Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа

Сините спечелиха Шампионската Лига след дузпи срещу Байерн
Обновена: 20 май 2012 12:22 | 20 май 2012 01:04,
172
Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа
Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
21
 
27
 
! Отговори
A преди 11 години
Бяха на ниво Левски/ЦСКА или нещо подобно... много жалки. Винаги са били супер смешни тея англичанчета. Байерн е истинският победител
10
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не заслужават тази купа, ако сме реалисти, Байерн играха супер момчетата, и на финал и до финал. Но какво да се прави :) това е футбол, едни губят други се радват, и обратно. Успех
9
5
 
9
 
! Отговори
до2 преди 11 години
Боли ли ? боли ли земеделец :)))))) ходи си пи валериана :))
8
19
 
25
 
! Отговори
Лудогорец шампион! преди 11 години
*** за ЦеСека!
7
11
 
19
 
! Отговори
do2 преди 11 години
Поздрави на Гомез и Робен , дължим им купата :)))))))))))))))) , че какво по лесно от отбор който цял мач се брани бе ? Нали сте домакини ,айде у лево :)) Стенд ъп фор де чампионс !
6
5
 
47
 
! Отговори
съра преди 11 години
Челси и Сити вдигат купи , дъртия нахалник вдига кръвно.
5
4
 
30
 
! Отговори
болярин преди 11 години
Само Етър, оле!
4
16
 
7
 
! Отговори
AtilaXLS преди 11 години
Nai-silniya otbor v EVROPA - vsi4ki da mul4ite i dogodina po tova vreme pak 6te govorite!
3
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им е честито!Глори МАН Юнайтед!
2
41
 
42
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Питам се как са стигнали Челси до финала с тая игра?Швабите си заслужаваха да победят.Кофти игра от страна на Челси. Цял мач се бяха затворили в тяхното поле и накрая изравниха от корнер. Немците си скъсаха *** да тичат, пък то какво стана....Жалко подобие на футбол спечели Шампионската лига тая година.
1
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честита победа! Невероятен ЧЕХ