Надал на финал! Спечели епичен сблъсък с Федерер

Той ще се изправи в мача за титлата срещу Джокович или Мъри
26 яну 2012 16:03, Красимир Ангелов
10
Надал на финал! Спечели епичен сблъсък с Федерер
Снимка: Reuters

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал е първият финалист в Откритото първенство на Австралия по тенис, след като спечели срещу своя най-голям опонент Роджър Федерер с 3:1 сета, в отделните части 6:7, 6:2, 7:6, 6:4.

Двубоят започна перфектно за швейцареца, който с лекота си осигури комфортна преднина от 3:0 и изглеждаше така сякаш изцяло контролира събитията на корта.

Постепенно обаче се видя, че Надал навлезе в ритъм, намери ударите си от основната линия и логично стигна до връщане на ранно допуснатия пробив, а в последствие и до тайбрек.

В него с ранно предимство отново се “снабди” Маестрото от Базел, като този път не допусна испанецът да заличи изоставането си и след 7:5 измъкна първата част и поведе в резултата.

Вторият сет също започна изключително позитивно за швейцареца, който записа пробив на нула, но отговорът на “Ел Торо” бе светкавичен и също толкова категоричен.

Оттук нататък инициативата изцяло премина на страната на световния №2, който набързо поведе с 5:2 и бе само на гейм от спечелването на сета, преди двубоят да бъде прекъснат заради празничната заря над Мелбърн по случай националния празник на Австралия.

След около 10-минутна пауза Федерер трябваше да сервира за оставане в сета, но очевидно не бе максимално концентриран, изигра един от най-слабите си сервис геймове и не само че загуби втората част, но даде преимущество на Надал да започне със свой сервис на старта на третия сет.

Надал се възползва от предоставената му възможност, с лекота спечели подаването си, а след две поредни двойни грешки Федерер се озова в крайно критична ситуация да отразява три последователни брекпойнта във втория гейм.

Този път Маестрото издържа на напрежението, успя да се измъкне, а в емблематичния седми гейм дори да стигне до пробив, който обаче отново бе върнат още в ответния гейм от испанеца.

Така за втори път се стигна до тайбрек, в който резултатът отново бе 7:5, но този път в полза на “Ел Торо”, което го приближи само на крачка от така ценния успех.

Четвъртата част предложи истинска битка, в която двамата велики майстори на аристократичната игра предложиха най-доброто от своя арсенал, а след извънземен минаващ удар от форхенд на Надал и непредизвикана грешка на Федерер испанецът проби в деветия гейм, след което с много усилия успешно сервира за крайния успех.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
46 преди 12 години
БИЙЙ КРАВАРЯ ПО РОГАТА БИЙЙ БИЙЙ БИЙЙ
8
4
 
4
 
! Отговори
кзф преди 12 години
Ревящата,муууучаща крава Пу*карер пак се депресира.чудя се колко ли зле тряа да си за да си фен на тоя депрецант
7
0
 
8
 
! Отговори
Фен преди 12 години
За каквъв зоб пишеш бе 3?Всички тренират в зала, всички пият позволени стимуланти, но просто физиката е различна.Вземи Давиденко , Федерер- сухи и слаби, ама и те яко блъскат в залата.Ами Даниела Хантухова - назначени куп инсруктори за по-яка физика ама тц не става. Джокович, Мъри, Рафа,Федерер са равностойни играчи.Рафа се бори повече, на Федер пък му липсваше отново психиката когато играе с Надал.Няма прогнози тук. Просто и четиримата са различни, но еднакво ВЕЛИКИ!!!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има има, според мен е въпрос на стимул. Все пак доста време спореха за N1
5
2
 
18
 
! Отговори
има нещо гнило преди 12 години
Всеки мач срещу Федерер тоя Надал става неузнаваем , имам чувството че прелиташе отвреме навреме. В другите му мачове не съм забелязал чак такава неуморност и бързина , особено през целия мач.Щото в началото Федерер беше повече от равностоен. Има ли допингконтрольори ????
4
14
 
23
 
! Отговори
Go преди 12 години
Ще яде плескавица на финала тоя амиго:) Давай Ноле!
3
10
 
10
 
! Отговори
шумен преди 12 години
къде е аскьово?
2
17
 
11
 
! Отговори
ооа преди 12 години
Зобът прави чудеса. Ама и Федко какъв валик шампион е, след като сдухва всеки път, когато се изправи срещу испанския блъскач...
1
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На "маестрото" му изнесоха урок!!!