Цвети отпадна във втория кръг на Аustralian open

Българката бе надиграна с 2:0 сета от Галина Воскобоева
Обновена: 18 яну 2012 12:38 | 18 яну 2012 08:07, Красимир Ангелов
68
Цвети отпадна във втория кръг на Аustralian open
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След великолепната си победа над Саня Мирза на старта на кампанията си, преди минути в среща от втория кръг на надпреварата, българката отстъпи с 0:2 сета пред Галина Воскобоева (Каз), в отделните части 4:6, 4:6.

Срещата започна отлично за Цвети, която успя да пробие подаването на Воскобоева още в първия гейм, но веднага след това родената в Москва представителка на Казахстан върна брейка и заличи изоставането си.

В петия гейм обаче българката отново се представи брилянтно и стигна до пробив на нула, като този път тя не допусна грешката от началото на мача и затвърди преднината си за 4:2.

За съжаление оттук до края на сета инициативата премина изцяло на страната на рускинята, която след серия от четири поредни гейма в своя полза, не само че заличи изоставането си, но и успя да стигне до необходимото й 6:4.

Втората част започна равностойно, като двете тенисистки удържаха подаванията си до 3:2, когато Воскобоева стигна до пробив, който впоследствие затвърди за 5:2.

В този момент последва моментно пробуждане от страна на пловдивчанката, която след два отразени мачбола успя да удържи сервиса си, а след това дори да пробие на нула за 4:5.

Вместо да използва психологическото си предимство обаче в десетия гейм Цвети отново загуби подаването си, а с това и надеждите си за първи път да намери място в третия кръг на шампионата в Мелбърн.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
16
 
14
 
! Отговори
тенесист преди 12 години
Ментето Пирожкова просто чака да дойде лятото и Уимбълдън , за да мине пак между капките и да заблуждава умело болните фанатици националисти, ч е етоп класа в тениса.Само, че мисля, че и там вече на третия път стомничката й ще се пръсне на парченца , а с нея и дълго надувания от медиите й балон на най- добра българска тенесистка.най- добрата ни тенесистка в момента се казва Елица Костова, Днес.бг.Първо се поинтересувайте колко финала е играла последните 2 години и колко Пиронкова.Смешни сте.
7
10
 
5
 
! Отговори
до шумен преди 12 години
сметай какъв убит *** трябва да си, ако не можеш да схванеш тънката разлика между григор димитров и цвети пиронкова. ако не друго, поне са от различен пол ... ако се позагледаш ...
6
12
 
16
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Само *** под мен. В момента, в който си вдигнете дупарите от масата с ракията, салатата и лаптопа и стигнете поне до четвъртфинал на "Уимбълдън", тогава се изказвайте. Или в сряда сутринта да не ви занимавам с мислене?
5
6
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
в учебника по география?
4
7
 
11
 
! Отговори
шумен преди 12 години
къде е аскьово?
3
15
 
14
 
! Отговори
експерт преди 12 години
много, много смешен Пирон! никакъв хъс, вяло, никаква идея, комичен форхенд тип "скуош", робска психика, егати недоразумението тенисово... това и е макс на нея, втори кръг на голям турнир, може би си мисли, че туй е Хопмън Къп...
2
17
 
18
 
! Отговори
чоко боков преди 12 години
тая е толкова заспала,че няма накъде повече,може ли 5 години да играеш само 1-2 кръг и да те бият като тревненски китеник и ти да продължаваш да тренираш с куците си роднини за да не дадеш някой лев за професионален треньор?*** и тракийското дебелокожо животно
1
18
 
18
 
! Отговори
EXPERT преди 12 години
Каква изненада! То това беше ясно, първият по-сериозен противник и тази е аут.По-добре да се снима гола за чалгa