Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов

Президентът Илхам Алиев побърза да го поздрави за бронза в Лондон
Обновена: 31 юли 2012 16:17 | 31 юли 2012 14:45, Георги Пешев
91
Азербайджан дава $500 000 на Валентин Христов
Валентин Христов ще получи добра премие за медала си. Снимка: Reuters

Българинът Валентин Христов донесе бронз на Азербайджан в кат. до 56 кг във вдигането на тежести и президентът на каспийската страна Илхам Алиев побърза да го поздрави и позлати.

За отличието щангистът от Шумен ще грабне 500 000 долара. Самият той, както и треньорът му Златан Ванев, отказаха да коментират този въпрос. Обещаната премия от правителството на страната за олимпийска титла пък е 1 млн. долара.

"Забранено ми е да говоря за пари. До последно си мислех, че съм втори. Спечелих този медал за Азербайджан и благодарение на Азербайджан", каза Вальо, който е само на 18 г. и преди година избра да вдига за азерите.

Турнирът по вдигане на тежести вероятно ще влезе в историята като първия на олимпийски игри, който ще събере много зрители. На старта при мъжете в кат. до 56 кг в зала "ЕксСел" дойдоха 5000 души.

Типично по английски, зрителите са разположени много близко до подиума и техните възгласи в повечето случаи даваха сили на участниците.

"Трудно състезание, но и бронзовият медал е успех", коментира треньорът Златан Ванев. При несполучливия трети опит в изхвърлянето на виетнамеца Тран, което го остави на четвърто място, Ванев скочи 2 м и изрева от радост.

Още новини от Олимпиадата в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO ! NAPALNO ZASLUJENO !!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
Гб преди 11 години
Споко ще имаме 9 медала само от борбата и ако е рекъл Господ може и да са златни. Към тях трябва да добавим и три от бокса и още три изненади. Независимо кой къде се продава все ще има такива, които обичат България и носят слава за нея.
83
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Ако не издържахме онези *** ***, сега нашите спортисти, щяха да радват цяла България. Тези 500 хил. долара, които ще ги платят азерите, ние до края на седмицата ще сме ги дали или за помощи на ***, или за раждането на децата им (те не внасят здравни осигуровки), или за неплатената им вода и ток, или да покриване на кражби, или за съдебни дела, арести, престой в затвора, или за полиция предпазваща поредната кавга между клановете и т.н, и т.н.
82
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
борба - 2или 3, бокс 2-3, плуване П. Стойчев -1, лека атлет. - 1, худ. гимн. - 1, тежести - възможен 1, волейбол - а дано 1. равносметка. макс 8, като сигурни може би 4. това е дъното на олимпизма ни.
81
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
и не само това, ами Ал. Александров в грбането, и щангите и какво ли не. просто българския спорт тотално е изгубен. смятам че на тези игри ще вземем не повече от 4 макс 5 медала. в бокса и борбата. силно се надявам и във волейбола. е да може и Ивет да ни зарадва. За другите игри невиждам кой ще пратим. както казват специалисти - само екскурзианти. жалко, мнооогло жалко за всички спортисте от българия
80
0
 
8
 
! Отговори
АРКАН преди 11 години
Така е като в БГ не се финансират борба,щанги и бокс, а се наливат излишни средства във футбола (мека на ***,перуки и черно тото),талантите ни ще бягат в чужбина.Евала на Гришата !!!За съжаление онзи тиквеняк поруга с тези арести и неговата чест!
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Петя Неделчева каза одеве,че смята да се състезава за чужда държава, заради финансови проблеми във федерацията по бадминтон. То от магистрали и краденето на политиците не остават пари за спорта.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте плюли. Право е момчето. Тук какво щеше да получи за медала, орденче и едно браво от Стефка. Едно време поне лади им даваха. Да е жив и здрав и успехи в бъдеще!
77
2
 
6
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
ЧОВЕК Е ТАМ, КЪДЕТО Е СЪРЦЕТО МУ.Ж.Ж.РУСО
76
1
 
13
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Какво се сърдите на момчето, бе ? Ако човек полага голям труд, то защо да не си получи заслуженото ? България в този момент не може да го даде.Тогава остава - или гол патриотизъм, или отива където дават. Въпрос на избор. Но жалко за България, язък !
75
1
 
9
 
! Отговори
Лора преди 11 години
Прекрасен спортист...Гледах победата му и много се радвах...ако бяхте гледали нямаше сега да пишете глупости. Коментатора разказа през колко мъка е преминал докато стигне до тук....Така .че ако умеете зарадвайте се на успеха на другите....ако не можете....БУМ....
74
1
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
Българите сме алчен, злобен и завистлив народ и после се чудим защо политиците са ни такива..... Докато не си променим начина на мислене винаги ще сме на дъното и винаги все някои ще ни е виновен- световната конспирация , евреите всички съседи и кой ли не. Еееех да беше жив Алеко думите му нямаше да стигнат за да ни опише!!!!
73
1
 
8
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
Родината е там където се чувстваш най-добре ЖАН ЖАК РУСО
72
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prodajnik
71
0
 
17
 
! Отговори
brawos преди 11 години
може момчето,доказа че може и не къде да е ,а на най-висшия световен форум-Олимпиада!! И е само на 18-19г.!!какво искате??и ще си прибере суперзаслужено и справедливо парите,явно Азербайджан поне като уважение,почит и оценка на спорта и спортистите е на високо ниво!Колкото е договорено-ще получи,колкото и да са!какво искате-да седи в клоаката,в мизерията и за благодарност да се труди с кървава пот-за благодарност към същата тая мизерия?А виновните политмизерници за нея и да се снимат с него?!
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, които обиждат на продажници в коментарите си са обикновено най-некадърните и неуспяли хора в България.Защото те не знаят какво е да си образован, професионалист, интелигентен човек, който знае, че заслужава много повече, но тази скапана държава не може да му го предостави.Та...тези хора, които нямат нищо от това, обиждат на продажници хората, които искат нещо по-добро за себе си. Защото, какво като ни е родина България? РОдина е мястото, което те кара да се чувстваш добре и щастлив.
69
0
 
9
 
! Отговори
а преди 11 години
Спортът се превръща все повече в печалбарство и политика.
68
4
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Честито на вицешампиона,сигурен съм,че парите си ще ги харчи в България;така че печелившите сме пак...ние.
67
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Продажник билАбе хора, осъзнайте се малко бе, светът се развива, нищо не е както преди 30 години. Защо не наричате продажници кадърните лекари, които заминават в чужбина за повече пари? И чието отсъствие нерядко означава летален изход за някой ваш познат, приятел или роднина.
66
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво, машала, ходи си поживо по здраво, никой не те спира. Това не го ли прави поне малко продажник? Все пак се е ПРОДАЛ на чужда федерация и им носи техния флаг на гърдите си.