Пиронкова под един покрив с цялата фамилия в Лондон

Първата ни ракета нямала предпочитания за съперничка за Олимпиадата
Обновена: 25 юли 2012 17:26 | 25 юли 2012 17:23,
46
Пиронкова под един покрив с цялата фамилия в Лондон
Цветана Пиронкова събра погледите на летище "София". Снимка: Булфото

Първата ракета в женския ни тенис Цветана Пиронкова ще отмаря с цялата си фамилия под един покрив по време на Олимпийските игри в Лондон, чийто старт е в петък.

При заминаването за Албиона пловдивчанката напомни, че като всички колеги от тениса и партньорът си на двойки – Григор Димитров, тя ще спи извън Олимпийското село.

Самият турнир ще се проведе на „Уимбълдън“, на чийто кортове Пиронкова се чувства като у дома си, след като достигна до полуфинал и четвъртфинал в две поредни години (2010, 2011).

Още по темата
Домакините имаха на разположение 20 дни, за да приведат „Ол Ингланд Клуб“ в перфектен вид.

"Последните ми турнири бяха на червено, но няма да имам проблеми да се адаптирам към тревата. Няколко дни тренирах в Пловдив на корт, който е близък до тази настилка. Обичам да играя в Лондон, чувствам добре. Не искам да правя прогнози", заяви Пиронкова, която отлетя заедно със своя баща и треньор Кирил.

Цветана коментира, че би било чудесно да играят с Григор Димитров и в олимпийския турнир Лондон 2012 на смесени двойки, но дали това ще се случи зависело от решението за четирите „уайлд кард”.

Звездата нямала предпочитания за съперничка за жребия, който ще се тегли утре, турнирът пък започва в събота.

Иначе хората по поддръжката на свещената трева на „Уимбълдън“ трябваше да се справят без бензинови резачки. Мерките на организаторите бяха, за да бъдет предотвратени отделянето на вредни емисии във въздуха.

Персоналът се погрижи тревата под краката на Цвети и Гришо да бъде подкастрена с електрическия вариант на машинките.

С Цвети за Лондон отлетяха и щангистите Иван Марков и Милка Манева, 43-годишната дебютантка Петя Луканова и Антон Ризов (спортна стрелба), както и лекарят на олимпийската делегация д-р Стефан Стругаров.

"Спокойна съм. Чувствам се добре, както на всяка състезание. Като подготовка всичко премина гладко. Финал за мен ще бъде много добро представяне", каза Луканова на летище "София".

Точно 107 спортисти от цял свят пък ще пропуснат игрите заради положителни допинг проби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
8
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Е какво да и се радваме - ще и се радваме като спечели някой турнир от Големия шлем - до тогава стига са ни надували главата с нея все едно е Щефи Граф или Габриела Сабатини....щото имам една новина - определено не е нито една от двете.....
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има само теоретични шансове.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека и се радваме и защото играе като българка, а не е купена като ....не знам какво от не знам си когоВ ЕС продажбата на хора е престъпление, защо това не важи за спортистите?
34
1
 
19
 
! Отговори
vse edno преди 11 години
момичето ни е хем хубаво хем добра спортиска Ада не говориме че и родол бец Е какво още УСПЕХ ЦВЕТИ
33
1
 
32
 
! Отговори
възмутен от П-в преди 11 години
Пиронкова е много добра тенисистка, желязна е, пълен професионалист. Родителите и са спортисти, отгледали 3 деца. Баща и и брат и са и помагали, плюс това са финансирали сами тренировките и в миналото. Успехите и са плод не на кражби, а на труд и талант.Който плюе по нея тук да замълчи навеки! В тази държава, пълна с мутри и престъпници, се намери едно силно момиче, по-силно от повечето мъже, донесе ни радост и гордост.Ще мълчите и ще кажете - Браво! /или нищо/
32
9
 
5
 
! Отговори
Тефик Айран преди 11 години
нормално момиче си е, какво се напъвате да си признавате, че досега сте били с трактористки. Не е много чаровна ама се вижда, че е хитруша и интригантка малко повече от онова което ми допада- все пак рускините имат далеч по-въздействащи жени преливащи от сексапил и в същото време излъчващи детска наивност... ее айде помпете на червения палец то излезе, че против Цвети пиша ама знам, че добруджанката единствено македонката може да я бие по злоба а рускиня само на украинка може да завижда
31
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
bratle ti zashto ne vzemesh da se grumnesh. Purvo, Cveti nikoga ne e vzimala pari ot durjavata za da si plashta razhodite. Vtoro, oshte v na4aloto kogato e zapo4nala s tenisa, bashta i e prodaval imoti za da moje da putuva po turniri. Treto, ti znaesh li kakvi pari vzima ot edna pobeda ot golqm turnir?, tolkova kolkoto ti nemojesh da iskarash cql jivot.Cveti pojelavam ti da gi sma4kash v London, ti si nashata gordost.
30
1
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
и аз,и аз нямам работа
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe Tsveteto si e sredna klasa tenisistka i tolkova...da se nadqvame che vednuj shte se preskochi i shte vzeme neshto golqmo, ot surce it go pojelavam.Inache v Grigor ima hlqb za neshto poveche, top 10 si e postijimo
28
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въпрос на вкус е дали Шарапова е по-красива. Аз не мисля така.
27
1
 
43
 
! Отговори
Левата ръчичка преди 11 години
Абе, що скрихте краката на по голямата снимка. Аз за т'ва отворих страницата.......
26
2
 
4
 
! Отговори
do 26 преди 11 години
Имам един отговор на твоята теория - Шарапова.Дане говорим, че Винъс и Енен Арден съшо не са с кой знае каква физика - гледала съм ги и на живо!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
26 щото световната номер 1 Шарапова не е брутална пичка нали
24
1
 
10
 
! Отговори
мими преди 11 години
успехн на Цвети
23
3
 
5
 
! Отговори
Ванга преди 11 години
2 кръг!!!
22
15
 
4
 
! Отговори
obektivista преди 11 години
stava no mn merishe
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да ми е жена Цвети. А баща й дали си е разкопчал ризата до пъпа :) Яко е над нещата :)
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Napred, Pironche, cql Plovdiv e zad teb!!!
19
4
 
22
 
! Отговори
Майна преди 11 години
Успех Цвети, ти си гордоста на Пловдив и България.
18
9
 
10
 
! Отговори
. преди 11 години
Е нема да и простим със сигурност