ще играят гърци срешу турци, сърби срещу хървати?! На всеки мач ще има ексцесии и сблъсъци по трибуните.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велико ще е ако това се реализира! Искам ЦСКА-Левски в директната елиминация
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде ги сложихте турците? На Балканите?... И какво ще си правим - махленска лига за тото залагания?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hubava novina
8
4
 
7
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Дано не участват български отбори,то не стига че се излагаме на всякаде ами сега и тука липсва,я само си представете ако се паднем с някой фиромски отбор,срамът ще бъде тотален !
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е много добра новина,дано наистина да се усъществи.
6
3
 
5
 
! Отговори
fdfsdfs преди 12 години
Тази лига трябва да се формира след като се зиграят плейофите и се види кои отбори ще играят в ЛЕ и ШЛ и кои не. Тези, които са отпаднали от двата турнира, може да формират балканската лига и тогава не би имало разконцентриране.
5
14
 
5
 
! Отговори
1.12/1 преди 12 години
Пълна пародия турските отбори са без конкуренция от гореизброените
4
1
 
4
 
! Отговори
от 2 до 3 преди 12 години
Хаха-може и да си прав че българските "грандове"няма да се класират за евротурнирите,но пък и грандовете от останалите страни...?Не ми се вярва...
3
4
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ами нормално - предполага се, че Литекс и Лудогорец няма да се интересуват от тази лига, защото ще са заети с други мачове.
2
1
 
12
 
! Отговори
ятьв преди 12 години
"в която трябва да вземат участие ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив, румънските Стяуа, Рапид и Клуж, гръцките Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК, и турските Фенербахче, Галатасарай и Бешикташ. " и"Позицията на Цървена звезда е, че този турнир не трябва да застрашава домашните първенства, тъй като в него ще играят отборите, които не се класират в евротурнирите."Аз ли нещо бъркам или е напшисано неразбрано?Как всички тези отбори ще играят и същевременно в турнира ще са некласирали се отбори...?
1
3
 
15
 
! Отговори
фергюсън преди 12 години
НАШИТЕ ОТ СЕГА НА ХВЪРЛЯТ ПЕШКИРА НА ТЕРЕНА!!! НИЕ ОСВЕН ПОСЛЕДНИ НА ТЕРЕНА ,НА ДРУГО МЯСТО ПЪРВИ ЩЕ СМЕ ПРИ ПАЙНЕРКИТЕ!!!