Джуджето причини нова мъка на Левски

Литекс победи сините с 1:0, Черноморец забоде шест гола на Светкавица
Обновена: 29 мар 2012 20:49 | 29 мар 2012 20:47, Бойчо Попов
41
 Джуджето причини нова мъка на Левски
Момент от мача в Ловеч. Снимка: БТА

Първенецът на страната за последните две години Литекс удари вицешампиона Левски с 1:0 в мач от 21-вия кръг на "А" група, която се игра на градския стадион в Ловеч.

След половин час игра Христо Янев изпълни пряк свободен удар от близо 25 метра и халфът на домакините завъртя топката майсторски в горния десен ъгъл на Пламен Илиев, който я извади от мрежата си.

През второто полувреме гостите надиграха своя опонент, на два фрапантни пропуска на Христо Йовов лишиха "сините" от заслужено равенство.

След победата Литекс запази шансове за защита на титлата си, тъй като събра 44 точки на сметката си, доближавайки се само на една точка от четвъртия в таблицата Левски, който днес загуби една позиция в класирането на "А" група.

В друг мач от кръга Черноморец постигна убедителна победа с 6:0 над Светкавица в среща, която се игра на стадион "Лазур" в Бургас.

Като цяло домакините бяха по-добрият отбор в мача и напълно заслужено спечелиха трите точки. "Акулите" тотално надиграха своя опонент и го биха по всички параграфи.

Резултатът в срещата откри Асис в 32-ата минута от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Петър Трифонов.

Само четири минути по-късно Боли удвои преднината на домакините и на практика уби всякаква интрига в срещата.

Отново Боли бе точен в 53-ата минута за 3:0, след като отбеляза с глава след центриране на Уалембо.

В 60-ата минута резултатът стана 4:0 в полза на Черноморец. Шаешу получи пас в коридор и навлезе в наказателното поле, след което с удар от няколко метра реализира.

В 79-ата минута Асис бе изведен сам срещу Тодор Тодоров и направи преднината на домакините 5:0.

Крайното 6:0 в мача оформи Шаешу в 89-ата минута.

След този мач Черноморец е 2-и с 46 точки в актива си, докато Светкавица е 16-и с актив от 4 точки.

Още новини за българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Kanzas преди 12 години
До БГ Вярно си беше малък, но още в Казанлък като тренираше до 8ми клас му викахме така
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
муууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
37
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 12 години
до Адидаса Джуджето е прякор на Христо Янев още от юношеските години,когато той играеше в Берое Стара Загора (иначе е родом от Казанлък).Та всички тогава така му викахме,а и в тези години си беше слабичък и сравнително дребен,от там идва това прозвище.
36
0
 
11
 
! Отговори
Генерал Луков 2 преди 12 години
.... Всичко ще стане ясно много скоро! Само след няколко месеца през лятото!!! Когато водилите "такава колосална битка за евро квотите" наши отборчета пак ще отпадат комично след 2 или максимум 4 ЕВРО МАЧА.... Пак ще има оправдания от "ТИТАНИЧНИТЕ ПЕРНИШКИ УМОВЕ" от ЦСКА или бай ви *** Балкански от Левски със липсата на спортен шанс и късмет.... Пак ще има ИЗЛЪГАНИ ГОЛЕМИ НАДЕЖДИ... и пак ще се насочим ЕДИНСТВЕНО към родната смехотворна А група.... Какво да говорим повече?!? :( :( :(....
35
0
 
22
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ония ден като писах , че ФК "Батков" е в състояние за средата на таблициата и само купуването на съдии и мачове му докарава началото на таблицата - нацъкахте минусите - еми ето вече е под челната тройка... кво очаквате с разбито ръковдоство и липса на старши треньор...
34
6
 
0
 
! Отговори
до 27а - яка преди 12 години
абе много "голяма" победа. - селския футбол се развива с пълна сила.
33
0
 
7
 
! Отговори
Генерал Луков преди 12 години
Голяма интрига.... голямо нещо! :) :) :) Изключително "напечен" шампионат наблюдаваме.... 5 отбора със шансове за титлата отдавна не се е виждало по нашата географска ширина.:) :) :) Друг е въпроса Дами и Господа..Тази "ИНТРИГА" от какво е породена?!? Дали от еднаквата СЛАБОСТ НА ОТБОРИТЕ НИ или по вероятно от КОЕФИЦИЕНТИТЕ В НЯКОИ И ДРУГ АЗИАТСКИ БУКМЕЙКЪР,ПРАНЕ НА ПАРИ И ЛИЧНОСТНИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ КЛУБОВЕ?!?! Нашето първенство по скоро е като епизод от "КОМИЦИТЕ"!!..
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Облаче ли бялокъде си ми ти летяло?Батков надупенде си го видяло?При госин Чорни -лежи гол на шезлонгарезняка му ***,после бие гонга!Идва второ полувремеей Богу накъде?Който ни хванетой ни ***!Ей Богусрам голям е товакойто ни хванени сцепва ***!
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потвърждава се моята максима, че Левски е винаги слаб, когато играе (ЛЕВСКИ).
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз много се кефя на Черноморец и Лудогорец тая година . Дано и дуги отбори успеят да се включат в борбата за да е по-интересно защото така наречените грандове Левски и Цска вредят на българския футбол . За пример ще дам няколко неща.Черноморец в последните 5 кръга има 5 отменени гола 2 от които чисти и решаващи мачове.Те са отменени не за да навредят на Черноморец или да помогнат на Берое (примерно) а да бъдат спряни да не печат там горе на "грандовете" А ппомните ли мача ЦСКА-Лудогорец съдиите
29
1
 
21
 
! Отговори
Нещастник преди 12 години
Седнал Гонзо да говори "Надиграхме Литекс". Добре бе човек, като си казал "надиграхме го", защо загубихте мача? И не разбра ли,че треньорът освен бивш добър футболист трябва да има и ум в главата! А ти твоя ум май че си го загубил в Марица! Малко ли отлични футболисти не станаха добри треньори и се заеха с друга работа? Защо трябва и ти да ставаш нагледен пример на поговорката, че от всяко дърво *** не става! Вече разбрахме, че Мустака е направо ***!
28
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО СТАНА С ТРОЙЧОВАТА ДИРЕКТИВА ??? МАЙ КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА И ТО МНОГО ДОБРЕ ИЗИГРАНО И АРТИСТИЧНО.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми ся? Да не уволнят новоназначения треньор - професор Гонзо? Като изгонят и него и трябва да ходят да се молят на един друг полуграмотен разбирач на футбол - говорителя на "СИНЯ БЪЛГАРИА" - Наско Раев - Сираков
26
3
 
16
 
! Отговори
КЗЛ преди 12 години
И да не забравяме...КЗЛ! :)))
25
6
 
17
 
! Отговори
насакото яката преди 12 години
Всяка загуба на Левски или ЦСКА е победа на българския футбол!
24
2
 
1
 
! Отговори
Новина: преди 12 години
"Председателят на фенклуба на Пирин бе открит мъртъв41-годишният Димитър Сукалински - Банскалията е бил открит снощи мъртъв в апартамента си в ж.к. "Еленово" в БлагоевградСукалински е открит мъртъв в коридора като цялата му глава е била окървавена, а коридора и стените окъпани в кървави следи ...Към 21.30 часа благоевградчанинът се е обадил на майка си с думите: "Убиха ме ! Убиха ме !"Пристигналият лекар на ССМТ Благоевград само е констатирал смъртта на мъжаОчаква се оглед на апартамента"
23
11
 
15
 
! Отговори
man преди 12 години
брей, тук много чорбари, много чудо. Пожелавам Ви, да сте първи и да ни отсрамите в Европа, защото там е мерилото за добър футбол. А дано, ама на дали.
22
25
 
22
 
! Отговори
vv преди 12 години
велика публика и отчайващо слаб отбор,това е Левски в момента,много жалко за най-обичаният отбор в България
21
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи не коментира и собствения си отбор. А В.Стефанов има друг добър цитат: "Бий чорбата по главата, бий,бий бий."
20
4
 
9
 
! Отговори
xXx преди 12 години
"Отбори извън тройката не коментирам!" (край на цитата: В. Стефанов)