Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал

Гимнастикът ни е със счупена китка и скъсан мускул
Обновена: 29 юли 2012 11:32 | 29 юли 2012 11:32,
147
Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал
Йордан Йовчев постигна целта си - финал. Снимка: Reuters

Йордан Йовчев беше изключително щастлив от класирането си за финала на халки на турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Лондон.

На рекордното шесто участие на Олимпиада той влезе с осми резултат на финала, който ще бъде на 6 август.

Веднага след епохалния успех той призна за физическите проблеми, които го измъчват.

Още по темата
"Много съм доволен. Това е върхът на усилията ми. Дори да остана осми във финала, това няма да има значение, защото постигнах целта си - да бъда на финал. Не смятам, че имам някакви шансове за медал. Далеч съм от тази идея", каза Йордан Йовчев пред БНТ.

"Имам частично скъсан мускул и китката ми е частично счупена. Вече съм почти на 40 години и се задържах в този спорт повече от необходимото. Чувствам се доста уморен", добави още спортистът.

Независимо от всичко, цяла България ще стиска палци на Данчо във финала, защо не да увеличи и колекцията си от четири олимпийски медала!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
4
 
! Отговори
Питанко преди 11 години
ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ (сори за правописнатъа грешка :)
64
3
 
22
 
! Отговори
Питанко преди 11 години
Данчо едно огромно БРАВО! Не смо че си улицитворение на олимпийския принцип, но и показваш как когато се бориш до край постигаш много!Успех в треньорското ти поприще!
63
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не съм хейтър и се възхищавам искрено на Данчо Йовчев. Все пак намирам за прекалено да го сравняват с Левски. Отдавам това на малкото останали българи, достойни за подражание. А още по - ми е криво, че според обществено насаденото у нас и зад граница мнение, те са най - вече спортисти.
62
2
 
22
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Предполагам, че коментирате и в съседна статия по същата тема, тъй като и там има същия текст /няма лесен изход/. Само че недейте да плачете - Данчо има друга цел - да ни види горди, радостни, и щастливи българи. Представете си го като знаменосец - преди всичко горд и усмихнат. Приятен ден ! Данчо ще се справи !
61
4
 
24
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 11 години
КАКВО СРАВНЕНИЕ С ШУТ КАТО СЛАВИ.ВЪНШНИЯ ВИД НЕ Е МЕРИЛО ЗА УСПЕВАЕМОСТ. СКРИЙ СЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ.САМО ЕДИН *** МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ПОДОБНА ГЛУПОСТ.
60
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста е побелял и трябва да се обръсне нула номер като Слави Трифонов.
59
1
 
40
 
! Отговори
на 61 преди 11 години
Не мисля, че човек като Данчо, ще приеме милост! Това шесто участие наОлимпиада на тази възраст, е неговото лично доказателство пред света - кой е достойният победител. Ние го знаем, той също, но - това е победата на духа над условностите!Благодаря му, че ми припомни кои сме...
58
2
 
42
 
! Отговори
петя преди 11 години
Един българин който ме просълзи като гледах изпълнението му.Един българин с който ще се гордеем.Дано повече млади хора бъдат като него.И физика и дух и упоритост.
57
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измерението на наградата но подобен човек и спортист е - постигането на резултата, който си си поставил като цел. Нека не се страхуваме да си поставяме цели и да се стремим към изпълнението им! Трябва много труд, упоритост и увереност в собствените сили! Както казваше баба ми - да имаш дупе да се наемеш!Поздрав за човешкия дух на един от нас!
56
2
 
37
 
! Отговори
Stiskame palci преди 11 години
Изключително приятно ми става, когато видя толкова позитивни коментари и толкова хора, които желаят най-доброто за Данчо. Българинът не е завистлив, просто ни трябват добри и хубави каузи около които да се обединим и да мислим позитивно. А с времето те стават все повече и повече. Успех Данчо! А хейтърите няма да ги коментирам, те теглят всяко едно общество надолу.
55
1
 
44
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Герой си Данчо ! На 39 години си е върховно постеижение да си на финал ! И аз съм на 39 и квао ли не ме боли вече:) Успех на финала Данчо !
54
2
 
27
 
! Отговори
евалата! преди 11 години
До всички хейтъри, яжте лъйна!
53
2
 
5
 
! Отговори
iceboy преди 11 години
DO 30.da te pitam neshto ..maika ti i bashta ti da ne bi sluchaino da sa brat i sestra..nqma drug nachin da si tolkova maloumen kuche umrqlo..
52
2
 
38
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Ако имат поне мъничко човещина, съдиите ще дадат медал на Данчо.Това би било съвсем заслужена компенсация за гнусния им обир спрямо великия Йовчев на олимпиадата в Атина, а и толкова голям спортист заслужава едно рамо, за да завърши кариерата си както подобава, с медал от олимпиада!
51
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йордан Йовчев чист, човечен и непреклонен като Васил Левски!
50
2
 
30
 
! Отговори
Uspeh !!! преди 11 години
Jelaja mu ot sarce OLIMPIYSKI MEDAL !!!Istinski balgarski maj i sportist !
49
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля си, че изборът Данчо да носи знамето на Олимпиадата, е прекрасен. Реализмът му казва-боря се за осмицата, но за мен няма класация за човешкото достойнство! С каквито ордени и медали да бъде окичен, той ще бъде Данчо - упорит, работлив, целенасочен и честен , несамозалъгващ се достоен българин Йордан Йовчев! Това - да бъдеш такъв, като него, надали може да се възпитава - той е роден с прекрасни човешки качества и ги демонстрира по най-перфектен начин! Неповторим човешки дух, морал, характер
48
1
 
7
 
! Отговори
от-56 преди 11 години
Ивет Лалова-извинявам се...
47
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горд съм,че съм Българин,само заради хора като Данчо и Ивет Лакова....повярвайте ми,заради нищо друго...разни *** като бойковци и тем подобни хич не ме интересуват...
46
1
 
32
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Прав си. Няма да има гимнастик като него българин, но хубавото ще е той да води отбора ни по гимнастика...след време. Само ТОЙ може да придаде увереност на младите, само ТОЙ може да им покаже начинът по който да тренират. Само той може дса ги амбицира. Това е Йордан Йовечев!Най-великият на халки за всички времена.

Спонсорирани публикации