Цвети отпадна във втория кръг на Аustralian open

Българката бе надиграна с 2:0 сета от Галина Воскобоева
Обновена: 18 яну 2012 12:38 | 18 яну 2012 08:07, Красимир Ангелов
68
Цвети отпадна във втория кръг на Аustralian open
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След великолепната си победа над Саня Мирза на старта на кампанията си, преди минути в среща от втория кръг на надпреварата, българката отстъпи с 0:2 сета пред Галина Воскобоева (Каз), в отделните части 4:6, 4:6.

Срещата започна отлично за Цвети, която успя да пробие подаването на Воскобоева още в първия гейм, но веднага след това родената в Москва представителка на Казахстан върна брейка и заличи изоставането си.

В петия гейм обаче българката отново се представи брилянтно и стигна до пробив на нула, като този път тя не допусна грешката от началото на мача и затвърди преднината си за 4:2.

За съжаление оттук до края на сета инициативата премина изцяло на страната на рускинята, която след серия от четири поредни гейма в своя полза, не само че заличи изоставането си, но и успя да стигне до необходимото й 6:4.

Втората част започна равностойно, като двете тенисистки удържаха подаванията си до 3:2, когато Воскобоева стигна до пробив, който впоследствие затвърди за 5:2.

В този момент последва моментно пробуждане от страна на пловдивчанката, която след два отразени мачбола успя да удържи сервиса си, а след това дори да пробие на нула за 4:5.

Вместо да използва психологическото си предимство обаче в десетия гейм Цвети отново загуби подаването си, а с това и надеждите си за първи път да намери място в третия кръг на шампионата в Мелбърн.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НОРМАЛНО...
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
31Твоя идол Боко-тиквата пожела ДА СЕ МРАЗИМ и ние точно това правим.Мразя българите и българия!
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От коментиращите тук дали има някой, който е постигнал нейните резултати, за да има правото да я упреква или сте разбирачи, сраснали със стола за компютъра си ???
25
4
 
8
 
! Отговори
Даньо преди 12 години
вие сте някви луди комплексари,избивате си комплексите,че нищо не сте направили в живота!поне си гледайте там мизерното съществуване и не пишете глупости по медийте
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо фатално не се е случило-спорта е победи и загуби,но има нещо което дразни хората и за това са виновни журналистите а именно,че след всяка скромна победа на Пиронкова се появяват гръмки заглавия и едвали не я изкарват някакъв извънземен феномен.Това е само междинен успех а след това може да следва голямото поражение и точно заради това трябва да бъдете по-скромни в изявленията си.Пиронкова не е виновна-тя толкова си може а злобните коментари идват точно заради непремерените хвалби за нея
23
4
 
7
 
! Отговори
яна преди 12 години
ужас,защо сте такива?как може да се изказвате толкова грозно за българин?от къде тая всичката злоба,ходете да си я изливате другаде!
22
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Не мога да разбера хората които плюят срещу Цвети и Григор.Само факта че са победили Возняцки - тенесистка от най-голяма световна величина е достатъчен.Абе въобще какво ли пиша.....
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27През К...а ми е за българия и за такива *** като теб!
20
8
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Аман от хора дето нищо не могат освен да плюят.Тя Цвети не я мислете 47-*** в света е.Вие като станете 47-ми в света в нещо пак пишете.А Гришата хич не го мислете.Само вижте отзивите за него по света какви са.Вземете пример от българите по трибуните на Хопман Къп.Ето това са Българи!Как викаха за България.Тука дето плюят какво си мислят?Със злоба завист и лошотия нищо не се постига.Обичайте България!Вие сте Българи!
19
7
 
3
 
! Отговори
Вече е преди 12 години
1 : 0 (6:4) за Григор Димитров... Давай Гришо....
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Цвети Пиронкова отпадна "Това новина ли е??Другата "новина" ще е -Гришо загуби достойно..............и аре чао.
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Цвети! Мачкай!!!
16
7
 
4
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Тюх, язък! Нищо де - ще има и други турнири!
15
6
 
15
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Самото класиране в основната схема на турнир от големия шлем е голям успех.Желая ти здраве и да ни радваш с успехи в други турнири.
14
10
 
14
 
! Отговори
Дани преди 12 години
За нищо не става. Бива е само да дига краката.
13
6
 
8
 
! Отговори
до тенесиста 11 преди 12 години
Няма как най-добрата ни тенисистка в момента да е Елица Костова. Най-малкото защото двете се състезават в различни по класа турнири. Най-малко класацията на WTP го доказва. Ти като ТЕНЕСИСТ би трябвало да го знаеш. Може Цвети да не е в топ 10 или 20 или 30, но пак си остава най-добрата ни тенисистка.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА талантлива е за 58 в Световната ранклиста .....
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мачлета с бате Бойко става.....
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова си може, все пак никога няма да достигнат с Гришо , класатана Джокович , Иванович и Янкович.......сърбите са борбен народ , не случахно свалиха прехваленият Американски Стелт , а ние сме дупедавци , е как да има победи ?
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки да си гледа в празната паница! Тя си заработва честно поне. *** гладни!