Гриша Ганчев заряза Литекс

Занапред отборът ще разчита на юноши, ще е без пари и без амбиции
Обновена: 23 май 2012 19:16 | 23 май 2012 19:14,
131
Гриша Ганчев заряза Литекс
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Бизнесменът Гриша Ганчев се отказва от „Литекс“ и вече няма да дава големи финансови средства за клуба, обяви финансовият директор на оранжевите Величко Дихонов.

В следващото първенство в А група отборът ще участва предимно с юноши и млади футболисти, опитните играчи по всяка вероятност ще напуснат тима.

„Ще се превърнем в отбор със затихващи функции“, посочи Дихонов. „Гриша Ганчев не напуска Ловеч, но намалява бюджета и инвестициите в клуба“, допълни той.

Причина за решението на Ганчев са събитията, случили се около "Литекс Комерс" през последните седмици. Припомняме, че трима от изпълнителните директори на "Литекс комерс" бяха арестувани по обвинение в ДДС измами при търговия със захар. Сред тях е и синът на Ганчев – Данаил. Самият Гриша Ганчев също беше разпитан в ГДБОП.

Още по темата
"Литекс постепенно слиза от голямата сцена и ще видим дали можем да продължим само с млади футболисти. От тези истории, които се случиха около фирмата напоследък, собственикът е разочарован и постепенно ще слизаме към по-ниско ниво“, обясни Дихонов.

За момента той не коментира дали Христо Стоичков ще остане треньор на отбора. Това ще стане ясно утре, 24 май.

„Тепърва ще преценяваме какво ще се прави с целия клуб. Ще изчистим всички задължения към играчите най-напред“, увери финансовият директор.

Все още не е ясно какво ще се случи с градския стадион в Ловеч, където Ганчев вложи милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЛитексГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
5
 
! Отговори
XARY преди 12 години
105 PARVO NE OBIJDAI I VTORO NE VIJDA6 LI 4E VSI4KO E REJISIRANO DA NE ODOBRQVAME TOVA 6TE PODKREPIM ,NO DA UDARQT VSI4I PRESTAPNI MREJI NE ZA EDNI DA IMA 4ADAR OT VLASTTA ZA6TOTO KOGAT MAFIQTA SEE SRATSNALA S VLASTTA TAKIVA EDINI4NI POKAZNI AKCII SA SAMOO PIAR ZA UPRAVLQVA6TITE QSNO LI TIE
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ок,*** съм,ама не ми се прави на светец!Написах го какъвто и да е повечето ще сте същите като него включително и ти!Имате ли възможност да краднете ще го направите!Само,че Гришата оставя нещо построено и направено,докато има други 'олигарси',които всеки ден ги гледаме по медийте,бият се в гърдите,че са открили топлата вода,а не дават и една стотинка за обикновения човек!Такива само взимат!Така,че като ме наричаш *** мисли малко дали ти не си *** и какво си дал на обществото!
90
4
 
3
 
! Отговори
medo преди 12 години
Sega kato zakriqt detskite i uino6eskite 6koli v Love4 i zagine bade6teto na futbola koe 6te mue xubavoto Boiko ili Perukata 6te finansirat novi 6koli za decata
89
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А вие защо не питате някой от работниците му какъв работодател е Гриша Ганчев!?Голяма част от тях ще ви отговорят,че винаги е бил точен и коректен към тях и това е истината!И вие да сте на негово място и да имате възможностите му ще въртите далавери!Само не се правете на моралисти и честни!Човекът винаги е бил точен до стотинка с хората,които работят за него!Причината да го подхванат е единствено,че е пълнил друга партийна каса,а не на новата власт!В тази държава само свестните оплюват!
88
0
 
3
 
! Отговори
Djimi преди 12 години
MNOGO PRESTAPNICI SA SE RAZKAQLI I SA PRAVILI PREZ VEKOVETE ZA DOBRO S TIQ PARI Q 4ERKVA Q MOST A DRUGI NE6TA TOVA MISLQ NEE LO6O
87
3
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО СЕ РАДВАТ преди 12 години
ЗАЩО СЕ РАДВАТ ГОВЕДАТА И ЛУДОГОРЕЦ - ГРИШАТА СИ ОТИВА, ДОМУСА И ТОНЕВ ИДВАТ/ДОКАТО НЯКОЙ ПО-ПРИБЛИЖЕН НА БОКО НЕ ХАРЕСА БИСНЕСА ИМ/,ЦАРЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ ЦАРЯ, НО ФУТБОЛЪТ НИ ЗАТЪВА. ЩО ЗА ОБЩЕСТВО СМЕ, ЩОМ КОРУПЦИЯТА НА НЯКОЙ ОЛИГАРХ СТАВА ВИДНА И НИ ЗАБОЛИ, КОГАТО ВЛЕЗЕ ВЪВ ФУТБОЛА, ТА НАЛИ ДОСЕГА И В МОМЕНТА ТОЙ ПРАВИ В БИЗНЕСА СЪЩОТО КАТО ВЪВ ФУТБОЛА, А И ИМА МНОГО "БИЗНЕСМЕНИ" КАТО НЕГО, ЧИИТО ДАЛАВЕРИ НЕ НИ ВЪЛНУВАТ, ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ Е РЕШИЛ ДА СИ НАЧЕШЕ КРАСТАТА И ДА СИ КУПИ 4-5 ТИТЛИ
86
0
 
2
 
! Отговори
Djimi преди 12 години
IMA I DRUGA STRANA OTKAKTO SA6TESTVUVAT PARI IMA 4ISTI I MRASNI PRESTAPNI PARI BORBATA SRE6TU MRASNITE PARI E MNOGO TRUDNA PO4TI NEVAZMOJNA V TOQ SVQT NO MISLQ 4E NIKAK NEE LO6O KOGATO TIQ PARI SE IZPOLZVAT ZA DOBRO DELO SPORT ILI KAKVOTO IDAE LEGALNI ZAVODI STROEJI KOEE LO6OTO I TAI INA4E NE MOGAT DA BADAT VZETI MRASNITE PARI CQL SVQT GI PERE AKO SE DADAT NA POLZU RODU KOEE LO6OTO
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странни хора има! По света ако не плащат данъци в г. размери в кауша се намират. Съжалявате човек, който не плаща данъци. Жалко за останалите 99% бизнесмени, че още не са закачени, но и на тях ще им дойде времето.От данъците се храни държавата, плаща се за лечение, за наука, за образование.
84
8
 
15
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 12 години
Стига вече с тази българска завист!Помислете кой друг български бизнесмен е спонсорирал футбола,борбата и други спортове с такива крупни средства-Черепа ли,Гергов ли,Цветелина ли, или някой друг новоизлюпил се милионер?!Гришата "настъпи" конкурентни зайкоджийски фирми,без да се сети,че те са се "застраховали",като са спонсорирали не спорта,а....Жалко за "Литекс",жалко за борбата,жалко и за завода за електромобили,чието развитие ще продължи в някоя съседна даржава!
83
7
 
17
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Гришата си взе Стоичков за треньор, защото е приятел на Тиквата и си мислеше, че заради това ще може да си върти далавери без да е обезпокояван от властта.
82
2
 
9
 
! Отговори
цве преди 12 години
А на този Дихонов още ли не му е подпарило под краката ,или може би той не знае нищо за произхода на парите ,които управлява ,да стяга куфара ,че много го забавиха.
81
4
 
19
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Човеко разбери че именно с неплащането на данъци е поддържан такъв скъп отбор,и заради това ощетени сме ти и аз ,защото ако такива граждани като Гриша Ганчев и сие си плащат съвестно данъците няма да сме на тоя хал!!!!!!
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от където дошло, там отишло. Изкуствено създаден шампион, с много пари и никаква история. Литекс стигна до своя логичен завършек.
79
24
 
22
 
! Отговори
wilchelm monke преди 12 години
За сетен път се убеждавам, че българите сме най-долното бяло племе на земята!!! не съм адвокат на Фриша Ганчев, обаче това е един от малкото бизнесмени, правещи нещо реално! Тиквата и милиционерската му свита искат и Ганчев да съсипят! Най-вероятно и завод за автомобили няма да имаме! И защо? Заради някаква далавера, в която милицията досега не е лапала!!!Обаче повечето "форумци" тук се кефят!!! *** тъпанарите сте! Затова сме на този хал и по-зле ще става! ***!!!!
78
1
 
3
 
! Отговори
Тато преди 12 години
НЕМА ЛАБАВО..О!
77
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не вземе да се окаже утре, че закрива и завода за автомобили, а вдругиден и Ловеч - и без това 2/3 от града е негов
76
30
 
26
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Бойко и компания сучат от бизнеса в България. При Ганчев удариха на камък, защото Ганчев не понася ***. Ганчев е готов да дава и подкрепя свестни хора с добри идеи, работещи за тях, но никога не е хранил търтеи. България няма да се оправи никога с индивиди, като Бойко, който в момента налага тоталитарен модел на управление. В момента Борисов се изживява, като собственик на държавата и всеки му е длъжник.
75
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А със завода какво ще става и той една пералня ... дето австрийският посланник питаше дали на добре облечените български бизнесмени дето строят заводи им се търси сметка откъде имат капитали за такива огромни инвестиции. Нищо никой не споменава за схемите със завода, явно журналята не смеят докато Тиквата не разреши. Може би ще го оставят да си действа като пералня, но със други собственици със звучни трибуквени имена.
74
3
 
42
 
! Отговори
Jorjo преди 12 години
Жалко за спорта. Парите на Абрамович да не би да са от Чушки ?
73
0
 
16
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
ДАЛИ СКОРО НЯМА ДА ДОЛЕТИ И НЕЗНАЕН КЪРШУМ ОТНЯКЪДЕ, КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ???........