Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер

Нощувките в Белград вече са над 1000 лева
17 май 2024 19:40, Нели Христова
99
Сърби измамиха десетки българи: Отменят резервации преди концерта на Рамщайн, искат по $600 на вечер
Снимка: БГНЕС

Сърби въртят далавера покрай концерта на германската метъл група "Рамщайн", а сред пострадалите има и много българи. Дни преди двата концерта на Тил Линдеман и компания столицата Белград, нашенци масово се оплакват онлайн, че резервациите им са били отменени. А след това са им искали колосални цени, за да има къде да спят.

Схемата е следната - дори и да си резервирал място за нощувка с пускането на билетите за концерта, не е гарантирано, че ще има къде да спиш. Тъй като ако отменят резервацията без причина, подлежат на санкции, търговците в Booking изпращат съобщение на потребителите, което гласи, че е имало дублиране на резервация. Те молят хората да отменят резервациите си сами, като по този начин няма да бъдат санкционирани от платформата.

А в момента нощувките в Белград вървят от 1000 лева на вечер за въпросните дати.

Един от пострадалите, с които Dnes.bg разговаря, казва, че също е получил съобщение с молба да си отмени резервацията. Той обаче отказал и попитал дали може да доплати нещо, за да я запази. Като всеки нормален човек, в главата му била мисълта, че това ще му струва 100, максимум 200 лева отгоре. Но не. Търговецът поискал $600. А след като резервиралият отказал да я отмени, наемодателят сам я анулирал.

Има десетки подобни оплаквания в мрежата. А под тях е пълно с коментари на хора, които се жалват от същата схема. А тя се прилага не самов Booking, но и в Airbnb.

"Здравейте група, прибягвам до отчаяни методи, затова се обръщам и към вас. С още 6 девойки пътуваме за концерта на Рамщайн в Белград на 24.05. В последния момент резервацията ни в Airbnb беше отменена от хоста с абсурдно обяснение, отдавна всичко в Белград е резервирано.Оказа се масова практика за печелене на повече пари. Останали са само стаи на скандални цени (говоря за порядъка между 7000 и 22 000лв!!). Ако имате контакт, на човек, който отдава апартамент под наем, хостел или нещо, което не е обявено в Booking, Airbnb или другите популярни платформи, сме отворени за предложения. Положението е възмутително, но ще помоля да се въздържим от излишни коментари, които няма да са от помощ!", пише един потребител в група във Facebook.

А един от отговорите гласи:

"На мен пък при платена и потвърдена резервация ми поискаха доплащане, защото си били калкулирали цената. Посъветваха ме да пиша на booking, за да ми покрият евентуално разликата, ако няма регламентирана опция за такова повишаване."

Този потребител споделя, че са му поисали 30% върху цената, която вече е платил.

Други потребители споделят, че подобна практика има не само в Сърбия. Такъв номер е скроен на нашенци преди конецерт на Металика в Копенхаген. Други пък казват, че и у нас има подобна схема точно преди Hill of Rock, като и в Пловдив масово се отменят резервации.

Много от ощетените са категорични - ще спят на палатки, в паркове и градинки, но на сърбите "повече няма да им стъпят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
9
 
1
 
! Отговори
Зоолог преди 1 седмица
Другарят Рамщайн трябва да го разхождат и показват в клетка - ръмжи повече от нубийски лъв и плаши децата. В нашата зоологическа градина има един лъв , но той и звук не издава. Няма да е лошо Рамщайн да се цани за озвучаване на лъва когато има посещение в зоото.
79
0
 
10
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 седмици
Номера от селски вечеринки
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сбрете са алчно и грешно племе което тепърва ще бъде наказвано за делата си последните 600 години. Не знам колко заблуден тр да си да отидеш на туризъм у сбрия :))
77
0
 
7
 
! Отговори
,Lucky KIM преди 2 седмици
Същата схема тече от около 2 г. и за фестивала в Бургас в началото на август!Направих резервацията в Booking още предишната година за цял апартамент и първата седмица на май ми ги откзваха с обяснение,че излизали от бизнеса,развеждали се и т.н.!После излезат на други места,като предложение на 2-3 пъти по-висока цена!
76
0
 
13
 
! Отговори
Хост преди 2 седмици
При дублиране на стая в букинг трябва да осигуриш на госта стая на същите условия както резервираната. Не може да отмениш резервацията просто така.
75
2
 
5
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 седмици
МРЪС....НИЦИ ДЕПУТАТИ ПРЕЗИДЕНТ КМЕТОВЕ ВСИЧКИ СА В СХЕМАТА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИЯ МОЩЕННИЦИ
74
2
 
2
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 седмици
*** ДЕПУТАТИ ПРЕЗИДЕНТ КМЕТОВЕ ВСИЧКИ СА В СХЕМАТА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИЯ МОЩЕННИЦИ
73
15
 
6
 
! Отговори
Първо преди 2 седмици
не разбрах защо трябва да ходиш в Белград за концерт на Рамщайн. После не схванах защо пък трябва да спиш там, то до Варна пътя е повече. Последно се озадачих за какъв изобщо е тази статия - новини ли няма вече!?!
72
5
 
1
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Аиде стига се оплаквайте ,че Гърците изпищяха от нас ,че сме лъгали с коли втора употреба.
71
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слушай си ги на HD Sound с готини слушалки у къщи, безплатно и с изпотена биричка, бе!
70
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ходете още по сатанински концерти, малко ви е дрането.
69
0
 
10
 
! Отговори
Etien преди 2 седмици
Те само сърбите да бяха. Направих турне из Европа на разходка.. всички обичат дране на котета под наем. Билет за концерта имам.
68
2
 
1
 
! Отговори
хипитата бяха прави преди 2 седмици
паралелна анархонационалистическа цивилизация ;;; peace peace peace
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И ние изгоряхме, въпреки платената резервация от преди месеци.... Мишкатсйо поведение!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това може да се случи само с еърбнб, при букинг няма такъв филм. Съвсем спокойно може да им откажеш молбата за анулация. Ако се запънат букинг са длъжни да намерят алтернатива без доплащане.
65
0
 
19
 
! Отговори
Цецо Елвиса преди 2 седмици
Букинг трябва да покрият загубите на клиентите в такъв случай и после да си ги търсят от некоректните собственици, които са пуснали обявите.
64
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ходиш на метъл концерт си е диагноза. Както е да плащаш или доплащаш по една заплата за 1 нощувка в српски кооп торр. В ютюб ги има и песните и концертите и при това с по-близка гледка от на концерт. Подобни сбирщини от миниумници трябва извънземните да дойдат и да ги изпарят по едни 10 000 души наведнъж да заселят някоя далечна планета на мууните с тях
63
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За последните 13 години: 406 жени са убити в Сърбия при домашно насилие
62
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЕДНО ВРЕМЕ КОГА ДЕДОВЦИТЕ НА РАМЩАЙН БЯХА В СЪРБИЯ, СЪРБИТЕ НЕ ИМ СЕ РАДВАХА ТОЛКОВА
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ако бяхте отишли на Цеца нямаше да ви цакат сърболята!