Германците разрушиха гръцката крепост

Германия пропусна дузина положения, но след 4:2 стигна убедително полуфинала
Обновена: 22 юни 2012 23:48 | 22 юни 2012 23:38,
507
Германците разрушиха гръцката крепост
Футболистите на Германия поздравяват Кедира за гола му срещу Гърция. Снимка: Reuters

Германия победи Гърция с 4:2 и се класира на полуфинала на Европейското първенство. Това бе най-малкото изражение на тоталната германска доминация в този мач, но и така се стигна до най-голямата победа на тази страна в европейските първенства.

Германия на практика игра домакински мач – почти целия стадион в някогашния германски град Данциг, днес в Полша под името Гданск, беше пълен с привърженици на тима на Льов.

През първото полувреме германците разбиха тотално противника, отправиха 12 удара, направиха куп пропуски. Все пак към края на полувремето Филип Лам откри с удар от дистанция.

В началото на второто полувреме обаче Гърция изравни с първото си положение в мача, когато Самарас засече отблизо ниско центриране.

След това обаче Германия бе неудържима. Кедира вкара зрелищен гол от воле, а  малко след него Мирослав Клозе сложи точка на спора с трето попадение. Четвърт час преди края Марко Ройс вкара нов хубав гол. В самия край на мача Гърция направи загубата си малко по-почетна след попадение от дузпа.

Това бе 15-ата поредна победа на Бундестима в официален мач – абсолютен световен рекорд.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
4
 
! Отговори
Швабина преди 11 години
браво на германците прегазиха гърците още в началото
277
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Най -готините коли,/АМЕРИКА/ най-готините жени,/ФИЛИПИНИ/ най-готината бира,/ХОЛАНДА/ най-готиния футбол/АНГЛИЯ...БРАЗИЛИЯ/!
276
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НАПУЛНИЯ ЖЕРМАНИ С МИЯЧИ НА ЧИНИИ...ДОЛНА ***...НЕГРАМОТНА ДИВА ***...!
275
0
 
4
 
! Отговори
Mag.iur. преди 11 години
Има едно нещо, което живеещите в немскоговоряща страна научават рано или късно, и то е - никога не говори за възнаграждението си и уважавай всяка работа. Защото срамна такава няма.
274
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Алест!....ЛЕЛЕ ***...АЛЕС БЕ ***...БАСИ КЕФА ДА ОБИЖДАШ БЕЗПРОСВЕТНИТЕ ***...ОФЦЕ ...ДОБИТАК...ХИХА...!
273
2
 
2
 
! Отговори
гурбетчия до 386 преди 11 години
И аз си позволявам лукса да отклонявам предложения за работа ,чието възнаграждение не ми харесва ! Скоро бях отхвърлил 4 предложения с възнаграждения от 2000 до 2500 евро ! Затова сега ме пратиха на курс ,като предвалително сключих договор с работодателя,който финансира курса ,за минимум 5 години работа и 3500 евро месечна нетна заплата ! А ти за да си добре там или трябва да си собственик на фирма или да си професор !А аз съм супер тук дори и без да съм професор или бизнесмен !
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
389, с мъжки *** (футболисти) не се занимавам.. дреме ми за немския отбор, а и за който и да е... футбол имаше преди 20-30 години, сега има уредени мачове, за да върви черното тото и прането на пари...
271
0
 
0
 
! Отговори
левчев преди 11 години
ДО 375, Прав си, Трябва да си много ***, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
388, запомни нещо. Немският отбор никога не е мъртъв. Който си го помисли и за миг, сам пада покосен.
269
0
 
0
 
! Отговори
ДА бе 383 преди 11 години
онзи, дето си блъска челото в съблекалнята преди всеки мач, е от най-немците, кръвта му по-чиста арийската...
268
0
 
1
 
! Отговори
ПУСТИНЯК преди 11 години
ШВАБИТЕ ГИ УБИА НА МАНТАААААА
267
0
 
0
 
! Отговори
до 384 преди 11 години
не, ти си ниско платен за чужбинския стандарт и затуй те търпят. а там у родината си ще пукнеш от глад. а пък аз мога да си позволя лукса да отклонявам предложения за работа в чужбина, защото тук ми е добре.
266
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маншафта продължава да гази. 4/4, не пуснаха Дания да се класира като евентуален по-лек съперник, за тях няма значение срещу кого излизат. Просто излизат и мачкат. Както казваше един английски велик футболист: Футболът е игра, в която играят 22-а, и накрая печелят немците.
265
2
 
4
 
! Отговори
гурбетчия до 381 преди 11 години
Аз пък съм от кадърните ,на които им ценят труда дори и в чужбина ! Значи и двамата сме кадърни ,ти си кадърен там у родината си ,аз дори и в чужбина !
264
1
 
4
 
! Отговори
до 378 преди 11 години
За Германия играят само немци. Просто манталитетът е такъв, че сложат ли немската фланелка и кръвтта им закипява, придобиват го, борят се до край. Един Кедира се жертва и скача срещу топка, движещата се с огромна скорост, за да попречи да достигне до врата. После лежи няколко минути, но е спасил Германия. Това е Германия.
263
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи някой забеляза ли при хвърлянето на монетата от 1 евро, как капитанът на гърците скочи във въздуха, хвана я и я прибра в джоба? Като даде възможност на немците да избират врата и да започнат с топката?!
262
4
 
2
 
! Отговори
До 379 преди 11 години
Аз съм от кадърните, които си изкарват хляба в собствената държава и не ми се налага да ходя на гурбет, да работя по 14-15 часа, за да си плащам заема. И обичам често да прескачам в съседна Гърция на почивка, а не да ходя в стерилната Германия.А ти какъв си по народност, питам?
261
3
 
1
 
! Отговори
гурбетчия до 376 преди 11 години
С въпросът си към мен ,ти ми даде почти 50 % от отговора ,който търся ! Значи не ти стана ясно кого анализирам?! Това ,че не ти е станало ясно ми показва ,че колкото и красноречиво да е нещо ,вие пак не сте разбрали ! Т.е. донякъде сте извинени ,че плямпате много въпреки ,че сте некадърници , т.е. такива като тебе не проумяват,че са некадърници и затова плямпат ,липса на чувство за правилна оценка на действителността !
260
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ее, къде е Хитлер да се обърне в гроба, като види колко "немци" играят за Германия.
259
0
 
2
 
! Отговори
Ellin преди 11 години
Всички се гордеем с отбора ни. Представиха се достойно! Показаха че сме единни, че над всичко е фланелката със знамето, че да си еллин е достойно! Не ме интересува нищо друго! Нормално е германия да има по-силен отбор от нас. 1. Имат традиция във футбола, 2. имат пари и могат да си позволят да направят национален отбор, в който химна им пеят 5 истински немци а останалите поляци, турци, нигерийци и т.н. получават не малко. Аз лично се гордея с отбора ни, както и нацията ни!