Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя

Загубата от Германия с 3:1 гейма доведе до рокада в тима
Обновена: 14 май 2012 07:19 | 13 май 2012 20:52,
153
Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя
Радостин Стойчев Снимка: БТА

Радостин Стойчев вече не е национален селекционер на волейболния отбор на България, след като бе уволнен от поста си. 

Това стана заради провала на страната ни на олимпийските квалификации. "Лъвовете" отпаднаха на 1/2-финалите, след като загубиха от Германия.
 
Членовете на УС на волейбола се събраха днес и решиха, че специалистът повече няма да води страната.
 
Негов заместник ще бъде Силвано Пранди, който вече има един престой начело на България.
 
„Бих искал да ви информирам, че снощи до късно през нощта Управителният съвет реши категорично да се освободи Радостин Стойчев. Видях се с министър Нейков. Мерките, които предприемаме, са в интерес на нашия волейбол", обяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров на пресконференция в „Арена Армеец”.
 
"Участието на този отбор на Олимпийските игри стои като задача пред нас и министерството. Това се превърна в национална кауза. По начина, по който вървим към спечелването на квота, не бихме могли така да продължим и да постигнем един добър резултат. Нищо лично няма към Радостин", добави той.
 
Причината за уволнението на Стойчев е повече от ясна - провала на България на олимпийските квалификации.
 
„Силвано Пранди познава много добре отбора и се връща да го води. Надяваме се да спечелим следващата квалификация. Смяната е продиктувана от това, че имаме само още един шанс да се класираме на Олимпиадата. Ние направихме всичко като федерация да има максимално публика, да сме домакини, играчите да имат комфорт”, каза пък Любо Ганев, който първи намекна, че специалистът вероятно ще бъде уволнен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
4
 
! Отговори
ада преди 11 години
Пенчев играеше на мястото на Алексиев от самото начало.. Скримов влезна на мястото на Казийски не си търси оправдания да плюеш по Пенчев.. иначе защо Казийски беше изваден докато водехме с ТРИ (18:15) точки е загадка за мен
63
3
 
7
 
! Отговори
Марти до 74 преди 11 години
Пранди спечели бронзови медали на Европейското и 7 място на световното.Преди него Матрин Стоев ни направи 5 на Олимпиадата и 3 на световното.Още информация искаш ли?Радостин е голям специалист,но за клубен отбор.В клубните и националните отбори се работи по съвсем различен начин.Мога да ти дам една камара примери във различните спортове в които страхотни клубни отбори се провалят с националните отбори и обратното,неуспели клубни треньори ,правят чудеса с националния.друг е въпроса че *** от федерацията си преследват свои цели и заблуждават хората че имае страхотен отбор.Както вече казах имаме един Матей Казийски,който е на топ ниво и останалото е пълнеж на средно ниво,което е напълно недостатъчно за големи успехи.
62
2
 
7
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Защото колкото и да го плюят - този човек ни върна в световната лига и големия волейбол. Че се връткат далаверки - ясно е, бай *** сме - за какво да ставаме началници ако няма да правим далавери... Данчо ИнжИнерина се е добутал до постове и във CEV и FIVB по подобие на Боби Мухайлов във футбола... и какъвто е *** като нищо ще работи против нашия отбор ако го отсвирят от федерацията.
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой,който разбира да ми обясни,защо Стойчев след като водехме с шест точки и отбора беше набрал инерция и ритъм изкара Казийски и вкара тази флегма Пенчев,заради когото загубихме гейма и мача,върна Казийски когато германците бяха изравнили и водеха с пет точки,кажете ми кой нормален тренер прави смени когато ти върви играта,това му изяде главата ,защото се заинати и държеше в играта това *** Пенчев,Всички му казвали да върне Казийски а той им викал,когато аз преценя тогава кой е тук треньор!
60
2
 
3
 
! Отговори
до марто преди 11 години
абе марто а другите треньори какво постигнаха пранди на кое място ни остави последния път като водеше отбора а
59
2
 
11
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Ако Казийски се оттегли сме свършени. Аз обаче съм отвратем как толкова години никой от волейбола не се изправи срещу тази престъпна шайка на Лазаров?! Този индивид толкова години вече дерибейства с хората си. Все отбрани некадърници. Защо сега националите заедно не застанат срещу него? Много бързо могат да се оправят нещата, ако са единни. Хората са с тях. Искат се обаче топки. Българите само търпим и те си ни мачкат както си искат.
58
1
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 11 години
Мисля си, че състезателите не са се чувствали спокойни, предусещайки какво ще се случи, а не че са "бойкотирали" треньора си.
57
8
 
10
 
! Отговори
Марти преди 11 години
А сега оставете малко политическите си пристрастия и помислете какво постигна Радостин Стойчев с националния отбор на България?Общо взето едно голямо нищо.Не знам как дали снощната загуба е истинската причина за уволнението на Стойчев,но знам едно,снощи Радостин направи груби тактически грешки и от това доведе до загубата на мача.знам и друго,единствения враг на Стойчев е самия стойчев.Толкова много си е повярвал,че не иска да слуша никой друг.Затова тази година загуби и титлата в Италия и се провали в националния отбор.ако щеште ми сложете 1000 минуса,но това е истината.А иначе за Бойко сте прави,толкова много са се объркали,че вярват че този отбор може да стане олимпийски шампион,което няма как да се случи.просто имаме отбор от средно световно ниво,което е недостатъчно даже за медал на олимпиада.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така го уволняват СЛЕД мача, а Пранди СЛУЧАЙНО присъства в залата...Явно освобождаването на Стойчев е било планирано отдавна - търсел се е просто повод . И мислите ли, че това не е било известно на отбора ? --------------------Ти мислиш ли че има спортист които не иска да отиде на олимпиада? Ако искаха да "***" Радо - щяха да се лигавят в Световната Лига!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така го уволняват СЛЕД мача, а Пранди СЛУЧАЙНО присъства в залата...Явно освобождаването на Стойчев е било планирано отдавна - търсел се е просто повод . И мислите ли, че това не е било известно на отбора ?
54
2
 
14
 
! Отговори
тт преди 11 години
авееее вие луди ли сте ,човека е доказан специалист,на негово място ще дойде някакъв наемник и все едно с неговото назначаване ще се застраховате от бъдещи поражения,ебасси тъпите *** ,дано матей се откаже и тогава ще се питате кой ви е *** в гащите!
53
2
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
Супер известният инженер Данчо Лазаров и газовият гигант Любо Ганев взимат частни уроци от БФС-то май.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей сега и матей като се откаже, единственото свястно нещо в тази насрана ''държава''- волейбола ще падне до нивото на ритнитопковците...
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не смятам, че "овците са ни калпави". Играха добре, просто в спорта се случва да спечелиш и да загубиш. Във всеки случай, този мач определено не бе причината Стойчев да бъде уволнен. В интервю самият Ганев казва, че така и така никога не го е харесвал. Цялата тази история е бегло свързана със самият волейбол.
50
5
 
14
 
! Отговори
Историк преди 11 години
Ехххх стана тя.На калпави овце пъдаря им бил виновен.А когато побеждаваше защо нищо не казвахте бе ***?
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позор за българския волейбол! Трябва да се направи нова среща, на която да се реши, че освобождаването на Стойчев е грешка и той да бъде помолен да се върне. ... Макар че след цирка днес, той едва ли би се съгласил. И все пак надеждата умира последна! Дано се събудят хората от федерацията!
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрата Борисов прецака и волейбола.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия Италия 2:2 ! Много е слаб немския отбор,нали?
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът на Република България Бойко Борисов взема окончателното решение дали Радостин Стойчев ще остане начело на националния отбор по волейбол мъже. По информация на Гонг, от няколко независими източника, научихме, че не някой друг, а министър-председателят ще има окончателната дума дали волейболистите ни ще имат нов селекционер в лицето на Силвано Пранди, или наставникът на Тренто ще запази поста си.След злополучната загуба снощи, премиерът слезе на терена и разговаря с натавника на *** Радо Стойчев, както и с Владо Николов.Решението ще бъде политическо и заради многото средства, които държавата отделя за ***.
45
4
 
6
 
! Отговори
маса с колелца преди 11 години
напълно съм съгласна с коментара на 'волейболиста'. радо стойчев не показва резултати като треньор на Българския национален отбор по волейбол и не може да използва рационално играчите. цецо соколов наистина има потенциал и се доказа многократно по време на световната лига. вместо това нашия треньор толерира в игра този пенчев...Не само Казийски беше аут в решаващия гейм, Андрей Жеков също. много ме е яд защото можем да ги биеме всичките наред...

Спонсорирани публикации